Εκτός δρόμου περιπέτεια με LiveWire

By  |  0 Comments

Η Harley-Davidson LiveWire® είναι μια συναρπαστική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που ωθεί τα όρια επιδόσεων, τεχνολογίας και σχεδιασμού, στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Μόλις παρουσιάστηκε η ευκαιρία προβολής των δυνατοτήτων και της απόδοσης της LiveWire στις πιο ακραίες συνθήκες, η Harley-Davidson δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη και προχώρησε σε μια εκτός δρόμου περιπέτεια 13.000 μιλίων, χωρίς να την ανακοινώσει. Η διαδικασία ολοκλήρωσης αυτού του ταξιδιού καταγράφηκε από μια σειρά επεισοδίων Harley-Davidson podcasts.

Ακούστε το H-D Podcast στα Apple Podcasts και Spotify και εγγραφείτε για  να λαμβάνετε αυτόματα τα νέα επεισόδια, κάθε εβδομάδα.

Η σειρά έξι επεισοδίων καταγράφει τον τρόπο που λίγο πριν την παραγωγή τους, τα μοντέλα LiveWire τροποποιήθηκαν για να ανταπεξέλθουν σε περισσότερα από 13.000 μίλια απαιτητικής οδήγησης σε χωματόδρομους, ερήμους και μονοπάτια.

“Η Harley-Davidson χαρακτηρίζεται από τη διαχρονική αναζήτηση της περιπέτειας,” αναφέρει ο Jochen Zeitz, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Harley-Davidson. Αυτή η σειρά podcast είναι μια κορυφαία προβολή του πως μπορούν οι ταλαντούχοι μηχανικοί και σχεδιαστές της Harley-Davidson να υπερβούν τα όρια, στην αποστολή που έχουν για τη δημιουργία μοτοσυκλετών που ξεκλειδώνουν κάθε είδους περιπέτειες. Αυτές οι προσπάθειες είναι εμφανείς στη LiveWire του 2020, η οποία είναι ένα λαμπερό παράδειγμα του τρόπου που η Harley-Davidson καινοτομεί και οδηγεί την ηλεκτροκίνηση των μοτοσυκλετών. Είναι μια εμπειρία που μπορεί να γίνει κατανοητή, μόνο αφού οδηγήσεις τη μοτοσυκλέτα.”

Αξιοποιώντας τους ίδιους ταλαντούχους μηχανικούς και σχεδιαστές της Harley-Davidson που εξέλιξαν την LiveWire, μια επιλεγμένη ομάδα συγκεντρώθηκε από την ευρύτερη ομάδα εξέλιξης, η οποία κλήθηκε να τροποποιήσει τα μοντέλα LiveWire, ώστε να ολοκληρώσουν αυτό το ταξίδι, λίγο πριν την τελική παραγωγή τους.  

Μέσω αρμονικής συνεργασίας, αυτή η ομάδα σχεδίασε, τροποποίησε και συναρμολόγησε μια μοτοσυκλέτα σε λιγότερες από 30 ημέρες. Μετά από την αρχική δοκιμή, η ομάδα έλαβε υπόψη της σχόλια και απόψεις, για να οριστικοποιήσει τα εργονομικά στοιχεία και τα συστήματα μεταφοράς αποσκευών στις μοτοσυκλέτες. Σε 60 ημέρες, οι μοτοσυκλέτες μεταφέρθηκαν στο νοτιότερο άκρο της Αργεντινής.

Οι τροποποιημένες μοτοσυκλέτες LiveWire χρησιμοποίησαν τον εξοπλισμό του συστήματος RESS (Rechargeable Energy Storage System) και πλαίσιο από το μοντέλο παραγωγής, καθώς και εξαρτήματα από τον κινητήρα Revelation™ της Harley-Davidson.  Επιπλέον, οι μοτοσυκλέτες τροποποιήθηκαν με πρωτότυπα δισκόφρενα, τροχούς και ελαστικά από την επερχόμενη  Harley-Davidson Pan America™ adventure touring μοτοσυκλέτα, καθώς και με custom ανεμοθώρακα, πίσω αμορτισέρ και τριπλή βάση τιμονιού, τα οποία κατασκευάστηκαν ειδικά για τη συγκεκριμένη τροποποίηση των μοτοσυκλετών.

Πριν την παράδοση, οι δύο τροποποιημένες LiveWire αξιολογήθηκαν από το Harley-Davidson’s Willie G. Davidson Product Development Center, έγινε η αρχική τους δοκιμή και οδηγήθηκαν σε ανάλογες συνθήκες αξιολόγησης της εξέλιξης, στις εγκαταστάσεις Harley-Davidson’s Proving Grounds.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.