Μία Skoda Fabia Rally2 evo πρώτη στο Ράλι Σαρδηνίας

By  |  0 Comments
  • Η SKODA FABIA Rally2 evo, μάλιστα στα χέρια ιδιωτών, αποδεικνύει ότι συνολικά αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, στις κατηγορίες WRC2 και WRC3
  • Ο Σουηδός Pontus Tidemand και ο συνοδηγός του Patrik Barth, με SKODA FABIA Rally2 evo κατέκτησαν την 1η θέση στη WRC2 στο Ράλι Σαρδηνίας και προηγούνται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA, στην κατηγορία WRC2
  • Ο Πολωνός Kajetan Kajetanowicz έφερε τη δική του SKODA FABIA Rally2 evo στον τερματισμό στη 2η θέση της κατηγορίας  WRC3 και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο, με δύο ακόμη αγώνες να απομένουν
  • O νεαρός Σουηδός Oliver Solberg με τον Ιρλανδό συνοδηγό του Aaron Johnston και την υποστήριξη της SKODA Motorsport, τερμάτισαν έκτοι στη WRC3, έχοντας προηγηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα

Η SKODA FABIA Rally2 evo, στα χέρια του Pontus Tidemand αποδείχθηκε πανίσχυρη στα αφιλόξενα εδάφη της Σαρδηνίας.  Ο Σουηδός πρωταθλητής του 2017, με συνοδηγό τον Patrik Barth, κέρδισε την κατηγορία WRC2 στο Rally Italia Sardegna, νίκη που αποτελεί μεγάλο βήμα προς το δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του. Με δύο γύρους να απομένουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2020, ο Tidemand προηγείται στην βαθμολογία της γενικής κατάταξης στη WRC2 με 18 βαθμούς από το δεύτερο.

Με μια έξυπνη στρατηγική και οδηγώντας αλάνθαστα τη SKODA FABIA Rally2 evo της ιδιωτικής ομάδας Toksport WRT, ο Tidemand έφτασε πρώτος στη γραμμή τερματισμού μετά από 16 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 238,84 χιλιομέτρων, σημειώνοντας την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα WRC2 της σεζόν. Πήρε μάλιστα το προβάδισμα στην κατηγορία κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος.

Πλέον, ο Σουηδός βρίσκεται 18 βαθμούς μπροστά από το Mads Ostberg (Citroën) στην κατάταξη της κατηγορίας WRC2, με δύο αγώνες να απομένουν. Συμμετέχοντας με τη δεύτερη SKODA FABIA Rally2 evo της Toksport WRT, το μικτό νορβηγο-αυστριακό πλήρωμα των Eyvind Brynildsen/Ilka Minor τερμάτισε τρίτο στη WRC2, ολοκληρώνοντας μία σπουδαία εμφάνιση για τη SKODA.

Στη Σαρδηνία, η SKODA Motorsport υποστήριξε τον Oliver Solberg, παρά την απειρία του λόγω συμμετοχής του για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο ράλι. Ο Solberg βρέθηκε να προηγείται στην κατηγορία WRC3 για το μεγαλύτερο μέρος των δύο πρώτων ημερών του αγώνα. Οι ελπίδες του για νίκη χάθηκαν, όταν η SKODA FABIA Rally2 evo που οδηγούσε βγήκε από τον δρόμο και έπεσε σε ένα χαντάκι στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του δεύτερου σκέλους. Μετά από την επανέναρξη την Κυριακή, ο 19χρονος Σουηδός και ο συνοδηγός του Aaron Johnston τερμάτισαν τελικά στην 6η θέση στην WRC3.

Τέσσερα σκαλοπάτια ψηλότερα τερμάτισε ο Kajetan Kajetanowicz. Οι ιδιώτες από την Πολωνία, επίσης με SKODA FABIA Rally2 evo ήταν σε τροχιά νίκης, αλλά ένα κλατάρισμα κατά την προτελευταία Ε.Δ. του αγώνα τούς κόστισε πάνω από ένα λεπτό και το ψηλότερο σκαλί στο βάθρο της WRC3.

«Συγχαρητήρια στον Pontus και τον Patrik για τη νίκη τους στη WRC2. Τώρα ο Pontus έχει εξαιρετικές πιθανότητες να κερδίσει τον τίτλο. Ο Oliver και ο Aaron ήταν μάλλον άτυχοι. Πάντως, είναι ακόμα πολύ νέοι και μπορούν να μάθουν πολλά από μια τέτοια κατάσταση. Ωστόσο, έδειξαν εντυπωσιακά την ταχύτητά τους», σχολίασε ο διευθυντής της ομάδας SKODA Motorsport, Pavel Hortek.

Ο επόμενος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA έχει προγραμματιστεί για τις 19-22 Νοεμβρίου, στη γραφική βελγική πόλη Ypres.

Τελικά αποτελέσματα Italia RallySardegna (WRC2)

1.     Tidemand/Barth (SWE/SWE), SKODA FABIA Rally2 evo, 2:51.58.4 hrs.
2.     Veiby/Andersson (NOR/SWE), Hyundai i20 Rally2, +28.8 sec.
3.     Brynildsen/Minor (NOR/AUT), ŠKODA FABIA Rally2 evo, +49.7 sec.
4.     Ostberg/Eriksen (NOR/NOR), Citroën C3 Rally2, +2:08.3 min.

Βαθμολογία Οδηγών WRC2 (6/8 αγώνες

1.     Pontus Tidemand (SWE), SKODA, 105 points
2.     Mads Ostberg (NOR), Citroën, 87 points
3.     Adrien Fourmaux (FRA), Ford, 66 points

Τελικά αποτελέσματα Italia RallySardegna (WRC3)

1.     Huttunen/Lukka (FIN/FIN), Hyundai i20 Rally2, 2:50:19.2 hrs.
2.     Kajetanowicz/Szczepaniak (POL/POL), ŠKODA FABIA Rally2 evo, +1:21.2 min.
3.     Bulacia Wilkinson/Der Ohannesian(BOL/ARG), Citroën C3 Rally2, +2:07.5 min.

Βαθμολογία Οδηγών WRC3 (μετά από 6/8 αγώνες)

1.     Marco Bulacia Wilkinson (BOL), Citroën, 70 points
2.     Jari Huttunen (FIN), Hyundai, 68 points
3.     Kajetan Kajetanowicz (POL), SKODA, 55 points
4.     Oliver Solberg (SWE), SKODA, 43 points

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.