TdP 2020: Πολύ σκληρό για να “πεθάνει”! (video)

By  |  0 Comments

Παραδοσιακά, κάθε Tour du Péloponnèse ξεκινά την Κυριακή, μετά την απονομή του προηγούμενου.
Έτσι και το Tour du Péloponnèse 2020 ξεκίνησε με τη λήξη της απονομής του Tour du Péloponnèse 2019. Και ξεκίνησε με την απογείωση των 55 συμμετοχών που υπήρχαν ως τις αρχές Μαρτίου…και μετά ήρθε ο Covid.


Ο διοργανωτής σκέφτηκε πολλές φορές να ακυρώσει τον αγώνα. Όμως αυτό που το καθιέρωσε στο παρελθόν ήταν ακριβώς αυτή η σταθερότητα και η δυνατότητα να λειτουργεί η ομάδα σε αντίξοες συνθήκες. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πάρθηκε η μεγάλη απόφαση! Να γίνει!


Είναι χαρακτηριστικό ότι έγιναν σχεδόν 20 μεταθέσεις συμμετοχής για το ‘21. Αντιλαμβανόμαστε τις αντίξοες συνθήκες αλλά είμαστε βέβαιοι πλέον πως, βλέποντας τις φωτογραφίες, το μετάνιωσαν και θα ήθελαν να είναι εδώ. Τα 27 ξένα πληρώματα μαζί με τα 17 ελληνικά (και τρία για το «κοντό» τουρ) θα μείνουν γνωστοί ως οι die hard !
Η Αρχαία Ολυμπία αποτέλεσε την αφετηρία του αγώνα. Εκεί στην κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων, ο φιλόξενος Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αγκάλιασε από την αρχή του το TDP, αποτελώντας ιδανική και εντυπωσιακή εκκίνηση της εκδήλωσης. Με την ελληνική σημαία έδωσε αφετηρία ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος με σύσσωμη τη δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο Χάρη Σπηλιόπουλο να είναι πανταχού παρόν και να διευκολύνει όλες τις λεπτομέρειες! Ακολούθησε στάση για γεύμα στην Καρύταινα κάτω από το μεσαιωνικό κάστρο και εντυπωσιακός τερματισμός στο άγαλμα του Λεωνίδα, στη Σπάρτη, με τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Πέτρο Δούκα να υποδέχονται θερμά τους αγωνιζόμενους. Ήδη είχαν ξεχωρίσει οι Έλληνες, Αρβανίτης-Χαραλαμπάκη με Lancia Fulvia 1.3s Coupe, οι Αυστριακοί, Mischka-Mischka με Lancia Fulvia 1.6HF Coupe και οι Άγγλοι, Papworth-Papworth με MGC.
Εκκίνηση δεύτερης μέρας με κατεύθυνση προς Αρχάγγελο όπου και η μεσημεριανή στάση και τελικός προορισμός η Μονεμβασιά, με την ιδέα της διανυκτέρευσης εντός του κάστρου να μαγεύει για μια ακόμη φορά τα ξένα πληρώματα. Η Ειδική Διαδρομή στον Άγιο Μάμμα δυσκόλεψε τους συμμετέχοντες, δημιουργώντας ανακατατάξεις. Κατεύθυνση προς Ιέρακα και το μαγικό Κυπαρίσσι, κρυμμένο μέσα στα βράχια της λακωνικής ακτής, για την τρίτη μέρα όπου ένα τραγικό λάθος πλοήγησης στην ειδική Ρειχέα βγάζει τους Βρετανούς Papworth εκτός διεκδίκησης, φορτωμένους με ποινές. Μετά το όμορφο γεύμα στο Κυπαρίσσι, απογευματινό σκέλος και άφιξη στο Ναύπλιο.


Ημέρα τέταρτη και διαδρομές στην Αργολίδα με τα “Ακροπολικά” Καρνεζέικα και ανασυγκρότηση στην Κόστα για γεύμα, με θέα τις Σπέτσες. Το απογευματινό σκέλος περιλάμβανε Ερμιόνη, Θερμησία με τερματισμό στο Γαλατά και πέρασμα στο νησί του Πόρου για τη διανυκτέρευση.
Παρασκευή πρωί και έναρξη της τελευταίας μέρας. Διαδρομές προς Τροιζηνία με τις ειδικές στην χερσόνησο των Μεθάνων. Στάση για γεύμα στην Επίδαυρο και κατεύθυνση προς Λουτράκι όπου και η προετοιμασία των πληρωμάτων για την διάσημη πλέον νυχτερινή ειδική που παραδοσιακά κλείνει κάθε TDP. Μετά από 33 χιλιόμετρα και κατεύθυνση προς το Αρχαίο Ηραίον ο εντυπωσιακός τερματισμός στους καταρράκτες Λουτρακίου.
Νικητές οι Έλληνες Αρβανίτης-Χαραλαμπάκη με Lancia Fulvia 1.3s Coupe μετά από μάχες στο δέκατο του δευτερολέπτου με τους άξιους δεύτερους Αυστριακούς Mischka-Mischka με Lancia Fulvia 1.6HF Coupe! Στην τρίτη θέση οι σχεδόν rookies Βουδούρης-Ρέκκας με Alfa Romeo GT2000 Veloce.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ του διοργανωτή, που και τούτη τη φορά τα κατάφερε περίφημα, στους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αγκάλιασαν το TDP2020, στους χορηγούς που στήριξαν σε μια απίστευτα δύσκολη χρόνια. Πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα του Τρισκέλιον. Σχεδόν όλοι χρειάστηκε να εργαστούν δίπλα για να υλοποιήσουν διεθνή αγώνα διάρκειας 7 ημερών υπό τις παρούσες συνθήκες.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

https://www.triskelion.gr/sites/default/files/2020-06/TOTAL%20RESULTS.pdf

Φωτογραφίες αγώνα: Γιάννης και Μάριος Κουσκούτης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.