Η νέα BMW S 1000 R (video)

By  |  0 Comments

Μία συναρπαστική roadster εμφάνιση σε συνδυασμό με δυναμική συμπεριφορά superbike – αυτή είναι η ουσία της νέας BMW S 1000 R. Βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στον κινητήρα και το πλαίσιο της S 1000 RR, η δυναμική roadster προσφέρει την ίδια καινοτόμα τεχνολογία.

Η στενή συγγένεια με την “RR” είναι εμφανής από όλες τις οπτικές γωνίες. Με απέριττο εξοπλισμό που περιορίζεται στα απαραίτητα, η νέα S 1000 R προσφέρει απαράμιλλη δυναμική απόκριση. Έχοντας μέγιστη ισχύ 121 kW (165 hp) και βελτιστοποιημένη επιτάχυνση σε συνδυασμό με χαμηλό βάρος 199 kg (DIN) και ABS Pro, Dynamic Traction Control (DTC), πλήρη φωτισμό LED και πολλά ακόμα στοιχεία στον βασικό εξοπλισμό της, η νέα S 1000 R γίνεται και πάλι σημείο αναφοράς στην κατηγορία των δυναμικών roadster.

Νέος ελαφρύτερος κατά 5 kg κινητήρας βασισμένος στο κινητήριο σύνολο της S 1000 RR με αναπροσαρμοσμένες σχέσεις μετάδοσης, βελτιστοποιημένη ισχύ στις μεσαίες στροφές και σύστημα engine drag torque control ( MSR ) στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού.
Ο εν σειρά τετρακύλινδρος κινητήρας βασίζεται σε αυτόν της S 1000 RR και αποδίδει 121 kW (165 hp) στις 11.000 σαλ. Η μέγιστη ροπή των 114 Nm διατίθεται στις 9.250 rpm. Το ωφέλιμο εύρος στροφών έχει αυξηθεί επιτυγχάνοντας ακόμα καλύτερη οδηγική αίσθηση και πολιτισμένη λειτουργία μέσω της ιδιαίτερα γραμμικής καμπύλη ροπής. Διαφορετική είναι η κλιμάκωση του κιβωτίου με μακρύτερη σχέση σε 4η, 5η και 6η ταχύτητα, για μείωση του θορύβου, της κατανάλωσης και των στροφών του κινητήρα, κυρίως σε ταχύτητες ταξιδιού και σε επαρχιακούς δρόμους. Εκτός από έναν πιο μαλακό, αυτορυθμιζόμενο μονόδρομο συμπλέκτη, η νέα S 1000 αποκτά σύστημα engine drag torque control (MSR) για πρώτη φορά, προαιρετικά. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα εμποδίζει το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού εάν ο αναβάτης κλείσει απότομα το γκάζι ή κατεβάσει ταχύτητα σε ολισθηρό οδόστρωμα.



Εντελώς νέο, ελαφρύτερο πλαίσιο, βασισμένο στην S 1000 RR με Flex Frame , κινηματική Full Floater Pro , τριγωνικό ψαλίδι και βελτιστοποιημένη εργονομία .
Το πλαίσιο υπέστη επίσης σημαντική μείωση βάρους, όπως και ολόκληρη η μοτοσικλέτα. Το πλαίσιο και το ψαλίδι βασίζονται στα αντίστοιχα της S 1000 RR και είναι αισθητά ελαφρύτερα από αυτά της προκατόχου της. Παράλληλα, ο κινητήρας στο λεγόμενο Flex Frame φέρει πολύ περισσότερα φορτία συγκριτικά με πριν. Το νέο πλαίσιο προσφέρει αυξημένα πλεονεκτήματα λόγω στενής σχεδίασης, καθώς μειώνει σημαντικά το πλάτος της μοτοσικλέτας στην περιοχή επαφής των γονάτων, προσφέροντας πιο ξεκούραστη θέση οδήγησης και ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Οι ρυθμιζόμενες βάσεις τιμονιού επιτρέπουν στον αναβάτη να κάνει εργονομικές προσαρμογές. Δύο θέσεις ήδη διατίθενται: 0 mm / +10 mm προς τα εμπρός. Επιπλέον, βάσεις ανύψωσης τιμονιού κατά 10 mm προσφέρονται προαιρετικά, που μπορούν να στρέφονται και προς τα εμπρός κατά 0 mm / +10 mm.



Το τριγωνικό ψαλίδι (‘underslung’) προέρχεται από την S 1000 RR και το γόνατο ελατηρίου με κινηματική Full Floater Pro τοποθετείται τώρα πολύ πιο μακριά από τον άξονα περιστροφής και τον κινητήρα. Αυτό εμποδίζει την υπερθέρμανση του κινητήρα λόγω απόβλητης θερμότητας και διασφαλίζει σταθερότερη θερμοκρασία και απόκριση απόσβεσης, ενώ σε συνδυασμό με ένα αγωνιστικής φιλοσοφίας ψαλίδι, συνεισφέρει στη βελτιωμένη πρόσφυση και τη μικρότερη φθορά των ελαστικών.



Τρία riding modes, Dynamic Traction Control (DTC) και ABS Pro στο βασικό εξοπλισμό Προαιρετικό “Riding Modes Pro” με “Dynamic Pro”, Dynamic Brake Control (DBC), engine drag torque control (MSR ) , “Engine Brake” και “Power Wheelie”.Η νέα S 1000 R είναι στάνταρ εξοπλισμένη με Dynamic Traction Control DTC, ABS Pro με βελτιστοποίηση διαχείρισης κλίσεων και τρία riding modes: “Rain”, “Road” και “Dynamic”. Το πλήρως προγραμματιζόμενο “Dynamic Pro” mode διατίθεται με μία ευρεία γκάμα ρυθμίσεων ως επιλογή του προαιρετικού “Riding Modes Pro”. Με το “Riding Modes Pro”, η νέα S 1000 R περιλαμβάνει επίσης λειτουργία φρένου κινητήρα (“Engine Brake”) σε συνδυασμό με engine drag torque control (MSR) και “Power Wheelie”. Ως λειτουργία του προαιρετικού “Riding Modes Pro”, το Dynamic Brake Control (DBC) υποστηρίζει επιπρόσθετα τον αναβάτη στα φρεναρίσματα έκτακτης ανάγκης.



Πίνακας οργάνων πολλαπλών λειτουργιών με ευανάγνωστη οθόνη TFT 6,5” για απεικόνιση ποικίλων πληροφοριών.Ο πίνακας οργάνων της νέας S 1000 R προέρχεται επίσης από την S 1000 RR. Οι σχεδιαστές έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναγνωσιμότητα της οθόνης, πέρα από την απεικόνιση ποικίλων λειτουργιών και πληροφοριών. Η οθόνη είναι μεγάλη ώστε να περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό πληροφοριών, ενώ παραμένει ευανάγνωστη ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέγει μεταξύ εξατομικευμένων απεικονίσεων ανάλογα με τις συνθήκες. Το Pure Ride Screen, για παράδειγμα, προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για νορμάλ συνθήκες οδήγησης στο δρόμο, ενώ μία ακόμα Core Screen προβάλλει ενδείξεις για την κλίση, την επιβράδυνση και τον έλεγχο πρόσφυσης. Μία διεπαφή bluetooth smartphone που επιτρέπει πλοήγηση με βέλη μέσω εφαρμογής περιλαμβάνεται ήδη στο βασικό εξοπλισμό. Η οθόνη TFT ελέγχεται από το τιμόνι χρησιμοποιώντας το πολυχειριστήριο. Το προαιρετικό πακέτο M περιλαμβάνει μία τρίτη Core Screen με απεικόνιση σε μπάρες και χρονόμετρο γύρων.



Νέος προβολέας LED και ισχυρά φώτα LED στο βασικό εξοπλισμό. Προβολέας Pro με προσαρμοζόμενο φωτισμό στροφής, δέσμες καθοδήγησης και λειτουργία φώτων ημέρας, προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός.Ο φωτισμός της νέας S 1000 R βασίζεται στην προηγμένη τεχνολογία LED. Παράδειγμα ο νέος, εντυπωσιακός κύριος προβολέας LED με βελτιστοποιημένο φωτισμό μεσαίας και μεγάλης σκάλας. Τα νέας σχεδίασης φλας και τα πίσω φώτα υιοθετούν επίσης τεχνολογία LED. Τα πίσω φλας είναι ίδια με της S 1000 RR και περιλαμβάνουν ενιαία λειτουργία πίσω φώτων/φώτων φρένων. Τα εμπρός φλας είναι κρυμμένα στην περιοχή του πιρουνιού. Τη νύχτα, η ασφάλεια είναι αναβαθμισμένη με προσαρμοζόμενο φωτισμό στροφών που αποτελεί στοιχείο του Headlight Pro, ως εργοστασιακή προαιρετική επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, προστίθενται και άλλες μονάδες LED. Ο αναβάτης επωφελείται από το βελτιωμένο φωτισμό του δρόμου όταν στρίβει, με αποτέλεσμα να ταξιδεύει με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια τη νύχτα.



Νέα, πιο δυναμική σχεδίαση με ελκυστικό βασικό χρωματισμό και δύο αποκλειστικές στιλιστικές εκδόσεις.Στην τελευταία εκδοχή της, η S 1000 R δανείζεται ξεκάθαρα κάποια στοιχεία από την super σπορ S 1000 RR της οικογένειας, αλλά τονίζει περισσότερο τον δυναμικό roadster χαρακτήρα της. Σε μεγαλύτερο βαθμό από πριν, η εμφάνιση με ‘χαμηλό ρύγχος και ψηλή ουρά’ χαρίζει στην S 1000 R μία εντυπωσιακή δυναμική παρουσία. Η χρωματική φιλοσοφία αναδεικνύει επίσης τη σπορ δυναμική εμφάνιση της νέας S 1000 R. Εκτός από το βασικό χρωματισμό Racing red non-metallic, διατίθενται το Style Sport και το M πακέτο με πρόσθετο εξοπλισμό.



Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας BMW S 1000 R:

• 5 kg ελαφρύτερη, νέος 4-κύλινδρος εν σειρά κινητήρας βασισμένος στην S 1000 RR με βελτιστοποιημένη ισχύ στις μεσαίες στροφές και οδηγησιμότητα. Νέα κλιμάκωση κιβωτίου από την 4η μέχρι την 6η ταχύτητα.

• Η ελαφρύτερη δυναμική roadster στην κατηγορία της: Μείωση βάρους κατά 6,5 kg στα 199 kg DIN (κενή), 202 kg συμπεριλαμβανομένων των πακέτων άνεσης και επιδόσεων. Το πακέτο M μειώνει το βάρος της μοτοσικλέτας κατά 4,8 kg (2 kg με σφυρήλατες ζάντες / 3,7 kg με ζάντες από ανθρακονήματα).

• Αυξημένη ισχύς και ροπή: 121 kW (165 hp) στις 11.000 σαλ. και 114 Nm στις 9.250 σαλ.

• Τουλάχιστον 90 Nm ροπής διαθέσιμα μεταξύ 5.500 και 12.000 rpm. Πάνω από 80 Nm ήδη διαθέσιμα από τις 3.000 σαλ.

• Γραμμική καμπύλη ροπής για άνετη οδήγηση: Βελτιωμένη οδηγησιμότητα σε όλο το εύρος στροφών του κινητήρα.

• Νέας σχεδίασης ανάρτηση συνεργάζεται με το πλαίσιο “Flex Frame”, με τον κινητήρα να φέρει πολύ περισσότερα φορτία (φέρουσα δομή).

• Σημαντικά βελτιωμένη εργονομία χάρη στο “Flex Frame” που επιτρέπει στον αναβάτη να κλείνει περισσότερο τα γόνατά του στο σώμα της μοτοσικλέτας.

• Τριγωνικό ψαλίδι (Underslung) με κινηματική Full Floater Pro και νέο γόνατο ανάρτησης για πιο ευαίσθητη απόκριση και βελτιστοποιημένη πρόσφυση του πίσω τροχού.

• Νέο, ελαφρύτερο σύστημα εξάτμισης, συμμόρφωση με EU-5.

• Πακέτο αισθητήρων 6 αξόνων ανιχνεύει όλες τις κλίσεις της μοτοσικλέτας και υποστηρίζει τη λειτουργία anti-wheelie (έλεγχος σούζας).

• ABS Pro για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα ακόμα και υπό κλίση, βασικός εξοπλισμός. Ειδικό πρόγραμμα πέδησης υπό βροχή, με πιο γραμμική ανάπτυξη πίεσης πέδησης. ABS Pro στο στάνταρ εξοπλισμό, για πιο ασφαλές φρενάρισμα στις στροφές.

• DynamicTraction Control (DTC) δοκιμασμένο στο WSBK στο βασικό εξοπλισμό, διασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα κατά την επιτάχυνση.

• Τρία riding modes “Rain”, “Road” και “Dynamic”, βασικός εξοπλισμός.

• Λειτουργία DTC wheelie, βασικός εξοπλισμός.

• Riding Modes Pro με “Dynamic Pro” mode συμπερ. ρυθμιζόμενου ελέγχου σούζας, φρένου κινητήρα και engine drag torque control (MSR) καθώς και Launch Control, Pitlane Limiter και Hillstart Control Pro ως εργοστασιακές προαιρετικές επιλογές.

• Hillstart Control, βασικός εξοπλισμός.

• Shift Assistant Pro για γρήγορα ανεβάσματα και κατεβάσματα χωρίς χρήση συμπλέκτη, διατίθεται από το εργοστάσιο.

• Νέος πίνακας οργάνων με ευανάγνωστη οθόνη TFT 6,5” περιλαμβάνει πρόσθετες οθόνες σπορ ενδείξεων, πλοήγηση με βέλη και συνδεσιμότητα.

• Νέος προβολέας και φώτα LED στο στάνταρ εξοπλισμό.

• Adaptive Turning Light (Προσαρμοζόμενο Φως Στροφής) και φώτα ημέρας στο πακέτο Headlight Pro, εργοστασιακές προαιρετικές επιλογές.

• Πλήρως ανασχεδιασμένα στιλιστικά στοιχεία για ακόμα πιο σπορ αισθητική.

• Ελκυστικό βασικό χρώμα και δύο στιλιστικές εκδόσεις διατίθενται από την έναρξη παραγωγής.

• Επέκταση των Γνήσιων Αξεσουάρ BMW Motorrad και προαιρετικές εργοστασιακές επιλογές πακέτων: M, Carbon και Milled Parts.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.