Εντυπωσιακά ανοδική η πορεία της Skoda στην Ελλάδα

By  |  0 Comments
  • H SKODA καταγράφει εντυπωσιακές επιδόσεις στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους
  • Το διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος 2020 το μερίδιο της μάρκας στην ελληνική αγορά είναι 3,9%, το μεγαλύτερο που έχει σημειώσει η SKODA στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία
  • Αντίστοιχη η επιτυχία της μάρκας και στον πολύ ανταγωνιστικό τομέα των πωλήσεων σε ιδιώτες, με τη SKODA να έχει ήδη υπερβεί, σε διάστημα 11 μηνών, κατά 100 μονάδες τις συνολικές περσινές πωλήσεις, ολόκληρου του έτους
  • Εξαιρετική η εμπορική πορεία των KAMIQ και νέας OCTAVIA
  • Στα οχήματα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο, ένα στα τρία σχεδόν μοντέλα που πωλήθηκαν το πρώτο δεκάμηνο του έτους στην Ελλάδα, ήταν μοντέλο της SKODA

Η SKODA συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην Ελλάδα και το 2020! Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2016, που η Kosmocar ανέλαβε την αντιπροσώπευση της μάρκας στην Ελλάδα, η SKODA κάθε χρόνο αυξάνει τις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά. Το ποσοστό της μάρκας το 2019 ήταν 3,5%, ενώ για το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους που διανύουμε έχει διαμορφωθεί στο 3,9%, παρουσιάζοντας άνοδο σχεδόν 20%, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο μερίδιο για τη SKODA στην ελληνική αγορά, της τελευταίας πενταετίας.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η επίδοση της μάρκας στη λιανική, με τη SKODA, σε μία αγορά με πτωτική τάση λόγω της πανδημίας, να σημειώνει άνοδο πωλήσεων 8,3% το πρώτο ενδεκάμηνο του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς. Οι 1.695 πωλήσεις στο διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος 2020, 130 περισσότερες συγκριτικά με πέρσι, χαρίζουν στη μάρκα μερίδιο αγοράς στη λιανική, 3,8%. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις αυτές, σε διάστημα ενδεκάμηνου, υπερβαίνουν ήδη κατά 100 μονάδες, τις συνολικές πωλήσεις της SKODA σε ιδιώτες (ευρύτερος τομέας λιανικής και ταξί), για ολόκληρο το 2019!

Όσον αφορά στα μοντέλα, εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις του KAMIQ. Στον πρώτο πλήρη χρόνο εμπορικής παρουσίας, το KAMIQ έχει σημειώσει ήδη 1.033 πωλήσεις, που αναμένεται να αυξηθούν περεταίρω μέχρι τέλος του έτους. KAROQ και SCALA συνεχίζουν να έχουν αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία έχοντας υπερβεί και τα δύο τις 500 πωλήσεις (για την ακρίβεια 551 και 538, αντίστοιχα). Τέλος, η νέα SKODA OCTAVIA, στην τέταρτη γενιά της και με λιγότερο από τέσσερις μήνες εμπορικής πορείας στη χώρα μας, έχει ήδη καταγράψει 340 πωλήσεις, κάτι που επιβεβαιώνει και τη δυναμική του συγκεκριμένου μοντέλου στην ελληνική αγορά.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιδόσεις της SKODA και στο τομέα των μοντέλων που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο (ως κύριο καύσιμο) για τη λειτουργία τους. Με διαθέσιμα τα στοιχεία για το πρώτο δεκάμηνο του έτους, σε 1.162 ταξινομημένα μοντέλα που χρησιμοποιούν CNG, τα 365 είναι μοντέλα της SKODA, δηλαδή περίπου ένα στα τρία! Σημειώνεται ότι εκδόσεις φυσικού αερίου (G-TEC), η SKODA προσφέρει στα SCALA, KAMIQ και OCTAVIA.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.