Το πρόγραμμα αγώνων του ADAC Opel e-Rally Cup

By  |  0 Comments
  • Παγκόσμια πρεμιέρα: Το πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο κύπελλο ενιαίου τύπου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεκινά τον Μάιο του 2021
  • Οκτώ αγώνες: Μέρος του DRM, εθνικών διοργανώσεων και του ERC
  • Πρόγραμμα: Οι εγγραφές ξεκινούν τον Ιανουάριο, η παράδοση των οχημάτων τον Μάρτιο

Το ADAC Opel e-Rally Cup θα ξεκινήσει την πρώτη του σεζόν τον Μάιο του 2021. Το πρόγραμμα για το πρώτο κύπελλο με ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία ενιαίου τύπου έχει οριστεί. Τον Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία περαιτέρω προσομοιώσεις αγώνων ράλι με στόχο την προετοιμασία για τη σεζόν. Έτσι, το Opel Corsa-e Rally θα παραδοθεί στις ομάδες πελατών τον Μάρτιο όπως είχε προγραμματιστεί.

Οκτώ προκριματικοί γύροι έχουν οριστεί για το ADAC Opel e-Rally Cup στην πρώτη του σεζόν, οι μισοί από τους οποίους θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι (DRM). Επιπλέον, υπάρχουν τρεις γύροι στο πρόγραμμα του Rallye 70, με εθνικούς μονοήμερους αγώνες που καλύπτουν 70 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών. Ένα ιδιαίτερο δρώμενο περιμένει τις ομάδες της Opel το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, με τους συμμετέχοντες να μεταφέρονται στην πίστα, μπροστά από ένα διεθνές κοινό, στο πλούσιο σε παράδοση Barum Rally, τον τσεχικό γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι που πραγματοποιείται στην περιοχή Zlín.

Οι συμμετέχοντες στο Κύπελλο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Opel Corsa-e Rally σε μια αποκλειστική δοκιμαστική εκδήλωση τον Απρίλιο, πριν ξεκινήσει η σεζόν, στο ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue” που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Μαΐου. Η παράδοση των οχημάτων στις ομάδες έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2021. Η τιμή αγοράς για ένα Opel Corsa-e Rally έτοιμο για δράση είναι 49.900 € (πλέον ΦΠΑ).

Οι εγγραφές για το ADAC Opel e-Rally Cup 2021 θα ξεκινήσουν στις 15 Ιανουαρίου. Όσοι εγγραφούν έως τις 12 Φεβρουαρίου θα καταβάλουν μειωμένο τέλος εγγραφής ύψους 5.900 € (πλέον ΦΠΑ). Στην τιμή αυτή περιλαμβάνοντα όλα τα τέλη συμμετοχής για την σεζόν του 2021, πρόσβαση στη φιλοξενία που παρέχει  ο θεσμός για τέσσερα μέλη της ομάδας, αγωνιστικές φόρμες και στολές της ομάδας για οδηγό και συνοδηγό, μια τέντα με μουσαμά δαπέδου, καθώς και δωρεάν φόρτιση της μπαταρίας για το Opel Corsa-e Rally καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μετά τις 12 Φεβρουαρίου, το τέλος εγγραφής θα ανέλθει στις 7.500 € (πλέον ΦΠΑ). Όλες οι εγγραφές που έχουν ήδη υποβληθεί κατά τη διάρκεια του 2020 παραμένουν σε ισχύ.

Οι συμμετέχοντες που είναι ήδη εξοικειωμένοι με τις επιτυχημένες διοργανώσεις του ADAC Opel Rally Cup τα προηγούμενα χρόνια, μπορούν να προσβλέπουν σε γενναιόδωρα χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους περίπου 100.000 ευρώ. Οι ταχύτεροι νέοι οδηγοί (juniors) έχουν επίσης τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση στην ADAC Opel Rally Junior Team 2022 προκειμένου να εισέλθουν στη διεθνή σκηνή των αγώνων ράλι με το νέο Opel Corsa Rally4. Το όριο ηλικίας των 25 ετών για την συμμετοχή στην κατηγορία Junior έχει αυξηθεί στα 26 χρόνια (γεννηθέντες το 1995 ή αργότερα) για την πρώτη σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι οδηγοί που ήδη ήθελαν να εγγραφούν στην κατηγορία Junior για την προγραμματισμένη «Super Seasom» 2020/2021 δεν θα έχουν μειονέκτημα εξαιτίας της αναβολής της έναρξης του θεσμού που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19.

Ο διευθυντής της Opel Motorsport, Jörg Schrott, ανυπομονεί για το ντεμπούτο του πρώτου ηλεκτρικού κυπέλλου ράλι στον κόσμο με αυτοκίνητα ενιαίου τύπου: «Παρά τις δύσκολες συνθήκες τους τελευταίους μήνες, η εξέλιξη του Opel Corsa-e Rally και ο σχεδιασμός της πρώτης σεζόν του ADAC Opel e-Rally Cup έχουν προχωρήσει έως τώρα με αποτέλεσμα να μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη αρχή την άνοιξη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό πακέτο για τους συμμετέχοντες και τους οπαδούς αποδεικνύοντας ότι τα ηλεκτρικά ράλι δεν είναι μόνο βιώσιμα αλλά και απολύτως συναρπαστικά.»

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό πρόγραμμα για την πρώτη σεζόν του ADAC Opel e-Rally Cup» προσθέτει ο Thomas Voss, Επικεφαλής του τμήματος Motorsport της ADAC. «Οι συμμετέχοντες μπορούν να περιμένουν έναν καλό συνδυασμό αγώνων στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Ράλι και σε εθνικές εκδηλώσεις R70. Έχουμε συνθέσει ένα συναρπαστικό πακέτο για τους συμμετέχοντες, με ενδιαφέρον πρόγραμμα, ένα σημαντικό έπαθλο και ένα βιώσιμο πλάνο για την προώθηση των νέων ταλέντων. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την έναρξη της σεζόν, την άνοιξη!»

ADAC Opel e-Rally Cup 2021

7-8 Μαΐου                   ADAC Rallye „Rund um die Sulinger Bärenklaue“   DRM

28-29 Μαΐου               AvD Sachsen Rallye, Zwickau                                  DRM

11-12 Ιουνίου              ADAC Rallye Stemwede                                           DRM

14 Αυγούστου             ADAC Rallye Oberehe, Hillesheim                                       R70

27-29 Αυγούστου       Barum Czech Rally Zlín                                             ERC

18 Σεπτεμβρίου          ADAC Rallye Hinterland, Dautphetal                        R70

2 Οκτωβρίου              ADAC Wartburg Rallye, Eisenach                            R70

15-16 Οκτωβρίου       ADAC 3-Städte Rallye, Freyung                               DRM

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.