H Opel Hellas στην κορυφή των αποτελεσμάτων

By  |  0 Comments

H Opel Ελλάς κατέγραψε εξαιρετική πορεία τη χρονιά που μόλις έκλεισε, με σημαντικές διακρίσεις στους κόλπους της Opel/Vauxhall.  Σημαντικότερη όλων η κατάκτηση του υψηλότερου μεριδίου αγοράς επιβατικών μεταξύ των υπολοίπων θυγατρικών αλλά και εισαγωγικών εταιριών στην Ευρώπη.

«Η πανδημία COVID-19 επηρέασε αρνητικά την αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της. Παρά την μείωση των πωλήσεων, η Opel Hellas προέβλεψε επιτυχώς τη διακύμανση της ζήτησης και κατάφερε να διατηρήσει τη διείσδυσή της στην αγορά στα επίπεδα του 2019» δήλωσε ο στην φωτογραφία Λεωνίδας Μισαλάκης – Country Director.

Εστιάζοντας τα δύο τελευταία χρόνια σε μοντέλα που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις νέες αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών CO2, η Opel/Vauxhall κατάφερε να βρεθεί σε ηγετική θέση. Και σε αυτόν τον τομέα η συνδρομή της Opel Hellas ήταν εξόχως σημαντική, καθώς τα ετήσια αποτελέσματά της ήταν αισθητά βελτιωμένα έναντι του στόχου που είχε τεθεί στην οργάνωση.

Η περσινή χρόνια απέδειξε ότι η Opel έχει ισχυρούς αμυντικούς μηχανισμούς και μπορεί να υπερασπίσει σθεναρά τη θέση της, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Το 2021 η μάρκα περνά στην επίθεση με όπλο τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει στην Ελληνική αγορά, όπως το Mokka, ως πρωτοπόρο εκφραστή της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας, τις ηλεκτρικές εκδόσεις των επαγγελματικών μοντέλων Combo & Vivaro, τα ανασχεδιασμένα Crossland & Grandland και το νέο Astra. Φυσικά, αιχμή του δόρατος παραμένει το Corsa με θερμικούς και ηλεκτρικούς κινητήρες όπου το 2020 όχι μόνο κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση, αλλά και να αυξήσει το μερίδιο στην κατηγορία του κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Σχετικά με την Opel

Η Opel είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και πρωτοστατεί στη μείωση των εκπομπών ρύπων μέσω της επιθετικής στρατηγικής εξηλεκτρισμού της. Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Adam Opel στο Rüsselsheim, της Γερμανίας, το 1862 και ξεκίνησε την κατασκευή αυτοκινήτων το 1899. Είναι μέλος του Stellantis NV, έναν παγκόσμιο ηγέτη που δημιουργήθηκε τη νέα εποχή της βιώσιμης κινητικότητας, ως αποτέλεσμα της συνένωσης των Groupe PSA και FCA Group τον Ιανουάριο του 2021. Μαζί με τη Bρετανική, αδελφή μάρκα Vauxhall, η εταιρία εκπροσωπείται σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως. Η Opel εφαρμόζει σήμερα τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της, διασφαλίζοντας την επιτυχία της στο διηνεκές και εξασφαλίζοντας την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών μετακίνησης των πελατών. Έως το 2024, θα προσφέρει σε όλα τα μοντέλα Opel μία ηλεκτρική έκδοση. Αυτή η στρατηγική είναι μέρος του σχεδίου PACE! με το οποίο η Opel στοχεύει να γίνει σταθερά κερδοφόρος, παγκόσμια και ηλεκτρική.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.