Eπανεκκίνηση του Ελληνικού Karting

By  |  0 Comments

Η ιστορία του karting στην Ελλάδα, μοιάζει λίγο με έναν υπολογιστή που η μνήμη του αρχίζει να εξασθενεί. Η διαφορά εμφανίζεται στον φάκελο Rotax. Με τον που τον ανοίγει κάποιος, διαπιστώνει την τακτική ενημέρωσή του και το πόσο ”γεμάτος” είναι από ονόματα οδηγών, μηχανικών και ομάδων.

Παράλληλα ένας πλούτος από εικόνες σπουδαίων επιδόσεων πιλότων σε πίστες της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Πάτρας, της Σπάρτης, των Μεγάρων και της Αθήνας καθώς και από μεγάλες διεθνείς διακρίσεις σε χώρες από την Μαλαισία έως το Πουέρτο Ρίκο και από την Νότια Αφρική ως την Πορτογαλία. Οι Έλληνες οδηγοί που συμμετείχαν στο Rotax Max Challenge καθώς κι αυτοί που εκπροσωπώντας την χώρα μας στο Rotax MAX Challenge Grand Finals, έγραψαν κεφάλαια ιστορίας στον συγκεκριμένο φάκελο.

Τη στιγμή που οι νέες τεχνολογίες μετασχηματίζουν τον κόσμο μας, οι μικρές ιστορίες παραμένουν αυτοαναφορικές και αναλώνονται σε συζητήσεις για θέματα περιττά, δευτερεύουσας σημασίας το Rotax MAX Challenge επί 20 συναπτά έτη διαμορφώνει στον Παγκόσμιο χάρτη του karting, μία ιστορία, όχι απλά την δική της, αλλά ενός Challenge που είναι ο μακροβιότερος θεσμός στον πλανήτη. Σημαντική παράμετρος η σταθερή εξέλιξή των προϊόντων Rotax, η αξιοπιστία τους και η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Στοιχεία που καθιστούν για τον οδηγό κορυφαία επιλογή. Αυτά ήταν σύννομα και με την πορεία της Rotax και του θεσμού MAX Challenge στην Ελλάδα που στην κυριολεξία αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα ιστορίας είκοσι ετών συνεχών διοργανώσεων.

Το τελευταίο Rotax MAX Challenge, διοργανώθηκε την περσινή χρονιά εν μέσω της πανδημίας, ήταν δε ο μοναδικός θεσμός αγώνων karting που ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα. Οι Έλληνες οδηγοί με την πολυπληθή παρουσία τους, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό ρεκόρ, των τελευταίων ετών, αφού 53 συμμετέχοντες σε ένα αγώνα είχαν να συγκεντρωθούν τουλάχιστον επτά χρόνια! Οι οδηγοί και οι ομάδες τους έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο Rotax MAX Challenge και στα αξιόπιστα προϊόντα του κορυφαίου εργοστασίου. Παράλληλα το οργανωτικό μέρος του θεσμού, κύλησε με την ανάλογη σοβαρότητα αφού οι άνθρωποι της Rotax Hellas, με την εικοσαετή εμπειρία τους, φρόντισαν και την κάθε μικρή λεπτομέρεια, έτσι ώστε και το 20o Rotax MAX Challenge που έγινε στη Ελλάδα να αποτελέσει ένα ακόμα κεφάλαιο στην εθνική ιστορία του σπορ!

Ο αντιπρόσωπος της Rotax στην Ελλάδα, Δημήτρης Γαλάτσης, σπουδαίος γνώστης των αγώνων karting οραματίστηκε το 2000 το ότι το Rotax MAX Challenge θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του σπορ στον τόπο μας. Και πράγματι σήμερα είκοσι χρόνια αργότερα, ο θεσμός ταυτίστηκε με τον Έλληνα οδηγό, έγινε επί όλα αυτά τα χρόνια το ετήσιο ταξίδι της ”Εθνικής Ομάδας Κarting” που πιλότοι ντυμένοι στα γαλανόλευκα, δοκιμάστηκαν στις μεγάλες διεθνείς πίστες! Η ιστορία εμπλουτίζετε χρόνο με τον χρόνο με εξαιρετικές επιδόσεις στην Ελλάδα και σπουδαίες διεθνείς εμφανίσεις των οδηγών μας!

Το ανήσυχο πνεύμα του Δημήτρη Γαλάτση και των συνεργατών του, δεν σταματά εδώ. Η Ελληνική αντιπροσωπεία της Rotax, πιο δομημένη από ποτέ, πλούσια σε εμπειρία αναζητά συνεχώς νέους τρόπους προσέγγισης ανθρώπων που θα ενταχθούν στο σπορ. Ένα σπόρ που θα τους γεμίσει συγκινήσεις, θα τους εκπαιδεύσει ”οδηγικά” και θα τους χρήσει ”διεθνείς” συμβάλλοντας έτσι στην διαρκή εξέλιξη της ιστορίας του ελληνικού karting.   

”… Σε αυτή την δύσκολη κοινωνικά, ένεκα της πανδημίας, εύχομαι βέβαια να έχουν τελειώσει όλα τους επόμενους μήνες, είναι η μεγάλη ευκαιρία της επανεκκίνησης του karting στην Ελληνική Επικράτεια! Το Rotax MAX Challenge 2021, θα διοργανωθεί σε τρείς πόλεις με ιστορία στους αγώνες karting, σε πίστες αδειοδοτημένες, όπως αυτές των Σερρών και των Χανίων. Με ένα διπλό αγώνα ή δύο μονούς, όπου η συμμετοχή και μόνο θα δίνει την δυνατότητα να λάβει μέρος στον τελικό του 2021, που θα καθορίσει και τους συμμετέχοντες στο Rotax MAX Grand Finals. Παράλληλα οι αγώνες των Σερρών θα αναδεικνύουν τους επαθλούχους Βόρειας Ελλάδας, όπως αντίστοιχα και της Κρήτης της Νότιας! Εξυπακούεται πως και στην Αθήνα θα γίνουν δύο αγώνες…” αυτή είναι η νέα ιδέα του Δημήτρη Γαλάτση, όπως την μας την αναλύει…

Και συνεχίζει: ”…Κατά αυτό τον τρόπο, οι τοπικοί πυρήνες οδηγών δεν θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούντε πράγμα που ενισχύει τον τοπικό ανταγωνισμό και περιορίζει τα μεγάλα έξοδα ταξιδιού. Ένα βέβαια ταξίδι θα γίνει για όλους στην πόλη που θα οριστεί ο τελικός… Για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα αυτό, ήταν σημαντική η ανταπόκριση των που έδειξαν οι ομαδάρχες και οδηγοί, τα τοπικά αθλητικά σωματεία καθώς και οι ιδιοκτήτες των πιστών σε Σέρρες και Χανιά…”         

Πρόγραμμα αγώνων Rotax MAX Challenge 2021

Τοπικά Rotax MAX Challenge

Χανιά-Κρήτη-Νότια Ελλάδα

1. 22-23 Μαΐου
2. 18-19 Σεπτεμβρίου  

Σέρρες-Βόρεια Ελλάδα

1. 19-20 Ιουνίου
2. 11-12 Σεπτεμβρίου  

Αθήνα-Κεντρική Ελλάδα
1. 12-13 Ιουνίου
2. 02-03 Οκτωβρίου  

Τελικός Rotax MAX Challenge 2021
23-24 Οκτωβρίου  

(Η πίστα και ο τόπος δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα)

Τρία τοπικά έπαθλα του Rotax MAX Challenge 2021 σε Χανιά-Κρήτη-Νότια Ελλάδα, σε Σέρρες-Βόρεια Ελλάδα και Αθήνα-Κεντρική Ελλάδα που θα αναδείξουν του τοπικούς ”επαθλούχους” των κατηγοριών, ανά περιφερειακό τομέα. Η βαθμολογία των ανά δύο τοπικών αγώνων θα γίνεται με το σύστημα της Rotax και θα αναδεικνύει τον εκάστοτε ανά κατηγορία περιφερειακό επαθλούχο.  

Υπερ Επαθλούχοι Rotax MAX Challenge 2021
Η βαθμολογία του οδηγού από το καλύτερο σύνολο ενός τοπικού θεσμού θα τον συνοδεύει στον Ελληνικό τελικό του Rotax ΜAX Challenge 2021. Τα αποτελέσματα δε αυτού θα προστίθενται στην βαθμολογία του και από το σύνολό τους θα αναδεικνύεται ο Έλληνας Υπέρ Επαθλούχος, ανά κατηγορία!

Σημ.: Δεν προστίθενται βαθμοί από διαφορετικές περιφέρειες. Αν οδηγός έχει λάβει μέρος σε δύο μόνο αγώνες, διαφορετικών περιφερειών και στον Ελληνικό τελικό θα προστεθεί στην βαθμολογία του το υψηλότερο σύνολο από την μία του συμμετοχή και η τελική βαθμολογία για τον τίτλο του Υπερ Επαθλούχου στην κατηγορία του θα διαμορφώνεται με σύνολο της του αγώνα αυτού και του τελικού. Εξυπακούεται ότι αν έχει λάβει μέρος σε δύο αγώνες της ίδιας περιφέρειας θα μετρούν και οι δύο συν του τελικού.


Ένας τελικός, MAX Challenge για τα εισιτήρια στο Παγκόσμιο Rotax Grand Final 2021.  
Με την προϋπόθεση πως έχει συμμετάσχει σε δύο αγώνες της αυτής τοπικής περιφέρειας ο κάθε οδηγός θα μπορεί να λάβει μέρος στο μεγάλο Ελληνικό τελικό του Rotax MAX Challenge 2021. Στους νικητές των κατηγοριών θα δοθούν και τα εισιτήρια της συμμετοχής τους στον Παγκόσμιο τελικό του  Rotax MAX Challenge Grand Finals 2021. Παράλληλα από το σύνολο των βαθμών σε κάθε κατηγορία που έχει συγκεντρώσει ο οδηγός από την συμμετοχή του στην περιφέρεια (όπως αναφέρεται παραπάνω) συν του τελικού θα αναδεικνύεται ο εκάστοτε Υπερ-Επαθλούχος! 

H Rotax Hellas σας συστήνει σε πρώτο χρόνο να μείνετε συντονισμένοι στην καταπολέμηση της πανδημίας. Υπομονή τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο. Σχεδιάζοντας νοερά πως ”καθαροί” πλέον θα έρθουν μέρες υπέροχες. Το φετινό ξεχωριστό Rotax MAX Challenge 2021 αρχίζει στις 22 Μαΐου από τα μαγικά Χανιά και την υπέροχη πίστα εκεί.    

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.