Το ισχυρό Land Rover Defender V8

By  |  0 Comments

Η Land Rover λανσάρει τώρα το ισχυρό Defender V8 ως μέρος μιας σειράς αναβαθμίσεων της ‘ασταμάτητης’ και βραβευμένης οικογένειας 4×4. Το νέο 525 PS Defender V8 και η ναυαρχίδα Defender V8 Carpathian Edition προσφέρουν ένα μοναδικό συνδυασμό επιδόσεων, ικανοτήτων και ρυθμίσεων πλαισίου, βελτιώνοντας την ευελιξία εντός και εκτός δρόμου και αναβαθμίζοντας την εμπειρία του οδηγού.

Τα δυναμικά νέα μοντέλα συνεχίζουν την παράδοση δεκαετιών του Land Rover V8, που ξεκίνησε από τον πρώτο Stage I V8 της δεκαετίας του ’70, συνεχίστηκε με τα μοντέλα αμερικανικών προδιαγραφών των ’90s  και φτάνει μέχρι την πανίσχυρη έκδοση Defender Works V8. Έτσι ο χαρακτηριστικός κινητήρας  έρχεται να προστεθεί στην τελευταία γκάμα αποδοτικών κινητήριων συνόλων βενζίνης και diesel της σειράς Ingenium και προηγμένων Plug-in Hybrid.

Ο βενζινοκινητήρας V8 δεν είναι η μόνη νέα άφιξη. Συνοδεύεται από μία νέα έκδοση XS Edition, νέα πακέτα αισθητικής αναβάθμισης που αυξάνουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης και μία προαιρετική, μεγαλύτερη οθόνη αφής 11,4” για το σύστημα Pivi Pro infotainment.

Το Defender V8 βασίζεται στις κορυφαίες ικανότητες του σκληροτράχηλου 4×4, πετυχαίνοντας νέα επίπεδα επιδόσεων και οδηγικών συγκινήσεων, καθώς συνδυάζει έναν ισχυρό, υπετροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 5.0L ισχύος 525PS με ειδικές ρυθμίσεις ανάρτησης και κιβωτίου, που το καθιστούν το ταχύτερο και πιο δυναμικό Defender στην ιστορία του μοντέλου.

Η αποκλειστική νέα έκδοση Carpathian Edition βασίζεται στο Defender V8 και αντιπροσωπεύει την επιτομή της σχεδίασης, των επιδόσεων και των ικανοτήτων του Defender, ενώ μία νέα έκδοση XS Edition αντικαθιστά την πολύ επιτυχημένη First Edition και συνδυάζει αποκλειστικές στυλιστικές λεπτομέρειες και αναβαθμίσεις εξοπλισμού στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Οι δυνατότητες εξατομίκευσης του Defender έχουν επίσης αυξηθεί με την εισαγωγή νέων πακέτων αισθητικής ανανέωσης. Τα Bright Pack, Extended Bright Pack και Extended Black Pack περιλαμβάνουν ειδικές λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τη μοναδική σιλουέτα του Defender.

Η προηγμένη συνδεσιμότητα εντάσσεται επίσης στο πρόγραμμα αναβάθμισης. Το προηγμένο σύστημα Pivi Pro infotainment με οθόνη αφής του Defender διατίθεται τώρα με επιθυμητά νέα χαρακτηριστικά, όπως η προαιρετική μεγαλύτερη οθόνη αφής 11,4 ιντσών . Ασύρματη φόρτιση συσκευών με ενσωματωμένο ενισχυτή σήματος περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του Comfort & Convenience Pack για βελτιωμένη άνεση και ποιότητα κλήσης.

Ο David Hemming, Chief Product Engineer, Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Η άφιξη του νέου V8 κινητήρα προσθέτει μία νέα διάσταση οδηγικής απόλαυσης και offroad ικανότητας στο Defender. Γρήγορο και απολαυστικό στην οδήγηση, αποτελεί την κορωνίδα της οικογένειας Defender όντας αξιόπιστο στο δρόμο και απόλυτα ικανό εκτός δρόμου. Επίσης καταστήσαμε πιο ελκυστική όλη τη γκάμα Defender με νέες εκδόσεις, προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού και αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα, ώστε να μη μένει καμία επιθυμία ανεκπλήρωτη.»

Νέο Defender V8

Το Νέο Defender V8 είναι η επιτομή του πιο σκληροτράχηλου 4×4 της Land Rover και παραπέμπει στην πλούσια κληρονομιά των οκτακύλινδρων Land Rover που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1970. Ο ισχυρός, νέος V8 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας διατίθεται με τις εκδόσεις 90 και 110  και προσφέρει ανώτερες επιδόσεις και οδηγική απόλαυση, χωρίς να περιορίζει τις παντός εδάφους δυνατότητες του Defender.

Με μοναδικές ρυθμίσεις στα συστήματα ανάρτησης και μετάδοσης, μεταξύ των οποίων ειδικοί συντελεστές ελατηρίων και αμορτισέρ και ένα νέο ηλεκτρονικό ενεργό πίσω διαφορικό – Electronic Active Rear Differential, προσφέρει πιο ευέλικτη και απολαυστική συμπεριφορά με αυξημένο έλεγχο αμαξώματος – πάντα υπό τη συνοδεία του χαρακτηριστικού ήχου ενός V8.

Η ισχύς προέρχεται από τον υπετροφοδοτούμενο, V8 βενζινοκινητήρα 5.0L της Land Rover που αποδίδει 525PS, ροπή 625Nm και μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το Defender V8 90 έχει επιτάχυνση 0-100km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 240km/h και καταναλώνει μέχρι 14,5l/100km με εκπομπές CO2 από 327g/km.

Οι εξαιρετικές off-road ικανότητες είναι σήμα κατατεθέν όλων των Defender, ενώ ο V8 καθιστά ακόμα πιο απολαυστική την οδήγηση, ιδιαίτερα με την προσθήκη ενός νέου προγράμματος Dynamic στο σύστημα Terrain Response – διατίθεται αποκλειστικά για τις V8 εκδόσεις του Defender. Αυτό βοηθά τους οδηγούς να αξιοποιούν τον πιο δυναμικό χαρακτήρα και την ισορροπημένη συμπεριφορά του μοντέλου 525PS τόσο στην άσφαλτο όσο και σε πιο ολισθηρά οδοστρώματα. Σχεδιασμένο για να είναι το ταχύτερο και πιο συναρπαστικό Defender όλων των εποχών, προσφέρει απαράμιλλη ευελιξία και έχει ιδιαίτερη απήχηση στον οδηγό.

Ο Iain Gray, Senior Manager, Powertrain Advanced Engineering, Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 5.0L V8 ενισχύει ακόμα περισσότερο το μοναδικό χαρακτήρα του Defender. Έχει φανταστικό ήχο και απίστευτες επιδόσεις – προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό στον οδηγό. Στόχος των μηχανικών μας ήταν η βελτιστοποίηση του συστήματος κίνησης του Defender, ώστε να προσφέρει υψηλή απόκριση στο δρόμο και άριστο έλεγχο σε συνθήκες εκτός δρόμου – και όλα αυτά χωρίς να περιορίζονται οι εκπληκτικές δυνατότητες του Defender σε όλα τα εδάφη και η ικανότητα βύθισης».

Μεγαλύτερες διαμέτρου και συμπαγής αντιστρεπτικές δοκοί βοηθούν στη μείωση των κλίσεων του αμαξώματος στις γρήγορες στροφές, ενώ το μοναδικό ηλεκτρονικά ενεργό πίσω διαφορικό – Electronic Active Rear Differential συνεργάζεται με ένα ελεγκτή ρυθμού περιστροφής αμαξώματος – Yaw Controller που επιτρέπει αξιόπιστο έλεγχο της συμπεριφοράς του Defender V8 στις στροφές όταν πλησιάζει ή υπερβαίνει τα όρια της πρόσφυσης.

Το προσεκτικό σετάρισμα του νέου προγράμματος Dynamic στο Terrain Response 2, προσφέρει στο Defender V8 έναν πιο ευέλικτο, απολαυστικό χαρακτήρα με ταχύτερη απόκριση. Σε αυτή τη ρύθμιση, η αυξημένη απόκριση του γκαζιού και η ειδική προσαρμογή της συνεχώς μεταβαλλόμενης απόσβεσης – Continuously Variable Damping συνδυάζονται με πιο σκληρά σαϊλεντμπλόκ αναρτήσεων για άμεση απόκριση στις εντολές του τιμονιού. Συνεργαζόμενο αρμονικά με την τεχνολογία Torque Vectoring by Braking, τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control Systems) και ένα νέο Yaw Controller, το Defender V8 είναι ταχύτερο, πιο συναρπαστικό και καλύτερα ελεγχόμενο από ποτέ.

Άμεσα αναγνωρίσιμο, το Defender V8 διαθέτει μοναδικά στοιχεία αισθητικής αναβάθμισης: ειδικά λογότυπα, τέσσερις χαρακτηριστικές απολήξεις εξαγωγής και μοναδικές ζάντες αλουμινίου 22” με Satin Dark Grey φινίρισμα αποτελούν συστατικά του ισχυρότερου μοντέλου της γκάμας. Το Defender V8 αναγνωρίζεται ακόμα περισσότερο από τις δαγκάνες σε Xenon Blue και τα δισκόφρενα των 20 ιντσών.

Η προσεκτική ακουστική ρύθμιση των συστημάτων εισαγωγής και εξαγωγής του Defender V8 προσφέρει ένα δυναμικό και αυθεντικό ήχο κατάλληλο για όλες τις οδηγικές συνθήκες. Επιλέγοντας το πρόγραμμα Dynamic στο σύστημα Terrain Response, ο ήχος γίνεται ακόμα πιο δυναμικός.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τρία χρώματα – Carpathian Grey, Yulong White και Santorini Black – Carpathian Grey και Yulong White με αντίθετη οροφή σε Narvik Black. Εξωτερικές λεπτομέρειες σε Shadow Atlas ολοκληρώνουν την ξεχωριστή εμφάνιση του Νέου Defender V8.

Στο εσωτερικό, το Defender V8 υιοθετεί καθίσματα με μοναδική δερμάτινη επένδυση Ebony Windsor με λεπτομέρειες σε Miko Suedecloth και Robustec, κάθε μία με τη μοναδική ετικέτα Ebony, ενώ η χαρακτηριστική μπάρα Cross Car Beam έχει ειδικό φινίρισμα Satin Black. Το τιμόνι τεσσάρων ακτίνων αποκτά πιο premium εμφάνιση με επένδυση από Alcantara και χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (gearshift paddles) από satin chrome, που είναι μοναδικά για τα V8 μοντέλα. Επένδυση δέρματος φέρει επίσης το κάλυμμα του αερόσακου και ο επιλογέας σχέσεων, ενώ οι φωτιζόμενες πλάκες μαρσπιέ ολοκληρώνονται με μία επιγραφή V8.

Defender V8 Carpathian Edition

Η αποκλειστική, νέα έκδοση Defender V8 Carpathian Edition είναι η υπέρτατη έκφραση επιδόσεων, αντοχής και σχεδίασης, και τοποθετείται στην κορυφή της οικογένειας Defender. Με αποκλειστικό φινίρισμα σε Carpathian Grey, ξεχωρίζει με την οροφή, το καπό και την πίσω πόρτα (για πρώτη φορά στο Νέο Defender), να υιοθετούν την απόχρωση Narvik Black. Πρόσθετες οπτικές πινελιές είναι τα ειδικά λογότυπα V8 Carpathian Edition, κρίκοι ρυμούλκησης σε Satin Black και χαρακτηριστικές δαγκάνες φρένων σε Xenon Blue.

Το μοναδικό εξωτερικό προστατεύεται μέσω του Satin Protective Film της Land Rover. Η ανακυκλώσιμη μεμβράνη (που βασίζεται σε PU) εφαρμόζεται στο εξωτερικό του αμαξώματος, προσφέροντας στο 4×4 μία μοντέρνα ημι-ματ εμφάνιση που επίσης προστατεύει από γρατζουνιές – π.χ. σε πάρκινγκ αυτοκινήτων ή από κλαδιά κατά την εκτός δρόμου χρήση.

Στο εσωτερικό, το Defender V8 Carpathian Edition έχει τις ίδιες αναβαθμίσεις με το V8, με καθίσματα με φινίρισμα Miko Suedecloth και Robustec ένθετα, τιμόνι με επένδυση από Alcantara και φωτιζόμενες διακοσμητικές πλάκες μαρσπιέ.

Defender XS Edition

Η νέα έκδοση XS Edition αντικαθιστά την πολύ επιτυχημένη First Edition. Τοποθετείται πάνω από τα μοντέλα SE, διαθέτει ένα μοναδικό εξωτερικό και εσωτερικό και διατίθεται σε εκδόσεις 90 και 110, με κοντό και μακρύ μεταξόνιο αντίστοιχα.

Εξωτερικά, η έκδοση XS Edition αναγνωρίζεται από τα πλαϊνά προστατευτικά και τους θόλους των τροχών που είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, αλλά και από τις χαρακτηριστικές ζάντες αλουμινίου 20”, που θυμίζουν περιστρεφόμενα διαμάντια με Satin Grey φινίρισμα. Διατίθενται τέσσερις χρωματικές προτάσεις για το εξωτερικό: Silicon Silver, Hakuba Silver, Gondwana Stone και Santorini Black.

Στο εσωτερικό, τα θερμαινόμενα και ηλεκτρικά καθίσματα με λειτουργία μνήμης και ρύθμιση 12 κατευθύνσεων του XS Edition έχουν φινίρισμα Grained Leather, ενώ η Cross Car Beam έχει σαγρέ βουρτσισμένο φινίρισμα Light Grey. Φωτιζόμενα, μεταλλικά μαρσπιέ ολοκληρώνουν το σύνολο.

Ο ολοκληρωμένος βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει Electronic Air Suspension (ηλεκτρονική αερανάρτηση), Adaptive Dynamics και Configurable Terrain Response. Επιπλέον, η έκδοση XS Edition διαθέτει προβολείς Matrix LED με χαρακτηριστικά φώτα DRL, τεχνολογία καθρέπτη ClearSight Rear View και το προηγμένο σύστημα Pivi Pro infotainment με ηχοσύστημα Meridian 10-ηχείων.

Η έκδοση XS Edition διατίθεται με μία γκάμα ισχυρών και αποδοτικών κινητήρων, μεταξύ των οποίων ο βενζινοκινητήρας P400, το σύνολο P400e Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) και ο D250 Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV) diesel.

Αναβάθμιση Pivi Pro

Νέο χαρακτηριστικό για το model year 2022: το Defender διατίθεται με ασύρματη φόρτιση συσκευής, που περιλαμβάνει ενισχυτή σήματος για βελτιστοποιημένη λήψη δικτύου και σήμα Wi-Fi. 

Η συνδεσιμότητα αναβαθμίζεται επίσης με την πιο εξελιγμένη έκδοση του Pivi Pro infotainment, που διατίθεται με προαιρετική, μεγαλύτερη οθόνη αφής 11.4” * για πρώτη φορά. Η νέα διεπαφή από κυρτό κρύσταλλο είναι 60% μεγαλύτερη από τη στάνταρ οθόνη, που καθιστά ακόμα πιο εύκολη την παρακολούθηση της διαδρομής μέσω του συστήματος πλοήγησης. Το γρήγορο και διαισθητικό σύστημα Pivi Pro είναι άμεσο και λειτουργικό από την πρώτη φορά που θα βάλετε εμπρός το αυτοκίνητο.

Μία απλή δομή μενού επιτρέπει την άμεση πρόσβαση από μία αρχική οθόνη στις πιο συχνές λειτουργίες για μείωση της διάσπασης της προσοχής του οδηγού. Το σύστημα μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα στις προτιμήσεις του κάθε πελάτη. Τα λεγόμενα ‘πάνελ εφαρμογών’ μπορούν να προστίθενται, να μετακινούνται και να αφαιρούνται , ενώ σάρωση (swiping) προς τα αριστερά ή δεξιά της οθόνης, γρήγορα αποκαλύπτει τις πιο σχετικές πληροφορίες με μια ματιά, διασφαλίζοντας ότι ο οδηγός παραμένει προσηλωμένος στο δρόμο.   

Το προηγμένο σύστημα πλοήγησης χρησιμοποιεί αλγορίθμους αυτοεκμάθησης και δυναμική καθοδήγηση για βελτιστοποίηση της διαδρομής, ενώ το Smart Voice Guidance ακυρώνει τις φωνητικές εντολές στις οικείες περιοχές μετακίνησης. Οι χάρτες του συστήματος πλοήγησης είναι πάντα επικαιροποιημένοι χάρη στην τεχνολογία Software-Over-The-Air (SOTA) του Defender †.

Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στο σύστημα πλοήγησης να αναγνωρίζει  διαδρομές που οι πελάτες χρησιμοποιούν τακτικά, ακόμα και χωρίς εισαγωγή προορισμού, και να κάνει χρήση αυτών των πληροφοριών για να ενημερώνει τους οδηγούς για την ταχύτερη διαδρομή προς τον προορισμό τους με βάση τις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας. Εάν διαπιστωθεί ότι μία ταχύτερη διαδρομή είναι διαθέσιμη, το Pivi Pro θα την προτείνει ως εναλλακτική.

Μεγαλύτερη εξατομίκευση με νέα Exterior Packs 

Οι πελάτες μπορούν τώρα να επιλέξουν από τρία νέα πακέτα αισθητικής αναβάθμισης. Τα Bright Pack, Extended Bright Pack και Extended Black Pack διευρύνουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης του Νέου Defender.

Διαθέσιμο με όλα τα μοντέλα Defender, το Bright Pack έχει φινίρισμα Noble Chrome για τις εμπρός και πίσω ποδιές, και επιπλέον μπάρα μάσκας και λογότυπο σε Noble Chrome . Το Extended Bright Pack, προσθέτει Ceres Silver, τα πλαϊνά προστατευτικά και τους θόλους των τροχών.

Οι αγοραστές των Defender X, Defender X-Dynamic και Defender V8 μπορούν να επιλέξουν το νέο Extended Black Pack. Αυτό περιλαμβάνει φινίρισμα Gloss Black για εμπρός και πίσω ποδιές, μπάρα μάσκας, φινίρισμα σημαίας στο καπό, λογότυπα, κάτω προστατευτικά αμαξώματος και τους θόλους των τροχών για μία διακριτική και δυναμική εμφάνιση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.