Η νέα Moto Guzzi V85 TT

By  |  0 Comments

Το 2021 είναι ένα σημαντικό έτος για τη Moto Guzzi, καθώς γιορτάζει τα 100α της γενέθλια. Ένας αιώνας παράδοσης, πάθους και μεγάλης εμπορικής και αγωνιστικής επιτυχίας. Εκατό χρόνια εκπληκτικών μοτοσυκλετών που κατασκευάζονται αποκλειστικά στο Mandello del Lario, συνδυάζοντας τις καλύτερες τεχνολογίες και τον ιταλικό τρόπο κατασκευής. Από το 1921, αυτές είναι οι αξίες της Moto Guzzi.

Για τον λόγο αυτό και ακολουθώντας πιστά την ισχυρή ιταλική παράδοση, δημιουργήθηκε η V85 TT, μία υπέροχη μοτοσυκλέτα που σχεδιάστηκε για τα μεγάλα περιπετειώδη ταξίδια στην πιο αγνή μορφή και αυθεντική μορφή τους, που αποτελούν διαχρονικά μέρος της παράδοσης Moto Guzzi. Φέρνει στο μυαλό τους πιο απαιτητικούς αγώνες ερήμου όπως είναι το Paris–Dakar, ο διάσημος αφρικανικός αγώνας που γνώρισε στιγμές δόξας στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Οι θεμελιώδεις αρχές της V85 TT είναι ο μινιμαλισμός, η ευκολία και η πρακτικότητα που χαρακτήριζαν τις enduro μοτοσυκλέτες εκείνης της δεκαετίας, οι οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τα πάντα, από την καθημερινή μετακίνηση μέχρι κα τα περιπετειώδη ταξίδια. Αυτές είναι αξίες που έχουν χαθεί στις μέρες μας, στην εποχή του διαρκώς αυξανόμενου ανταγωνισμού, όπου οι μοτοσυκλέτες γίνονται βαρύτερες και μεγαλύτερες. Η Moto Guzzi V85 TT έχει επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο του συνδυασμού ενός στυλ που αναβιώνει εκείνες τις αξίες με τον εξοπλισμό ων σύγχρονων ταξιδιωτικών enduro. Αυτός είναι ο λόγος που έχει κερδίσει τον τίτλο της πρώτης και μοναδικής classic enduro στην αγορά της μοτοσυκλέτας.

Μετά από την μεγάλη αποδοχή που είχε η V85 TT από τον ειδικό τύπο και το κοινό, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε, η Moto Guzzi για το 2021 παρουσιάζει μια ανανεωμένη έκδοση του πλέον εμπορικού μοντέλου της, το οποίο έχει δεχτεί αλλαγές που βασίζονται στις απαιτήσεις και υποδείξεις των ίδιων των Guzzisti. Κατά κύριο λόγο, οι αλλαγές αφορούν στον κινητήρα, ο οποίος διατηρεί την αποκλειστική διάταξη όλων των μοντέλων Moto Guzzi που παράγονται σήμερα. Είναι ένας εγκάρσιος 90°, αερόψυκτος V-twin, με σύστημα χρονισμού με ωστήρια και ζύγωθρα (κοκοράκια), καθώς και με δύο βαλβίδες για κάθε κύλινδρο (οι βαλβίδες εισαγωγής είναι από τιτάνιο), η οποία είναι μια διάταξη που τιμά με υπερηφάνεια, την παράδοση του αετού από το Mandello. Ο κινητήρας πλέον παράγει μεγαλύτερη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, χάρη στο βελτιωμένο βύθισμα βαλβίδων που προσφέρουν οι νέοι εκκεντροφόροι, τα ωστήρια και τα ζύγωθρα, καθώς και την επακόλουθη προσαρμογή των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου του κινητήρα.

Οι νέοι ακτινωτοί τροχοί πλέον συνδυάζονται με ελαστικά χωρίς σαμπρέλα: και οι δύο μαζί, έχουν μικρότερο βάρος κατά 1,5 κιλό και μειώνουν το μη αναρτώμενο βάρος, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο, την ήδη εξαιρετική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, δύο νέα προγράμματα οδήγησης (Sport, κατάλληλο για σπορ οδήγηση και Custom, για προσαρμογή από τον αναβάτη) προστίθενται στα τρία ήδη υπάρχοντα (Strada – Street, Pioggia – Rain, Off-road) και μαζί διαχειρίζονται τη λειτουργία του ελέγχου πρόσφυσης και του  ABS, καθώς και την απόκριση του Ride-by-Wire γκαζιού. Το cruise control και η έγχρωμη οθόνη TFT παρέχονται στον βασικό εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας. Με τη χρήση της πλατφόρμας πολυμέσων Moto Guzzi MIA, που είναι διαθέσιμη στην τεράστια γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού, επιτρέπεται η σύνδεση smartphone με τη μοτοσυκλέτα και η επέκταση των λειτουργιών της. 

Νέες είναι και οι τρεις εκδόσεις γραφικών που είναι διαθέσιμες για τη V85 TT: Μαύρο “Nero Etna”, κίτρινο “Giallo Mojave” και κόκκινο “Rosso Uluru”.

Η V85 TT Travel έχει δεχτεί όλες τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στην V85 TT. Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, το ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού της, την κάνει να ξεχωρίζει, παρέχοντάς της τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε κάθε μεγέθους ταξίδι. Περιλαμβάνονται ψηλός ανεμοθώρακας Touring, πλαϊνές βαλίτσες από τη σειρά Urban με μεγάλη χωρητικότητα και μειωμένο όγκο, ένα ζεύγος συμπληρωματικών φώτων LED, θερμαινόμενα γκριπ και η πλατφόρμα πολυμέσων Moto Guzzi MIA.

Τιμές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Η νέα γκάμα V85 αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμη στα σημεία πώλησης Moto Guzzi, στις παρακάτω προτεινόμενες τιμές λιανικής:

V85 TT                    :               12.000€

V85 TT Evocative  :               12.190€

V85 TT Travel        :               13.350€

Σε όλες τις μοτοσυκλέτες Moto Guzzi, προσφέρεται δωρεάν ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων, εξασφαλίζοντας υψηλή αξία μεταπώλησης και ξέγνοιαστα χιλιόμετρα:

  • 2 χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης
  • 4 χρόνια οδική βοήθεια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.