Κλασσικό αυτοκίνητο… «από σπίτι»

By  |  0 Comments

Εδώ και 5 χρόνια το τμήμα Heritage φροντίζει και προστατεύει την ιστορική κληρονομιά των Alfa Romeo, Fiat, Lancia και Abarth. Τώρα αυτή η ξεχωριστή πρωτοβουλία προχωρά ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας στους φίλους των κλασσικών αυτοκινήτων, πλήρως ανακατασκευασμένα αριστουργήματα.

Μια Alfa Romeo Giulietta του 1956, ένα Fiat 124 spider του 1967, μια Lancia Fulvia Coupe του 1971 ή ακόμα και ένα A112 Abarth του 1973. Η ιστορία των Ιταλικών μαρκών είναι γεμάτη από αριστουργήματα που αποτελούν αγαπημένες επιλογές συλλεκτών και φίλων των κλασσικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

Με τη δημιουργία του τμήματος Heritage το 2015, ξεκίνησε η προσπάθεια της διατήρησης, αλλά και προώθησης αυτής της ιδιαίτερα πλούσιας κληρονομίας. Η δημιουργία του Heritage HUB στο Τορίνο, δημιούργησε τη βάση πάνω στην οποία στηρίζονται μια σειρά δραστηριοτήτων που φέρνουν το κοινό δίπλα στα ιστορικά μοντέλα των Alfa Romeo, Fiat, Lancia και Abarth. Ήδη στο χώρο φιλοξενούνται περισσότερα από 600 κλασσικά αυτοκίνητα, ενώ η ανάγκη για πλήρη και απόλυτα πιστή ανακατασκευή των αυτοκινήτων, είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μια εξαιρετικά ικανής ομάδας ειδικών και μηχανικών.

Η φιλοσοφία του τμήματος Heritage και του Επικεφαλής του οργανισμού, σχεδιαστή, Roberto Giolito, είναι ότι τα κλασσικά αυτοκίνητα δεν μπορούν να αποτελούν μόνο μουσειακό είδος, αλλά θα πρέπει να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Τους δρόμους. Για αυτό το λόγο το τμήμα Heritage προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών που ξεκινά από την παροχή πληροφοριών, την πιστοποίηση οχημάτων, την προμήθεια αυθεντικών ανταλλακτικών, αλλά και την πλήρη ανακατασκευή ενός αυτοκινήτου.

Τώρα το τμήμα Heritage προχωρά ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας μια σειρά Heritage Points σε σημεία πώλησης νέων αυτοκινήτων, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το «καινούργιο» τους κλασσικό αυτοκίνητο. Μετά τα πρώτα Heritage Point στην έδρα της Fiat, το Τορίνο και στην ιστορική έδρα της Alfa Romeo στο Αρέζε, πρόσφατα ξεκίνησε η λειτουργία των αντίστοιχων σημείων στη Ρώμη και το Παλέρμο, ενώ στο άμεσο μέλλον το πλάνο προβλέπει την επέκταση και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με αφετηρία την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.

Τα οχήματα που μπορεί να βρει κανείς στα Heritage Points έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο “Reloaded by Creators”, που σημαίνει ότι έχουν πιστοποιηθεί για την αυθεντικότητα τους, στη συνέχεια έχουν πλήρως ανακατασκευαστεί από τους ειδικούς του τμήματος Officine Classiche στο Τορίνο και στη συνέχεια παραδίδονται προς πώληση σε απόλυτα λειτουργική κατάσταση, όπως αξίζει σε κάθε κλασσικό Ιταλικό αυτοκίνητο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.