Επενδύσεις ηλεκτροκίνησης από τη Ford

By  |  0 Comments
  • Η Ford ανακοίνωσε επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή ενός νέου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος στο εργοστάσιο της Κραϊόβα στη Ρουμανία που θα ξεκινήσει το 2023
  • Ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο προγραμματίζεται να κάνει ντεμπούτο το 2024, το οποίο θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα παραγωγής της Ford που θα κατασκευάζεται στη Ρουμανία, υποστηρίζοντας το όραμα της εταιρείας για ένα μέλλον μηδενικών ρύπων στην Ευρώπη
  • Το εργοστάσιο της Κραϊόβα είναι η επόμενη εγκατάσταση της εταιρείας, μετά το Ford Cologne Electrified Vehicle Center (Γερμανία) και το εργοστάσιο της κοινοπραξίας Ford Otosan στο Kocaeli (Τουρκία) που θα κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα
  • Η Ευρωπαϊκή γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της Ford θα είναι 100% απαλλαγμένη από ρύπους, με αμιγώς ηλεκτρικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις μέχρι το 2024, ενώ τα δύο τρία των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων αναμένεται να αποτελούνται από πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα μέχρι το 2030

Η Ford επιβεβαίωσε μία επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή ενός νέου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος το 2023 στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, συμπεριλαμβανομένης μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης που θα κάνει ντεμπούτο το 2024 – το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό όχημα παραγωγής της Ford που θα κατασκευάζεται στη Ρουμανία.

«Οι δραστηριότητες της Ford στην Κραϊόβα έχουν κορυφαία διαπιστευτήρια ανταγωνιστικότητας και ευελιξίας. Η απόφασή μας για την παραγωγή αυτού του νέου, ελαφρού επαγγελματικού οχήματος στη Ρουμανία αντανακλά τη συνεχιζόμενη θετική συνεργασία μας με τους τοπικούς προμηθευτές και την κοινότητα, και την επιτυχία ολόκληρης της ομάδας της Ford Craiova» δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης.

«Η προσθήκη μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης το 2024 σημαίνει ότι το εργοστάσιο της Κραϊόβα θα είναι η τρίτη μας εγκατάσταση στην Ευρώπη που θα κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό όχημα. Η νέα επένδυση έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων φετινών επενδύσεων στο Ford Cologne Electrified Vehicle Center (Γερμανία) και στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας Ford Otosan στο Kocaeli (Τουρκία) και στέλνει ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα ότι βρισκόμαστε σε επιταχυνόμενη πορεία να προσφέρουμε στους πελάτες επαγγελματικών οχημάτων μας ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη.»

Το Φεβρουάριο, η Ford δεσμεύτηκε ότι ολόκληρος ο στόλος επαγγελματικών οχημάτων της θα είναι απαλλαγμένος από εκπομπές ρύπων, με αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα, μέχρι το 2024, ενώ τα δύο τρίτα των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων της Ford προβλέπεται να αποτελούνται από πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα μέχρι το 2030.

Το νέο, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα θα εφοδιάζεται επίσης με μερικούς από τους πιο προηγμένους συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ της Ford. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πετρελαιοκινητήρες προηγμένης τεχνολογίας από το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων της Ford στο Dagenham και συστήματα μετάδοσης από την Ford Halewood Transmissions Limited που έχει έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συνολική επένδυση της Ford στις κορυφαίες εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας στη Ρουμανία – συμπεριλαμβανομένης της νέας επένδυσης – πλησιάζει τα 2 δις δολάρια από το 2008 που αγόρασε το εργοστάσιο της Κραϊόβα.

Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει στο εργοστάσιο της Κραϊόβα τα τελευταία χρόνια, με την εγκατάσταση άνω των 600 ρομπότ για την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας στο φανοποιείο, στο τμήμα πρεσών, στο βαφείο και στα τμήματα γενικής συναρμολόγησης και πλαισίου. Περίπου 6.000 άτομα απασχολούνται στις κορυφαίες δραστηριότητες συναρμολόγησης οχημάτων και κινητήρων της μονάδας.

Η δέσμευση του εργοστασίου της Κραϊόβα στον εξηλεκτρισμό χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2019 όταν και ξεκίνησε η παραγωγή του Puma mild-hybrid. Την ίδια στιγμή, η νέα επένδυση σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημο καθώς η Ford είναι ο πρώτος κατασκευαστής που ανακοινώνει την κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος στη Ρουμανία. Εκτός από το Puma, στο εργοστάσιο της Κραϊόβα κατασκευάζεται σήμερα το μικρό Ford EcoSport και ο πολυβραβευμένος κινητήρας 1.0L EcoBoost.

«Με τη νέα προγραμματισμένη επένδυση στο μέλλον της Κραϊόβα, η Ford ευελπιστεί πως η Ρουμανική κυβέρνηση θα διασφαλίσει βασικές βελτιώσεις για την υποστήριξη μιας ανταγωνιστικής δραστηριότητας παραγωγής στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων αναβαθμίσεων στην υποδομή μεταφορών» δήλωσε ο Rowley.

Η ημερομηνία έναρξης παραγωγής του νέου οχήματος και λοιπές προϊοντικές λεπτομέρειες θα επιβεβαιωθούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.