O Timo Scheider στο ADAC Opel e-Rally Cup ως Guest Star

By  |  0 Comments
  • Πρώην εργοστασιακός οδηγός της Opel στην F3 Junior team και στο DTM Opel Astra
  • Ο διεκδικητής του φετινού τίτλου στο rallycross προσκεκλημένος στο ADAC Rally Stemweder Berg
  • Ο τηλεοπτικός σταθμός SAT.1 προγραμματίζει ένα θέμα για την πρεμιέρα του ADAC Opel e-Rally Cup

Ένας διάσημος προσκεκλημένος στην πρεμιέρα του ADAC Opel e-Rally Cup: Ο Timo Scheider, Πρωταθλητής στο DTM το 2008 και το 2009 και δεύτερος στην τελική κατάταξη στο FIA GT1 το 2005, θα αγωνιστεί στο πρώτο του ράλι στο ADAC Rally Stemweder Berg που θα πραγματοποιηθεί στις 11/12 Ιουνίου. Στο cockpit του Corsa-e Rally, ο 42χρονος οδηγός, ο οποίος θα αγωνιστεί ξανά στο FIA Rallycross World Championship την προσεχή σεζόν, θα έχει ως συνοδηγό του τον 26χρονο Tobias Braun. «Ανυπομονώ για την πρώτη συμμετοχή μου σε αγώνα ράλι», είπε ο Timo Scheider. «Όχι επειδή υποθέτω ότι θα μπορέσω να αναμετρηθώ με τους σπεσιαλίστες του είδους στην κορυφή, καθώς αυτό σίγουρα δεν θα συμβεί. Αλλά επειδή πάντα ήθελα να λάβω μέρος κάποια μέρα σε ένα ράλι που θεωρώ το αποκορύφωμα στην καριέρα ενός οδηγού. Και επειδή το βρίσκω συναρπαστικό να είμαι μέρος της πρεμιέρας του πρώτου ενιαίου πρωταθλήματος αγώνων στον κόσμο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.»

Ο Timo Scheider και η Opel μοιράζονται μια μακροχρόνια συνεργασία. Το 1997, ο 18χρονος τότε οδηγός εντάχθηκε στην Opel στην ομάδα Junior Benetton στο Γερμανικό Πρωτάθλημα της Formula 3 ολοκληρώνοντας την πρώτη του προσπάθεια στη δεύτερη θέση. Κατά την “αναγέννηση” του DTM (German Touring Car Masters) το 2000, ο Scheider εντάχθηκε στον κύκλο των εργοστασιακών οδηγών της Opel αποτελώντας μέλος μιας ομάδας τριών οδηγών που κέρδισαν τη νίκη στη γενική κατάταξη του Nürburgring 24 Hours το 2003 με το Opel Astra V8 Coupé. «Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα με την Opel. Από την εποχή αυτή υπάρχει ένα βαθύ δέσιμο με τη μάρκα» δήλωσε ο Scheider. «Κατά κάποιον τρόπο, η συμμετοχή μου στην πρεμιέρα του ADAC Opel e-Rally Cup μας φέρνει στην αρχή.»

«Ο Timo είναι μέλος της οικογένειας Opel, και αυτό δεν έχει αλλάξει μετά από τόσα χρόνια» δήλωσε ο Jörg Schrott, Opel Motorsport Director. «Το γεγονός ότι τον φιλοξενούμε στην εκκίνηση του πρώτου γύρου του ADAC Opel e-Rally Cup με κάνει προσωπικά πολύ χαρούμενο και αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Το να διαγωνίζεσαι απέναντι σε έναν δύο φορές πρωταθλητή στο DTM αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τους υπόλοιπους οδηγούς. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν το μεγάλο αυτό όνομα, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Ο Timo ξέρει πολύ καλά ότι οι αγώνες ράλι και οι αγώνες σε πίστα είναι τελείως διαφορετικοί. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα δούμε πως θα τα καταφέρει στον πρώτο του αγώνα ράλι.»

Ο Γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός SAT.1, για τον οποίο ο Scheider εργάζεται ως ειδικός στις μεταδόσεις του DTM, προγραμματίζει μία εκπομπή για το ντεμπούτο του Timo στους αγώνες ράλι. Η ακριβής ημερομηνία της σχετικής μετάδοσης δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.