Ολυμπιακή Περιήγηση Ιστορικών Οχημάτων

By  |  0 Comments

Αξιοποιώντας την συγκυρία των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, ο Σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες-ΙΔΟΡΟ», διοργανώνει την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, την 1η Ολυμπιακή Περιήγηση Ιστορικών Αυτοκινήτων, με ονομασία event “Ιστορική Ολυμπιακή Περιήγηση».

Θα διεξαχθεί στον άξονα Καλλιμάρμαρο-ΟΑΚΑ-Ολυμπιακό Χωριό, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αχαρνών, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, της ΦΙΛΠΑ και των προγραμμάτων Make Place For One More Woman και Olympic Green Values.

Ο Σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» Ι.Δ.Ο.ΡΟ αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό σύλλογο, ο οποίος δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2021 κατόπιν πρωτοβουλίας της Πρωταθλήτριας (με διακρίσεις σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα) του Άλματος Τριπλούν Όλγας Βασδέκη, με αφορμή την αγάπη της για το ιστορικό αυτοκίνητο και την επιθυμία της να αναδειχθεί η ομορφιά του στο ευρύ κοινό, μέσα από τις ομορφιές και την ιστορικότητα των τόπων της Ελλάδας.

Συμμεριζόμενοι το όραμά της και έχοντας παρόμοιες αγάπες και για άλλου είδους ιστορικά οχήματα, οι συνοδοιπόροι της Όλγας Βασδέκη στον Σύλλογο Ι.Δ.Ο.ΡΟ, ενέταξαν υπό την στέγη του την δραστηριοποίηση και με οποιοδήποτε άλλο όχημα, ήτοι μοτοσυκλέτα, ποδήλατο, πατίνι κλπ μέσα από δράσεις, events και ενέργειες κοινωνικής ευθύνης.

Ιδρυτικά Μέλη του Συλλόγου αποτελούν λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Ολυμπιονίκες όπως η Όλγα Βασδέκη, η Νίκη Μπακογιάννη και η Πόπη Ουζούνη, η χάλκινη Παραολυμπιονίκης Δήμητρα Κοροκίδα, η πρωταθλήτρια ποδηλασίας Αθηνά Χατζηστύλη, καθώς και μέλη Λεσχών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, Καθηγητές Πανεπιστημίου κ.α

Στόχοι

1) ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: Η ανάδειξη των ιστορικών οχημάτων στο ευρύ κοινό, μέσα από τις ομορφιές και την ιστορικότητα των τόπων της Ελλάδας. Συνεπαγωγικά η ανάδειξη των Ελληνικών τοπίων και της ιστορίας τους

Ως προς την επίτευξη του παραπάνω στόχου,

α) θα διοργανώνονται «αγώνες επίδειξης» και περιηγήσεις με μηχανοκίνητα -και μη- ιστορικά οχήματα, σε ιστορικές διαδρομές ανά την χώρα.

β) Επιπλέον θα διοργανώνονται ειδικές θεματικές ημερίδες για την Ελληνική Ιστορία και τα μηχανοκίνητα -και μη- οχήματα, προσαρμοσμένες σε εξελίξεις από την τρέχουσα επικαιρότητα και με εξειδικευμένους ομιλητές. Πχ τα οχήματα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 έως σήμερα. Αφιερώματα ακόμη στους σημαντικούς αγώνες οχημάτων από συστάσεως (F1, Indy, Rally Acropolis κτλ)

γ) Ειδικές συνεργασίες με τις Ελληνικές Λέσχες Αυτοκινήτων, τα Μουσεία Ιστορικών Οχημάτων ανά τον κόσμο και διοργάνωση επισκέψεων και ειδικών ξεναγήσεων. Πχ μουσεία Ferrari, Porsche, Mercedes, Μουσεία Ποδηλάτων κλπ

δ) Διοργάνωση «Καλλιστείων» Ιστορικών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών

2) ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ο Σύλλογος επιδιώκει την αύξηση του ενδιαφέροντος περισσότερων γυναικών για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, δημιουργία νέας συνείδησης στις γυναίκες ώστε να δουν τα μηχανοκίνητα οχήματα τόσο ως ένα μέσο μεταφοράς, όσο και ως ένα μέσο ανάδειξης του στυλ και της θηλυκότητάς τους.

Ως προς την επίτευξη του παραπάνω στόχου, εκπονεί το πρόγραμμα «Οι γυναίκες πατάνε το Γκάζι», το οποίο θα προβλέπει μέσα από μία σειρά προωθητικών ενεργειών (τηλεοπτικά σποτ, συνεντεύξεις σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο κλπ), διοργάνωση περιηγήσεων αποκλειστικά για τις γυναίκες και ειδικές συνεργασίες με θεσμικούς φορείς όπως η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του προγράμματος “Make Place For One More Woman”.

3) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της σωστής οδικής εκπαίδευσης και συμπεριφοράς, με σκοπό την εξάλειψη ατυχημάτων και τροχαίων.

Ως προς την επίτευξη του παραπάνω στόχου, εντάχθηκε στον Σύλλογο η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», Βάσω Δανέλλη-Μυλωνά που θα αναλάβει όλο αυτό το κομμάτι.

4) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ: Η γνώση περί της μηχανολογίας, του τρόπου κατασκευής των οχημάτων και της φιλοσοφίας που διέπει αυτήν, πέραν της ικανοποίησης που προσφέρει στους λάτρεις αυτών, επιπροσθέτως συμβάλλει τα μέγιστα και στην οδική ασφάλεια.

Ως προς την επίτευξη του παραπάνω στόχου,

α) θα γίνονται παρουσιάσεις μοντέλων από τους ειδήμονες και θα διοργανώνονται επισκέψεις και ειδικές ξεναγήσεις σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και εργοστάσια παραγωγής.

β) Ενημέρωση από τους εγχώριους αντιπροσώπους για τα νέα μοντέλα της αγοράς.

5) ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού έχουν ιδιαίτερη απήχηση μεταξύ των μελών και αποτελούν εκ των βασικών πυλώνων του Συλλόγου Ι.Δ.Ο.ΡΟ

Ως προς την επίτευξη του παραπάνω στόχου,

α) υιοθετούν το πρόγραμμα «Ορθοπεταλιές Ζωής» μέσα από το οποίο (και σε συνεργασία με τους αρμόδιους αθλητικούς και θεσμικούς φορείς), η διοργάνωση του κάθε ποδηλατικού αγώνα, γύρου και περιήγησης θα αναχθεί σε πλατφόρμα έμπρακτης προσφοράς για ευπαθείς -κοινωνικά και υγειονομικά- ομάδες.

β) Παρόμοιες δράσεις θα διοργανώνονται και με υπόλοιπα οχήματα που ο Σύλλογός προάγει και αναδεικνύει.

γ) Επιπροσθέτως, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στην οικολογική ευθύνη συμμετέχοντας σε καμπάνιες για την προστασία του περιβάλλοντος, την καθαρή ενέργεια και προαγωγή των eco tips κατά την οδήγηση και έμπρακτες δράσεις κατά τις περιηγήσεις όπως καθαρισμός τόπων και δεντροφυτεύσεις.

6) ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Μέσα από την δυναμική του Συλλόγου, την δικτύωσή του και την εμπλοκή των μελών του, δημιουργείται η δυνατότητα για την ανάπτυξη ενός ελιτίστικου τουριστικού προϊόντος με σημαντικά οφέλη τόσο στο κύρος της χώρας, όσο και στους επαγγελματίες του τουρισμού. Ως εκ τούτου, ενισχύεται το ελληνικό τουριστικό προϊόν μέσα από την διοργάνωση ιστορικών περιηγήσεων οχημάτων με ρόδες για ξένα πληρώματα, αθλητές ή και τουρίστες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.