Η Mattel παρουσιάζει το πρωτοποριακό Tesla Roadster Matchbox

By  |  0 Comments

Η Mattel ανακοίνωσε τη δέσμευσή της “Οδηγώντας Προς Ένα Καλύτερο Μέλλον” με σκοπό να κατασκευάζει όλα τα Matchbox ® αυτοκινητάκια, τα σετ παιχνιδιού και τις συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα ή βιολογικής προσέλευσης πλαστικό. Διαθέτοντας καινοτόμα ηλεκτρικά οχήματα και περιβάλλοντα που διαμορφώνουν τον πραγματικό κόσμο, τα παιχνίδια σχεδιάζονται για να προσελκύσουν τα παιδιά σε ένα πιο πράσινο μέλλον οδήγησης. Η δέσμευση ενισχύει τον στόχο της Mattel να επιτύχει 100% ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα ή βιολογικής προσέλευσης πλαστικά υλικά σε όλα της τα προϊόντα και τις συσκευασίες έως το 2030.

Για να επεξηγήσει αυτές τις αρχές, η μάρκα παρουσιάζει το Matchbox Tesla Roadster, το πρώτο αυτοκινητάκι κατασκευασμένο από 99% ανακυκλωμένα υλικά και πιστοποιημένο ως Carbon Neutral (ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα). Κατασκευασμένο από 62,1% ανακυκλωμένο ψευδάργυρο, 1% ανοξείδωτο χάλυβα και 36,9% ανακυκλωμένο πλαστικό, το Matchbox Tesla Roadster θα είναι διαθέσιμο από το 2022.

Η ανανεωμένη μάρκα Matchbox περιλαμβάνει νέες σειρές προϊόντων και συσκευασίες που διαθέτουν:

  • Πιο φιλικά προς το περιβάλλον και καινοτόμα υλικά στα οχήματα, σετ παιχνιδιών και συσκευασίες
  • Βελτιωμένη εμπειρίας ανακύκλωσης για τους καταναλωτές μέσω προϊοντικού σχεδιασμού και επισήμανσης στις συσκευασίες
  • Μια ολιστικά φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση με θέμα το παιχνίδι, με περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα και φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στα σετ παιχνιδιού πρατήρια καυσίμων

«Από την δημιουργία του πρώτου σύγχρονου αυτοκινήτου πριν από περίπου 70 χρόνια, η Matchbox χρησιμοποιεί σχεδιασμό και καινοτομία με σκοπό τη σύνδεση των παιδιών με τον πραγματικό κόσμο μέσω του παιχνιδιού», δήλωσε ο Roberto Stanichi, Global Head of Vehicles της Mattel. «Η Matchbox δεσμεύεται να χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα ή βιολογικής προέλευσης πλαστικά υλικά για να συμβάλει στη λύση των περιβαλλοντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα και να ενδυναμώσει την επόμενη γενιά των θαυμαστών της Matchbox να οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο μέλλον.”

Οι θαυμαστές θα δουν τη δέσμευση της μάρκας να υλοποιείται μέσω της διάθεσης προϊόντων με μηδενικές πλαστικές συσκευασίες, χρησιμοποιώντας πιστοποιημένο από το Forest Stewardship Council® (FSC) περιεχόμενο στο χαρτί και υλικά από ξύλο, τα οποία θα διατίθενται στο ράφι ήδη από φέτος. Το πρώτο όχημα με μηδενική πλαστική συσκευασία περιλαμβάνει τη δημοφιλή σειρά Matchbox Power Grabs® που διαθέτει μια ποικιλία αδειοδοτημένων και αυθεντικών οχημάτων Matchbox σε κλίμακα 1:64, ενώ διατίθεται και συσκευασία 5 ηλεκτρικών αυτοκινήτων με εσωτερικό μέρος από χαρτόνι.

Εκτός από την εισαγωγή μηδενικών πλαστικών συσκευασιών, η μάρκα προωθεί τη σωστή ανακύκλωση και ανάκτηση απορριμμάτων. Σχεδιασμένα για δυνατότητα ανακύκλωσης με ανακυκλώσιμα μέρη, τα ηλεκτρονικά μέρη στα σετ παιχνιδιών ενσωματώνονται σε μια ενιαία, εύκολα αφαιρούμενη μονάδα για να διευκολύνει την τοπική διαδικασία ανακύκλωσης ηλεκτρονικών αποβλήτων. Η σήμανση «προς ανακύκλωση» καθοδηγεί τους καταναλωτές για τη σωστή απόρριψη υλικών συσκευασίας. Η μάρκα διερευνά επίσης τρόπους για τη μείωση της χρήσης ενέργειας, των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των αποβλήτων κατά την παραγωγική διαδικασία, παρέχοντας ταυτόχρονα το ίδιο επίπεδο εξαιρετικής ποιότητας σε όλα τα προϊόντα Matchbox.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.