Μάχες σε έξι κατηγορίες

By  |  0 Comments

Μετά τα Χανιά και την πρεμιέρα του I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣΧ Rotax MAX Challenge για το έπαθλο Κρήτης, σειρά είχε το ”Αττικό Έπαθλο” του συγκεκριμένου θεσμού. Στην πίστα καρτ των Αφιδνών 39 οδηγοί δήλωσαν παρόν στον αγώνα που διοργάνωσε το αθλητικό σωματείο Start Line δείχνοντας για μία ακόμα φορά πως το Rotax Challenge είναι για αυτούς η κορυφαία επιλογή τους.

Υπό την απειλή των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ειδικά στις επίσημες δοκιμές του Σαββάτου, η βροχή διέκοψε την προετοιμασία των οδηγών αλλά την Κυριακή όλα ξεκίνησαν καλά και τελείωσαν το ίδιο όμορφα!

Οι οδηγοί απτόητοι και συγκεντρωμένοι στο ”έργο” τους, από τα ελεύθερα και τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά στην προσωπική ”μάχη” με το χρονόμετρο, έδειξαν ταχύτεροι από ποτέ.
     
Στην κατηγορία Rotax Micro MAX, με τα ”μωρά” πιλότους να εντυπωσιάζουν για μία ακόμα φορά με τις ικανότητές τους στην πίστα οι Παναγιώτης Αλεξόπουλος (Maitos Kosmic Kart Racing) και Έκτορας Τσέντας (Ζοrri Motorsport Birel Art) είχαν από μία νίκη στους δύο τελικούς (Α και Β) και έλυσαν τις διαφορές τους στον τρίτο τελικό. Σε μία ονειρικής τεχνικής μονομαχία, τελικός νικητής ήταν ο Έκτορας που πήρε πρώτη καρό σημαία της καριέρας του μία μέρα πριν κλείσει τα οκτώ χρονιά του!

Η αμέσως επόμενη, Rotax Mini MAX στην οποία τα μικρά γίνονται πιλότοι, ήταν μία κατηγορία που δύσκολα μπορούσες να προβλέψεις το αποτέλεσμα. Τα σπουδαιότερα ονόματα του ελληνικού karting της συγκεκριμένης κατηγορίας ήταν εκεί! Ο ”παλιός” της κατηγορίας Βασίλης Αποστολίδης (Galaxy Motorsport) και ο Βασίλης Μαλάμης (Speed Force) είχαν από μία νίκη στους Α και Β τελικό και σε συνδυασμό με την πληρότητα σε ταλέντο όλων των υπολοίπων οδηγών είχαμε ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος τελικό. Ο Βασίλης Μαλάμης έφυγε πρώτος και τερμάτισε πρώτος κερδίζοντας την κατηγορία του τον πρώτο γύρο του φετινού Rotax MAX Challenge.

Στην Rotax Junior MAX (13-15 ετών) στην πρώτη θέση της γραμμής εκκίνησης του τρίτου τελικού είχαμε τον περσινό επαθλούχο του θεσμού Γιώργο Καφαντάρη (Speed Force). Από εκεί ξεκίνησε κι εκεί τερμάτισε, βάζοντας υποψηφιότητα για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου!

Rotax Senior MAX (15 ετών και άνω) με αρχή και τέλος τον Στυλιανό Πετρίτση που είχε δύο στα δύο, στους ”προκριματικούς” τελικούς και κερδίζοντας και τον τρίτο τελικό έκανε τρία στα τρία! Ο περσινός επαθλούχος του θεσμού συνέχισε το πετυχημένο του σερί εμφανίσεων του στο Rotax Challenge!

Στην Rotax DD2 MAX (15 ετών και άνω) οι ομόσταυλοι (Prt Motorsport) Χρήστος Οικονόμου επαθλούχος του θεσμού το 2018 και ο Άκης Βασιλέρης περσινός νικητής είχαν από μία νίκη στους τελικούς. Στον τρίτο τελικό στους πρώτους γύρους πήρε την πρωτοπορία κι έμεινε εκεί ως το τέλος ο Άκης Βασιλέρης (Φωτ. πάνω). Στην ηλικιακή κλάση DD2 Masters των άνω 32 ετών νικητής αναδείχθηκε ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης (Praga Zahos Karting).

Ο πρώτος γύρος του I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge, πέρασε στο παρελθόν αλλά θα μείνει στην μνήμη όλων των φίλων του karting, όπως κάθε αγώνας του Rotax MAX Challenge με τον έντονο συναγωνισμό που προσφέρουν, η ισονομία απόδοσης και οι αξιόπιστοι κινητήρες Rotax.

Το φετινό Ι.ΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge με πολλές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες, με μία απίστευτη κατανομή ανά περιφέρεια τίτλων, σε Βόρεια Ελλάδα, Κρήτη και πάλι Αθήνα και ένα διπλό τελικό που τα αποτελέσματα ανά κατηγορία (Mini, Junior, Senior και DD2) θα ”ταξιδέψουν” τους νικητές στο Μπαχρέιν για το Rotax MAX Challenge Grand Final 2021 συνεχίζεται.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.