Μία επιτυχημένη αναβίωση

By  |  0 Comments

Ο Σύλλογος Ιδιόκτητων Σπορ Αυτοκινήτων με την υποστήριξη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  αναβίωσε το Σάββατο 26/6/2021 για 6η συνεχόμενη χρονιά την Ανάβαση Βούλας στη φημισμένη διαδρομή του «Κρεμασμένου Λαγού».

Η αρχική Ανάβαση Βούλας διοργανώθηκε από το 1972 μέχρι το 1978 και παρά τον βραχύ βίο της πρόλαβε να αφήσει το ανεξίτηλο στίγμα της στην ιστορία των ελληνικών αγώνων. Η ιδιαιτερότητα αυτής της ανάβασης εγκείται στο ότι εισέρχεται στο ανέγγιχτο δάσος του Κρεμασμένου Λαγού αμέσως μόλις αφήσει πίσω της τον αστικό ιστό του Πανοράματος Βούλας. Η αναβίωση της Ανάβασης Βούλας είναι μία ήπια μορφή αγώνα για ιστορικά αυτοκίνητα που σέβεται το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής.

Για την φετεινή εκδήλωση ανακοινώθηκαν πολλές αλλαγές που οδήγησαν σε πλήθος συμμετοχών (97)! Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν είτε πρωτοεμφανιζόμενοι είτε νέα παιδιά, γεγονός που αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον του ΣΙΣΑ και των αγώνων ιστορικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες διαγωνίσθηκαν σε τρείς κατηγορίες, Legends, Regularity & Touring. Η κατηγορία Legends παραδοσιακά τιμά βετεράνους οδηγούς & αυτοκίνητα με παλμαρέ που έχουν γράψει ιστορία στην αγωνιστική αυτοκίνηση. Σε αυτήν την κατηγορία οι οδηγοί εκτέλεσαν τιμητικά την ανάβαση μία φορά. Στην κατηγορία Regularity συμμετείχαν μόνο οδηγοί, γεγονός πρωτοποριακό για τους αγώνες ακριβείας, που εκτέλεσαν την ανάβαση δύο φορές. Στην εξίσου ανταγωνιστική κατηγορία Touring Trophy συμμετείχαν οδηγοί & συνοδηγοί που επίσης εκτέλεσαν την ανάβαση δύο φορές.  Τέλος υπήρχε η δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδικό έπαθλο.

Στις 17:30 ακριβώς δόθηκε η εκκίνηση και ξύπνησαν μνήμες του ένδοξου παρελθόντος στις φουρκέτες του «Κρεμασμένου Λαγού́». Παρά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες οι 97 συμμετέχοντες περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους και μέσα σε αυτούς  ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, που είναι φίλος του ΣΙΣΑ και λάτρης των ιστορικών αυτοκινήτων.

Νικητής της Γενικής Κατάταξης ήταν ο Παναγιώτης Παππάς με BMW 318i, δεύτερος ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος με Alfa Romeo GT Junior 1.3 και τρίτος ο Ηλίας Βαξεβανίδης με Lancia Delta.

Νικητές της Γενικής Κατάταξης Touring Trophy ήταν οι Ιωάννης Κουβελάς & Νίκη Ζαχαράκη με VW 1302, 2οι οι Ιωάννης Κυρανάς & Αλέξης Βαρβαρέσσος με Citroen DS και 3οι οι Γιώργος Λάγγας & Ελένη Μαλτέζου με Volvo 122S. Η κατάταξη των επι μέρους κατηγοριών & ομάδων είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.sisa.gr/category/αποτελέσματα

Ο ΣΙΣΑ ευχαριστεί́ τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την υποστήριξη του, τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαμιχαήλ για τη σημαντική βοήθεια του, την Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Βούλας, την Δημοτική́ Αστυνομία & την Ελληνική́ Αστυνομία για την πολύτιμη συνδρομή́ τους και τέλος τους κριτές, χρονομέτρες, τα στελέχη της οργάνωσης & την γραμματεία του συλλόγου.

Ραντεβού ξανά στον «Λαγό» το 2022!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.