Θεματική έκθεση στο Μουσείο Ducati (video)

By  |  0 Comments
  • Το Μουσείο Ducati στο Borgo Panigale εγκαινίασε μια θεματική έκθεση με τίτλο “Troy Story: The Legend of a Champion”
  • Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του Troy Bayliss στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, με Ducati
  • Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 19 Σεπτεμβρίου ενώ το διάστημα 1-4 Ιουλίου, οι ιστορικές μοτοσυκλέτες θα εκτίθενται στο Motor Valley Fest του 2021, στη Modena

Το Μουσείο Ducati άνοιξε ξανά τις πύλες του στο κοινό, με μία σημαντική θεματική έκθεση, με τίτλο  Troy Story: The Legend of a Champion, αφιερωμένη στον Troy Bayliss, τρεις φορές πρωταθλητή World Superbike με τη Ducati. Η προσωρινή έκθεση, με νέο και αποκλειστικό περιεχόμενο για τους θαυμαστές του Troy Bayliss, διοργανώνεται με αφορμή την 20ή επέτειο του πρώτου τίτλου του, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Superbike του 2001.

Η επιλογή της ημερομηνίας για τα εγκαίνια της έκθεσης, η 21η ​​Μαΐου, δεν έγινε τυχαία. Στις 21 Μαΐου 2000, ένας ακόμα σχεδόν άγνωστος Troy Bayliss, πέτυχε ένα επίτευγμα που τον μετέτρεψε σε αναβάτη θρύλο στις καρδιές και τις αναμνήσεις των οπαδών της Ducati και των Superbike: η απίστευτη τετραπλή προσπέρασή του στην πίστα της Monza.

Εκείνη την ημέρα ο Troy συμμετείχε στον αγώνα ως αντικαταστάτης του Carl Fogarty που είχε τραυματιστεί στο Philip Island και, μετά από αυτό το επικό επίτευγμα, η Ducati αποφάσισε να τον αφήσει να τελειώσει το πρωτάθλημα στην εργοστασιακή 996 R. Εκείνη τη χρονιά τερμάτισε έκτος (243 πόντοι, 2 νίκες και 7 βάθρα), αλλά κέρδισε τη θέση του ως εργοστασιακός αναβάτης στην ομάδα της Ducati Infostrada. Κέρδισε τον πρώτο του τίτλο WSBK την επόμενη χρονιά, ανεβαίνοντας στο βάθρο 15 φορές.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες ο Αυστραλός πρωταθλητής έγραψε μερικά από τα πιο εκπληκτικά κεφάλαια στα χρονικά των αγώνων μοτοσυκλέτας:

  • 996 R Factory 2000 – το ντεμπούτο του με Ducati World SBK, χρησιμοποιήθηκε στη Monza στην περίφημη τετραπλή προσπέραση
  • 996 Factory 2001 Testastretta – ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος του Troy Bayliss με το χρώμα που χρησιμοποιήθηκε στην Imola το 2001
  • 998 Factory Testastretta 2002 – πρωταγωνιστής της συναρπαστικής μονομαχίας με τον Edwards στην Imola
  • 999 Factory 2006 “Superman” – η 250η νίκη της Ducati στο WSBK και ο δεύτερος τίτλος του Bayliss
  • 999 Factory 2007 – νίκη στο φωτο-φινις κατά του James Toseland στο Assen
  • 1098 R Factory 2008 – ο τελευταίος του τίτλος, που κέρδισε στο Magny-Cours

Για όσους δεν μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο Ducati, προγραμματίζεται μια εις βάθος παρουσίαση αφιερωμένη στην καριέρα του Troy Bayliss κατά τη διάρκεια του “Ducati Museum Online Journey”, της διαδικτυακής περιήγησης του Μουσείου Ducati μέσω υπολογιστή, tablet ή Smart TV.

Η προσωρινή έκθεση “Troy Story: The Legend of a Champion” θα παραμείνει στο Μουσείο Ducati έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021, με μοναδική εξαίρεση το διάστημα 1-4 Ιουλίου, όταν οι μοτοσυκλέτες θα εκτίθενται στη Modena, στο Motor Valley Fest του 2021.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.