Το νέο Subaru Outback στην Ελλάδα (video)

By  |  0 Comments

Στην έκθεση της ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS, της αντιπροσωπείας της SUBARU στην Ελλάδα, έγινε η παρουσίαση, της 6ης  γενιάς του Subaru Outback. Του Crossover – ναυαρχίδα της θρυλικής μάρκας, η οποία διακρίνεται για την κορυφαία τετρακίνηση μα και την αξιοπιστία της.  

Το Outback κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 1995. Τώρα βρίσκεται στην έκτη γενιά του. Το νέο Subaru Outback αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των σημερινών υποψήφιων αγοραστών, που θέλουν να οδηγούν ένα αξιόπιστο, ανθεκτικό αυτοκίνητο που έχει προτεραιότητα την ασφάλεια τόσο των επιβατών του όσο και των ανθρώπων γύρω του.
Όλα αυτά ανταποκρίνονται στις τυπικές ιδιότητες ενός αυτοκινήτου Subaru: υψηλή οδηγική ικανότητα και ευελιξία, ενεργητική, παθητική και προληπτική ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο, και ένα εσωτερικό που κάνει τον χρόνο που αφιερώνεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού εξαιρετικά ευχάριστο και άνετο.

Το νέο Subaru Outback παρουσιάστηκε στην έκδοση ADVENTURE, την έκδοση με ταυτότητα την περιπέτεια και την απόδραση από τα τετριμμένα. Η SUBARU ξεκίνησε εφαρμόζοντας την διαφοροποιημένη έκδοση ADVENTURE στο Forester και συνεχίζει τώρα στο νέο Outback. Διακριτά εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι οι μεγάλες μαύρες 18άρες ζάντες, τα μαύρα ανθεκτικά προστατευτικά στο πλάι, οι ράγες αντοχής βαρύτερου φορτίου, η μαύρη κεραία τύπου shark fin, το χαρακτηριστικό πράσινο λογότυπο OUTBACK και οι πράσινες διακοσμητικές λεπτομέρειες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.  

Το νέο μοντέλο με την καινούργια χαρακτηριστική εξαγωνική μάσκα εμπρός έχει ελαφρά μεγαλύτερες διαστάσεις σε μήκος και πλάτος από το προηγούμενο, 21 εκατοστά απόσταση από το έδαφος, 2.000kg ελκτική ικανότητα και γενναιόδωρη ευρυχωρία στην καμπίνα και στον χώρο αποσκευών. Η εργονομία, η ευελιξία και η άνεση βρίσκονται παντού σε υπερθετικό βαθμό, από το πρώτο μπουτόν μεχρι την τελευταία ποτηροθήκη, από το πιο απαραίτητο όργανο μέχρι την πιο εξυπηρετική υποδοχή USB.

SUBARU σημαίνει τεχνολογία αιχμής: Νέα Παγκόσμια Πλατφόρμα Subaru, μόνιμη Συμμετρική Τετρακίνηση All-Wheel-Drive, κινητήρας Boxer 2,5lt άμεσου ψεκασμού, εξελιγμένο Lineartronic CVT με 8 ταχύτητες στη χειροκίνητη λειτουργία, διπλής λειτουργίας X-Mode, Active Torque Split, EyeSight με βελτιωμένες αλλά και πρόσθετες νέες λειτουργίες, και επιπλέον βοηθητικά ηλεκτρονικά συστήματα προληπτικής ασφάλειας είναι μόνο κάποια από τα βασικά, ζωτικά και standard στον εξοπλισμό χαρακτηριστικά που φέρει κάθε νέο Subaru Outback.

Το νέο Outback φοράει τον βενζινοκινητήρα FB25 των 2.5l, με βελτιωμένο το 90% των μερών του. Πρώτα απ’ όλα το σύστημα ψεκασμού καυσίμου έχει αλλάξει από “indirect” σε “direct”. Τόσο η παροχή ισχύος όσο και η καμπύλη ροπής (+ 7%) έχουν ωφεληθεί από αυτό, προς όφελος μιας πιο ομαλής απόδοσης με μειωμένη κατανάλωση και αντίστοιχα μειωμένες εκπομπές καυσαερίων.

¬ Κυβισμός: 2.498 cc
¬ Καύσιμο: βενζίνη, direct injection,
¬ Κινητήρας: Boxer, 4βάλβιδος, DOHC
¬ Ιπποδύναμη: 169hp (124kW) από 5.000 έως 5.800 rpm
¬ Ροπή: 252 Nm στις 4.000 rpm
¬ Homologation: Euro6d-ISC-FCM

Έχει αναπτυχθεί μια συγκεκριμένη έκδοση κιβωτίου CVT Lineartronic TR58 για την καλύτερη προσαρμογή του στο νέο Outback.
Περισσότερο από το 80% των δομικών τμημάτων αυτού του κιβωτίου έχουν αναθεωρηθεί ή τροποποιηθεί για να βελτιωθεί η ικανότητα οδήγησης και να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων. Η επέκταση της σχέσης μετάδοσης μεταξύ των δύο ιμάντων κατέστησε δυνατή την αύξηση του αριθμού των “εικονικών” ταχυτήτων που διατίθενται στη χειροκίνητη χρήση κι έτσι αυξήθηκαν από 7 σε 8.

Σε συνδυασμό με το Subaru Symmetrical AWD, το Active Torque Split έχει ως στόχο τη βέλτιστη κατανομή της ροπής κίνησης μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα ανάλογα με την πρόσφυση.
Το σύστημα X-MODE συμβάλλει στην ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη οδήγηση σε ιδιαίτερα δύσκολες επιφάνειες.

Στο εσωτερικό, όλα έχουν μελετηθεί ώστε να επιτρέπουν στους επιβάτες να νιώθουν απόλυτα άνετα και να απολαμβάνουν τον χρόνο που αφιερώνουν εκεί, είτε πρόκειται για ένα σύντομο ταξίδι είτε για ένα πολύ μεγαλύτερο.

Ο πίνακας οργάνων – πλήρως ανασχεδιασμένος – χαρακτηρίζεται από μια νέα μεγάλη και κάθετη οθόνη αφής 11,6 ιντσών, από την οποία μπορεί να ελεγχθεί μια ποικιλία λειτουργιών. Οι οριζόντιες γραμμές του ταμπλό και το διευρυμένο παρμπρίζ τονίζουν την αίσθηση ευρυχωρίας και ασφάλειας στο εσωτερικό.
Υλικά υψηλής ποιότητας – για παράδειγμα, το δέρμα Nappa – κάνουν το σαλόνι του νέου Outback όχι μόνο όμορφο αλλά και ταυτόχρονα ανθεκτικό, ώστε να διατηρήσει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητά του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι στο νέο Subaru Outback ταξιδεύετε σε ένα περιβάλλον όπου η πολυτέλεια, η τεχνολογία και η ποιότητα συνδυάζονται με την βέλτιστη άνεση.

Το νέο Outback κυκλοφορεί σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού, STYLE, ADVENTURE και PREMIUM, με τιμές λιανικής αντίστοιχα 57.750€, 60.750€ και 65.550€, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται στα 164€.

Για περισσότερες πληροφορίες :

ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS AE

Λεωφ. Κηφισίας 286,

15232 Χαλάνδρι

Τηλ. 210 6800800, 210 6803390

www.subaru.gr | info@subaru.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.