Το υψηλής προστασίας σύστημα SecuriAlert

By  |  0 Comments

Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη μένουν στο σπίτι λόγω της πανδημίας, οι διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων παραμένουν πρόβλημα, και μάλιστα έχουν αυξηθεί σε μερικές χώρες. 1 Οι συναγερμοί των αυτοκινήτων μπορεί να αποθαρρύνουν τους κλέφτες. Ωστόσο σε χώρες όπου μερικά αυτοκίνητα βρίσκονται σταθμευμένα στο δρόμο όλη τη νύχτα, οι κάτοχοί τους ενδέχεται να αγνοήσουν το συναγερμό, μη συνειδητοποιώντας ότι προέχεται από το δικό τους αυτοκίνητο ή ακόμα και να μην τον ακούσουν καθόλου. 2

Τώρα, η Ford διαθέτει για πρώτη φορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το υψηλής προστασίας σύστημα SecuriAlert (παλαιότερα γνωστό ως Guard Mode) που συνδέεται με smartphone.

Μόλις ενεργοποιηθεί, το SecuriAlert στέλνει μία ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν αναγνωρίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στο όχημα, ακόμα και απόπειρα ανοίγματος θυρών ή πρόσβασης με κλειδί, προσφέροντας ξεγνοιασιά στους πελάτες όταν δεν μπορούν να βλέπουν ή να “ακούνε” τα αυτοκίνητά τους.

Πώς λειτουργεί το SecuriAlert

Οι ιδιοκτήτες ενεργοποιούν το SecuriAlert όταν βρίσκονται μακριά από το όχημα. Το χαρακτηριστικό αυτό αυτό ενεργοποιείται και απενεργοποιείται εύκολα με τη βοήθεια της εφαρμογής για smartphone FordPass. 3

Όταν ενεργοποιηθεί, χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του οχήματος για να αναγνωρίσει τυχόν απόπειρα εισόδου στο όχημα. Χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect, το αυτοκίνητο θα στείλει αμέσως μία ειδοποίηση (push notification) στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν ανιχνεύσει οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά το όχημά του.

Η εφαρμογή FordPass αποκαλύπτει την ώρα και το λόγο που το SecuriAlert σήμανε συναγερμό – μέσω του smartphone – καθώς και την τελευταία γνωστή τοποθεσία του οχήματος.

Εάν γίνει απόπειρα ανοίγματος μιας πόρτας με κλειδί – μία ενέργεια που δεν θα ενεργοποιήσει το συμβατικό συναγερμό του οχήματος – το SecuriAlert θα στείλει μία ειδοποίηση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην αναγνώριση απόπειρας πρόσβασης μέσω ενός κλωνοποιημένου ή κλεμμένου κλειδιού.

Όταν ο ιδιοκτήτης επιστρέφει στο όχημά του – για να πάει στη δουλειά το πρωί, για παράδειγμα – απλά απενεργοποιεί το SecuriAlert μέσω της εφαρμογής FordPass και συνεχίζει το ταξίδι του.

Συνδεδεμένες λειτουργίες

Έχοντας παρουσιαστεί αρχικά για επαγγελματικά οχήματα νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το SecuriAlert είναι μία από τις συνδεδεμένες λειτουργίες που διατίθενται τώρα για τους πελάτες Ford.

Το 2020, Ford προσέφερε δωρεάν στους Ευρωπαίους πελάτες της μια σειρά υπηρεσιών για συνδεδεμένα οχήματα, και πρόσφατα ανακοίνωσε μία συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών για συνδεδεμένα οχήματα σχετικά με την προειδοποίηση των οδηγών για κινδύνους που καιροφυλαχτούν στο δρόμο.

Σχόλια

«Είτε το αφήνουν παρκαρισμένο όλη τη νύχτα στο δρόμο, είτε σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων πηγαίνοντας για ψώνια, γνωρίζουμε ότι οι πελάτες ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους και του περιεχομένου του. Το SecuriAlert βασίζεται στο αυξανόμενο οικοσύστημα συνδεσιμότητας της Ford για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των ιδιοκτητών, γνωρίζοντας ότι εάν συμβεί κάτι στο όχημά τους, ενώ δεν βρίσκονται μέσα σε αυτό, θα είναι οι πρώτοι που θα το μάθουν.»

Richard Bunn, director of retail connectivity solutions, Ford Mobility, Ford Ευρώπης

Σύνδεσμοι

Υποσημειώσεις

1 Οι κλοπές αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 33% στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του 2020, με 205 κλεμμένα οχήματα κατά μέσο όρο την ημέρα.

2 Υπουργείο Μεταφορών Ηνωμένου Βασιλείου, Έρευνα Εθνικών Μεταφορών: ένα στα τρία οχήματα στις πόλεις είναι παρκαρισμένο στο δρόμο όλη τη νύχτα (2018, τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα)

3 Το FordPass app, συμβατό με επιλεγμένες πλατφόρμες smartphone, διατίθεται μέσω download. Ισχύουν χρεώσεις για μηνύματα και δεδομένα. Για λειτουργίες από απόσταση απαιτούνται FordPass Connect, FordPass app και δωρεάν Connected Services (δείτε όρους & προϋποθέσεις του FordPass για λεπτομέρειες). Τα Connected Services και οι λειτουργίες εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα του δικτύου κινητήρας τηλεφωνίας της Vodafone ή του εταίρου της. Η εξέλιξη της τεχνολογίας/τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας/και οι ικανότητες των οχημάτων μπορεί να περιορίζουν τη λειτουργικότητα και να αποτρέπουν τη λειτουργία των συνδεδεμένων υπηρεσιών. Τα Connected Services δεν περιλαμβάνουν Wi-Fi hotspot.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.