Το Volvo Concept Recharge μανιφέστο για το ηλεκτρικό μέλλον της Volvo

By  |  0 Comments

Για τη Volvo, η ηλεκτροκίνηση σημαίνει πολύ περισσότερα από μία απλή αλλαγή στο είδος των κινητήρων που χρησιμοποιεί. Αντιπροσωπεύει ένα νέο παράδειγμα στη σχεδίαση των αυτοκινήτων. Το Volvo Concept Recharge εκφράζει αυτό το παράδειγμα: είναι ένα μανιφέστο για την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών Volvo.

Πιστό στην κληρονομιά του σκανδιναβικού design, το Concept Recharge φέρει στον πυρήνα του την αρχή «λιτό αλλά καλύτερο». Για παράδειγμα, απαλλαγμένοι από την πολυπλοκότητα του κινητήρα εσωτερικής καύσης, οι σχεδιαστές είχαν τη δυνατότητα να εξελίξουν τις αναλογίες του αυτοκινήτου έτσι ώστε να αυξηθεί ο εσωτερικός χώρος, βελτιώνοντας παράλληλα την αεροδυναμική. Το αποτέλεσμα είναι ένα έξυπνο αυτοκίνητο που προσφέρει καλύτερες λύσεις, υποστηρίζοντας μία βιώσιμη οικογενειακή ζωή.

Η πρώτη γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo μοιράζεται το ίδιο δάπεδο με τα μοντέλα της που εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτό υπαγορεύει την εξεύρεση ισορροπίας στις αναλογίες και τους χώρους, ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτηση τόσο της μπαταρίας όσο και του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών Volvo – στην οποία συμπεριλαμβάνεται το πρώτο SUV της εταιρείας που βασίζεται σε νέα αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία – θα διαθέτει επίπεδο δάπεδο, όπως αυτό που χρησιμοποιείται στο Concept Recharge.

Αφαιρώντας τον κινητήρα και τοποθετώντας μία μεγάλη μπαταρία κάτω από το επίπεδο δάπεδο, οι σχεδιαστές επέκτειναν το μεταξόνιο και το μέγεθος των τροχών του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα είναι μικρότεροι πρόβολοι, καθώς και πολύ μεγαλύτεροι εσωτερικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αποθηκευτικού χώρου ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Τα συγκεκριμένα επιτεύγματα επέτρεψαν στους σχεδιαστές του Concept Recharge να αναδιατάξουν τα καθίσματα, να τελειοποιήσουν το προφίλ της οροφής και να χαμηλώσουν το καπό του αυτοκινήτου, διατηρώντας συγχρόνως την υψηλή θέση οδήγησης που εκτιμούν ιδιαίτερα οι οδηγοί μοντέλων όπως τα Volvo XC40, XC60 και XC90. Αυτή η προσέγγιση αποφέρει επίσης αεροδυναμικά οφέλη σε σχέση με ένα τυπικό SUV, βελτιώνοντας περαιτέρω την αυτονομία.

Το πρωτότυπο λανσάρει επίσης τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Volvo. Σε συνέχεια του θέματος «λιτό αλλά καλύτερο», όλα τα μη αναγκαία στοιχεία αφαιρέθηκαν και ό,τι απομένει υλοποιείται με εξαιρετική ακρίβεια κι έχει άψογη εφαρμογή.

Η παραδοσιακή μάσκα αντικαταστάθηκε με μία δομή που θυμίζει ασπίδα και συνοδεύεται από μία νέα εκδοχή του σφυριού του Θωρ που αποτελεί την «υπογραφή» της Volvo Cars στη σχεδίαση των προβολέων. Οι προβολείς χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη HD τεχνολογία γραφικών που ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας αποκαλύπτοντας τις μονάδες των βασικών φώτων.

Η χαρακτηριστική σχεδίαση των κάθετων πίσω φώτων συνδέεται με την ισχυρή σχεδιαστική κληρονομιά της μάρκας, αλλά επαναπροσδιορίζεται με ένα σετ από φτερά που αναπτύσσονται στις υψηλότερες ταχύτητες βελτιώνοντας τη συνολική αεροδυναμική.

«Το Concept Recharge αντιπροσωπεύει ένα μανιφέστο για το πλήρως ηλεκτρικό μέλλον της Volvo Cars, καθώς και έναν νέο τύπο οχήματος», δήλωσε ο Robin Page (Ρόμπιν Πέιτζ), επικεφαλής σχεδίασης της Volvo Cars. «Επιδεικνύει νέες σύγχρονες αναλογίες που πηγαίνουν χέρι χέρι με την αυξημένη χρηστικότητα και δείχνουν τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία σε σχεδιαστικό επίπεδο».

Η σχεδιαστική γλώσσα της Volvo παίρνει επίσης νέα μορφή στο εσωτερικό του Concept Recharge. Το επίπεδο δάπεδο παρέχει περισσότερο χώρο και καλύτερη θέση για όλους μέσα στο αυτοκίνητο.

Μία μεγάλη οθόνη 15 ιντσών βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας βελτιωμένης εμπειρίας χρήστη με το διασυνδεδεμένο σύστημα infotainment επόμενης γενιάς της εταιρείας. Σχεδιασμένη να είναι διαισθητική και εύχρηστη, προσδίδει μια γαλήνια και ήρεμη εμπειρία.

Η πιο πρόσφατη τεχνολογία infotainment συνδυάζεται με άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία της σκανδιναβικής σχεδίασης: καθαρές γραμμές και εκτεταμένη χρήση βιώσιμων και φυσικών υλικών μέσα στην καμπίνα.

«Μέσα στο Concept Recharge δημιουργούμε μία πραγματική αίσθηση σκανδιναβικού καθιστικού», δήλωσε ο Robin Page. «Το εσωτερικό ενσωματώνει την τελευταία μας τεχνολογία στην εμπειρία χρήστη (UX), με όμορφα, βιώσιμα και φυσικά υλικά. Κάθε τμήμα του είναι σαν έργο τέχνης και μπορεί να σταθεί αυτόνομα μόνο του ως ξεχωριστό έπιπλο σε ένα δωμάτιο. Χρησιμοποιούμε τις τελευταίες τεχνολογίες, αλλά όχι απλώς για να το κάνουμε. Πάντοτε εστιάζουμε στα οφέλη που οι τεχνολογίες μπορούν να αποφέρουν».

Το Concept Recharge αντανακλά επίσης τις φιλοδοξίες της Volvo για την ασφάλεια στα χρόνια που έρχονται. Ένας αισθητήρας LiDAR, ουσιώδες τμήμα του σχεδίου της Volvo για την επερχόμενη τεχνολογία ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης, φτιαγμένος από την εταιρεία τεχνολογίας Luminar, είναι τοποθετημένος σε βέλτιστο σημείο της οροφής για να συλλέγει δεδομένα από το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο.

«Με το Concept Recharge συνεχίζουμε την πλούσια παράδοση του σχεδιαστικού DNA της Volvo με μια σύγχρονη και φρέσκια ματιά, καθώς προχωρούμε προς το αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον», κατέληξε ο Robin Page. «Αντιπροσωπεύει ό,τι πιστεύουμε πως προσδοκούν οι πελάτες από ένα αμιγώς ηλεκτρικό Volvo και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα περάσουμε αυτή τη φιλοσοφία στα επόμενης γενιάς αυτοκίνητά μας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.