Αποχωρεί η Mercedes από το πρωτάθλημα της Formula Ε

By  |  0 Comments

Την απόφαση να αποσυρθεί από τη Formula Ε ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η Mercedes. Λίγο μετά τη λήξη της 7ης σεζόν, η εταιρεία έβγαλε επίσημη ανακοίνωση με την οποία αποχωρεί από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα με το πέρας της επόμενης σεζόν.

Η Formula E αφορά ηλεκτροκίνητα, μονοθέσια οχήματα και το πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας ξεκίνησε τη σεζόν 2014-15. Το φετινό πρωτάθλημα που έληξε το καλοκαίρι βρήκε τη Mercedes πρωταθλήτρια οδηγών με τον Nyck de Vries, αλλά και κατασκευαστών. Ωστόσο αυτό δεν έφτασε για να συνεχίσει την πορεία της στη διοργάνωση και στα τέλη της 8ης σεζόν του πρωταθλήματος θα αποχωρήσει- πριν την εφαρμογή των κανονισμών «Gen3» δηλαδή, που αφορούν την 9η αγωνιστική σεζόν της Φόρμουλα Ε.

Μέσα στον Ιούλιο πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση και αφού η Mercedes είχε προχωρήσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της σε κάποιες αγορές. Πλέον έχει ανακοινώσει ότι το προσωπικό και οι χρηματικοί της πόροι θα διατεθούν για να προχωρήσει πιο γρήγορα το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων που παράγει η γερμανική εταιρεία.

Σίγουρα από τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Ε αποκόμισε πολλή εμπειρία για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, και θα την εφαρμόσει σε όλο το πεδίο παραγωγής Mercedes. Παράλληλα, η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Φόρμουλα Ε τη βοήθησε να προβάλλει τη μάρκα Mercedes-EQ.

Πλήρης θα είναι η εστίαση της εταιρίας στη Φόρμουλα 1, από την οποία ούτε σκέφτεται φυσικά να αποχωρήσει. Το πρωτάθλημα είναι η ναυαρχίδα της εταιρίας και το απόλυτο μέσο προβολής της Mercedes. To φετινό πρωτάθλημα F1 ξεκίνησε το Μάρτιο, με τον αγώνα στο Μπαχρέιν. Νικητής ήταν ο Χάμιλτον με τη Mercedes στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, ενώ μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί άλλοι 10 αγώνες. Στα συνολικά 11 Grand Prix, 5 νίκες έχει πάρει ο Μαξ Φερστάπεν,  4 νίκες ο Χάμιλτον και από 1 νίκη οι Σέρτζιο Πέρεθ και Εστεμπάν Οκόν.

Λίγο πριν τον επόμενο αγώνα στο Βέλγιο, στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται ο Χάμιλτον και ακολουθεί ο Φερστάπεν, σε κοντινή απόσταση. Με 10 ακόμα Grand Prix να μένουν για τη λήξη της σεζόν, όλα είναι ανοικτά. Εάν ο Χάμιλτον κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα, θα γίνει ο πρώτος οδηγός στην ιστορία του αθλήματος με 8 πρωταθλήματα. Εάν πρωταθλητής βγει ο Φερστάπεν, θα είναι μια μεγάλη νίκη για τη Red Bull Racing, μετά από χρόνια.  

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.