Βοήθεια στην Βόρεια Εύβοια

By  |  0 Comments

Tο Classic Mini Club (CMC) και το Argolis Classic Car Club (AC3) ανακοίνωσαν, όπως ήταν λογικό, την αναβολή του διήμερου “CMC CHALLENGE Historic Regularity Rally, 02-03/10/2021” που θα γινόταν σε συνδιοργάνωση με τον ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ. 

 Το CMC CHALLENGE περιλάμβανε απαιτητικές οδηγικά διαδρομές στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια και κυρίως εντός των ορίων του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Ωστόσο τα νέα δεν σταματούν εδώ. Ο αλυτάρχης Άγγελος Κουνέλης προτείνει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό:

Γράμμα από τον Αλυτάρχη
Ροβιές, Δρυμώνας, Αγία Άννα, Βασιλικά, Γούβες, Πευκί, Καματριάδες, Ιστιαία, Αιδηψός. Αυτή ήταν η διαδρομή που κάναμε την Τρίτη 3 Αυγούστου, για ένα τελευταίο μέτρημα και επαλήθευση του roadbook, σίγουροι ότι ετοιμάσαμε ένα ράλι με πολύ ενδιαφέρουσες διαδρομές, τόσο οδηγικά όσο και από άποψη φυσικής ομορφιάς. Δρόμοι ιδανικοί για regularity, με ελάχιστη κίνηση, μέσα από τα παρθένα δάση και τα γραφικά χωριουδάκια της Βόρειας Εύβοιας.
Μια μέρα μετά, τα ονόματα Ροβιές, Δρυμώνας, Αγία Άννα, Βασιλικά, Γούβες, Πευκί, Καματριάδες, Ιστιαία, Αιδηψός και άλλα, έγιναν συνώνυμα της καταστροφής. Η φωτιά, που κράτησε για περισσότερο από μια εβδομάδα, άφησε πίσω της 500.000 στρέμματα δάσους που έγιναν στάχτη, εκατοντάδες καμένα σπίτια και επιχειρήσεις και ανθρώπους που έμειναν κυριολεκτικά στον δρόμο. Μόνιμοι κάτοικοι και τουρίστες εγκατέλειψαν την περιοχή σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.
Η οργανωτική επιτροπή τού CMC Challenge αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή του αγώνα που είχε οριστεί για το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτωβρίου 2021. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ιστορικά αυτοκίνητα να περνούν μέσα από αυτή τη συμφορά για λόγους αναψυχής.
Η Βόρεια Εύβοια, όμως, είναι και πρέπει να παραμείνει ζωντανή. Καλούμε τους αγωνιζόμενους που σκόπευαν να συμμετάσχουν στο CMC Challenge, τους φίλους του ιστορικού αυτοκινήτου καθώς και όλους όσους θελήσουν να μοιραστούν αυτή τη δημοσίευση, να στηρίξουν τη “γειτονιά” μας. Ασφαλώς και δεν είναι δυνατόν να δώσουμε πίσω στους κατοίκους τις χαμένες περιουσίες τους, αλλά σίγουρα μπορούμε να ενισχύσουμε την οικονομία της πληγείσας περιοχής. Ένα μεγάλο τμήμα της Βόρειας Εύβοιας παραμένει άθικτο και πανέμορφο∙ μέσα σε αυτό υπάρχουν επιχειρήσεις που υποφέρουν αλλά δεν πρέπει να τις αφήσουμε να μαραζώσουν. Η Βόρεια Εύβοια μας καλεί και προσφέρει το υπέροχο κλίμα της, τις μαγευτικές παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά, εξαιρετικό φαγητό και δεκάδες καταλύματα σε κάθε τιμή, που είναι έτοιμα να μας υποδεχτούν. Είναι ένας μικρός παράδεισος δίπλα μας. Βοηθήστε ν’ ανθίσουν ξανά τα λουλούδια της Βόρειας Εύβοιας και μαζί το χαμόγελο των κατοίκων της.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.