Alfa Romeo Giulia και Stelvio “6C Villa d’Este”: Η επιτομή της κομψότητας

By  |  0 Comments
  • Οι Giulia και Stelvio “6CVilla d’Este” αποτελούν την πλέον κομψή έκφραση του δυναμισμού που πρεσβεύει το DNA της Alfa Romeo.
  • Τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά αντανακλούν την ιστορική κληρονομιά της θρυλικής 6C 2500 SS “Villa d’Este” του 1949.

Άνοιξη του 1949. Στη φημισμένη λίμνη του Κόμο στη Β. Ιταλία, στο Concorso d’Eleganza di Villa d’Este – στον απόλυτο διαγωνισμό καλλιστείων στο χώρο του αυτοκινήτου- για πρώτη φορά ο νικητής είναι ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή. Η Alfa Romeo 6C 2500 SS Coupé με το σχεδιασμένο από την Touring αμάξωμα εξέφραζε απόλυτα την αισθητική και το πνεύμα δυναμισμού και κομψότητας της Alfa Romeo. Σήμερα, η Alfa Romeo, παρουσιάζοντας τις συλλεκτικές Giulia και Stelvio «6C Villa d’Este”, θυμίζει την πλούσια κληρονομία της, εφαρμόζοντας στα νέα της μοντέλα, μια σειρά στοιχείων από το θρυλικό μοντέλο που σαγήνευσε το κοινό στο Κόμο πριν από περισσότερα από 70 χρόνια.

Αποτελώντας ένα από τα τελευταία μοντέλα παραγωγής της Alfa Romeo με πλαίσιο τύπου «σκάλας», μόλις 36 αντίτυπα της 6C 2500 SS “Villa d’Este” κατασκευάστηκαν, αποτελώντας έναν ιδανικό συνδυασμό της μηχανολογικής αρτιότητας της Alfa Romeo και του αξεπέραστου Ιταλικού στιλ.

Οι Giulia και Stelvio μοιράζονται ένα επίσης εντυπωσιακό τεχνολογικό υπόβαθρο, το οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνει αποδοτικούς Turbo κινητήρες βενζίνης και diesel, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, άξονα μετάδοσης από ανθρακονήματα, ανάρτηση Alfa LINKTM, αλλά και προηγμένο σύστημα πολυμέσων με δυνατότητα απεικόνισης της απόδοσης του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον των παραπάνω, οι συλλεκτικές “6C Villa d’Este”, ντύνονται με την ειδική κόκκινη βαφή που θυμίζει το κλασσικό μοντέλο, τροχούς αποκλειστικής σχεδίασης 19 (Giulia) και 21 (Stelvio) ιντσών, στοιχεία νίκελ στα παράθυρα, αλλά και δερμάτινο σαλόνι σε μπεζ χρώμα και ανάγλυφο το όνομα της ειδικής σειράς.

Μια σχέση δεκαετιών

Ο δεσμός της Alfa Romeo και της Villa d’Este ξεκινά από τις αρχές του 20ου αιώνα, μέσω της σύνδεσης της πόλης του Μιλάνο –γεννέτηρας της μάρκας- με τη λίμνη του Κόμο, μιας περιοχής άμεσα συνυφασμένη μέχρι και σήμερα με το αριστοκρατικό Ιταλικό στιλ. Παρά το ότι σήμερα η εστίαση της αυτοκινητοβιομηχανίας μεταφέρθηκε στα αυτοκίνητα παραγωγής και το Concorso d’Eleganza αποτελεί τη νοσταλγική ανάμνηση μιας εποχής που δεν θα ξανάρθει πια, η Villa d’Este συνεχίζει να αποτελεί το σημείο που τα κλασσικά μοντέλα και τα πρωτότυπα της Alfa Romeo συνεχίζουν να γοητεύουν το κοινό, αλλά και να κερδίζουν βραβεία, συνεχίζοντας αυτή τη μακρά παράδοση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.