«24 Ώρες Ελλάδα» 2021

By  |  0 Comments

Στις 16 Οκτωβρίου εκκινεί για 24η συνεχόµενη χρονιά το µοναδικό στο είδος του ράλλυ αντοχής για ιστορικά αυτοκίνητα, το «24 Ώρες Ελλάδα»!

∆εκτά είναι έως ενενήντα ιστορικά αυτοκίνητα & youngtimer που θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί από την Χαλκίδα µε κατεύθυνση προς Λουκίσια, Λούτσι, Μόδι και Λουτρά Υπάτης. Μετά απο µία ώρα ανασυγκρότησης ακολουθούν οι ειδικές διαδροµές Άγιος Γεώργιος Τυµφρηστού, Φουρνά Ευρυτανίας και η δυτική πλευρά της λίµνης Πλαστήρα µε Αράπη & Φράγµα. Περίπου στις 9 το βράδυ θα αρχίσουν να καταφθάνουν τα πληρώµατα στην Καρδίτσα όπου θα γίνει και η τρίωρη νυχτερινή ανασυγκρότηση του 24ου Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα».

Τα µεσάνυχτα τα αποφασισµένα πληρώµατα θα έρθουν αντιµέτωπα µε τις νυχτερινές ειδικές διαδροµές της ανατολικής πλευράς της λίµνης Πλαστήρα, Μεσενικόλας, Ραχούλα & Νεράιδα. Συνέχεια µε Κλειτσό, Πλάτανο, Φουρνά & Παλαιόκαστρο για Λαµία για µία ώρα ανασυγκρότηση. Στις 5 το πρωί ξεκινάει το 4ο και τελευταίο σκέλος µε τις ειδικές της Στερεάς Ελλάδας, Μπράλος, Αποστολιάς, ∆αδί, Φτερόλακκα & κατηφορική Ριτσώνα. Με τη συµπλήρωση 800 χιλιοµέτρων & 24 ωρών τα πληρώµατα θα τερµατίσουν στη Χαλκίδα.

Λίγα λόγια το ράλλυ αντοχής «24 Ώρες Ελλάδα»:

  • Απευθύνεται σε καλά προετοιµασµένους οδηγούς και συνοδηγούς ιστορικών αυτοκινήτων που θέλουν να ζήσουν µια 24ωρη περιπέτεια στις θρυλικές διαδροµές της χώρας µας. Ο αγώνας διεξάγεται βάσει των κανονισµών της FIVA σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία αλλά απομακρυσμένους δρόµους.
  • ∆εκτά είναι όλα τα πιστοποιηµένα ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, καθώς & «youngtimer» 20-29 ετών. Μέτρα ασφαλείας (π.χ. roll cage) δεν είναι απαραίτητα, είναι όµως αποδεκτά.
  • ∆εν απαιτείται αγωνιστική άδεια, είναι απαραίτητο όµως να υπάρχουν δίπλωµα οδήγησης για τον οδηγό, ασφάλεια για το αυτοκίνητο καθώς και οδική βοήθεια.
  • Η διάρκεια του αγώνα από την εκκίνηση έως τον τερµατισµό είναι 24 ώρες και ενδιάµεσα θα υπάρχουν 2 µονόωρες στάσεις καθώς και µία τρίωρη ανασυγκρότηση για ξεκούραση. Η ζητούµενη απόσταση κάλυψης ανέρχεται στα 800 χιλιόµετρα και οι συµµετέχοντες θα αγωνιστούν σε 22 ειδικές διαδροµές, µε πάνω από 70 χρονοµετρήσεις.
  • Στην κατηγορία Touring Trophy & το έπαθλο «12 Ώρες Ελλάδα» αγωνίζονται όσοι δεν θέλουν να υπερτιµήσουν τις δυνάµεις τους, αλλά θέλουν να ζήσουν αυτήν την µοναδική εµπειρία. Για την κατηγορία Touring Trophy έχουν προβλεφθεί ελαφρώς λιγότερα χιλιόµετρα και επιλεκτικά χαµηλότερες µέσες ωριαίες ταχύτητες
  • Για την εκτέλεση των ειδικών διαδροµών δεν απαιτούνται εξελιγµένα όργανα πλοήγησης και αρκούν ένα καλό οδόµετρο και ένα χρονόµετρο. Όλα τα όργανα µέτρησης απόστασης, χρόνου ή πλοήγησης είναι ελεύθερα!
  • Όλες οι αποστάσεις, οι µέσες ωριαίες ταχύτητες και τα σηµεία χρονοµέτρησης των ειδικών διαδροµών γνωστοποιούνται έγκαιρα. Στον αγώνα χρησιµοποιείται ασύρµατη δορυφορική χρονοµέτρηση µε live έκδοση αποτελεσµάτων.
  • Ο ειδικός κανονισµός είναι αναρτηµένος στην ιστοσελίδα www.sisa.gr

Οι δηλώσεις συµµετοχών έχουν ήδη ξεκινήσει και η καταληκτική ηµεροµηνία δηλώσεων είναι η Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.