Επιστροφή στη δράση

By  |  0 Comments

Το 54ο Ράλλυ ΔΕΘ σηματοδοτεί τον 3ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος και η On Sale Rally Team είναι πανέτοιμη για μία ακόμη πρόκληση

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει στο παρελθόν και οι πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος έχουν στρέψει την προσοχή τους στον επόμενο γύρο του θεσμού. Μετά από τα Ράλλυ Φθιώτιδος και Κορίνθου οι διεκδικητές του φετινού τίτλου ετοιμάζονται για την 3η αναμέτρηση της χρονιάς, το 54ο Ράλλυ ΔΕΘ. Με δεδομένο το γεγονός πως η διεξαγωγή του σηματοδοτεί πως βρισκόμαστε στα μισά της διαδρομής, ο αγώνας που διοργανώνει ο Α.Ο.Θ. έχει τεράστια σημασία όσον αφορά τη μάχη του Πρωταθλήματος.


Η On Sale Rally Team έχει αφήσει πίσω την επιτυχία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, όπου και τερμάτισε στην πρώτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα, και έχει επικεντρώσει την προσοχή της στον επόμενο γύρο του Παν.Π.Χώματος. Ο αγώνας είναι καινούργιος για όλους, αφού οι δύο ειδικές διαδρομές Ωραιόκαστρο και Μεσαίο, με μήκος 23,48 και 20,10 χλμ. αντίστοιχα, είναι νέες και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Μάλιστα, ο βαθμός δυσκολίας αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος, αφού τις ημέρες του αγώνα προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή.


Παρόλα αυτά, οι Γιώργος Κεχαγιάς και Μάριος Τσαούσογλου είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη νέα πρόκληση που παρουσιάζεται μπροστά τους. Ήδη έχουν πάρει μία πρώτη γεύση από τις νέες ειδικές διαδρομές, ενώ έχουν πραγματοποιήσει μία μέρα δοκιμών με το Skoda Fabia Rally evo καταφέρνοντας να εξοικειωθούν ακόμα περισσότερο με το νέο τους αυτοκίνητο. Μάλιστα, πριν από τον αγώνα θα πραγματοποιήσουν και ένα shakedown με το Skoda Fabia με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους.


Το φετινό Ράλλυ ΔΕΘ θα είναι διήμερο. Το πρώτο σκέλος το Σάββατο 9 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί σε ασφάλτινες επιφάνειες, ενώ την Κυριακή 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο χωμάτινος γύρος του Πρωταθλήματος. Το χωμάτινο σκέλος αναμένεται να συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού εκτός από το πλήρωμα της On Sale Rally Team, το παρών θα δώσουν οι επίσης διεκδικητές του τίτλου Αλέξανδρος Τσουλόφτας (VW Polo GTI Rally2) και Σίμος Γαλαταριώτης (VW Polo GTI Rally2), ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η παρουσία του δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδας Σωκράτη Τσολακίδη (Skoda Fabia Rally2). Κάτι που σημαίνει πως το επίπεδο του συναγωνισμού θα είναι πολύ υψηλό, με όλα τα πληρώματα να υπόσχονται πλούσιο θέαμα στις ειδικές διαδρομές της Βορείου Ελλάδας.
Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις του Γιώργου Κεχαγιά και του Μάριου Τσαούσογλου λίγες μέρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Γιώργος Κεχαγιάς: «Ο αγώνας είναι πολύ ωραίος, με έξυπνη σχεδίαση. Οι ειδικές είναι πολύ καλές και έχουν οδηγικό ενδιαφέρον. Σίγουρα, οι κακές καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο θα δυσκολέψουν το έργο όλων. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στη λάσπη, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ο συναγωνισμός είναι πολύ υψηλού επιπέδου, αφού εκτός από τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα και τον Σίμο Γαλαταριώτη, συμμετέχει και ο Σωκράτης Τσολακίδης. Είναι δεδομένο ότι παρά την αποχή θα είναι γρήγορος και ανταγωνιστικός από την πρώτη ειδική, κάτι που έχει επαναλάβει στο παρελθόν. Στόχος εξακολουθεί να παραμένει η βελτίωση μας σε κάθε αγώνα. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και στο Ράλλυ ΔΕΘ. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να πούμε ένα μπράβο στη λέσχη του ΑΟΘ για τη φιλοξενία, αλλά και στον Σωκράτη Τσολακίδη για όλη την προσπάθεια. Καλή επιτυχία και καλό αγώνα σε όλα τα πληρώματα.»

Μάριος Τσαούσογλου: «Οι ειδικές είναι καινούργιες για όλους. Θα μπορούσα να πω ότι έχουν τα πάντα! Πατημένα και κλειστά κομμάτια, ανηφορικά και κατηφορικά, όπως και πολλές διασταυρώσεις με αλλαγές πορείας. Σίγουρα, είναι τεχνικές και έχουν ενδιαφέρον. Το στοιχείο που αυξάνει το βαθμό δυσκολίας του αγώνα είναι οι καιρικές συνθήκες. Εμείς δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι οι συμμετοχές είναι υψηλού επιπέδου, στοιχείο που αυξάνει ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό για τη νίκη.»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.