Ηλεκτρικά όνειρα από την Mercedes

By  |  0 Comments

H Mercedes Benz Hellas, παρουσίασε στην Ελλάδα τα ολοκαίνουργια EQB και EQS, δύο αυτοκίνητα που ακολουθούν την κατασκευαστική φιλοσοφία της γερμανικής εταιρείας, ενσωματώνοντας τεχνολογίες του αύριο.

Η EQB είναι ένα ηλεκτροκίνητο SUV που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες, ενώ η αυτονομία στην κορυφαία έκδοση φτάνει στα 478 χιλιόμετρα.

Το μήκος του αμαξώματος της νέας Mercedes-Benz EQB είναι 4.684 χιλιοστά. Στο εσωτερικό, η εικόνα συμβαδίζει με εκείνη της EQA με την «εξηλεκτρισμένη» εκδοχή του MBUX ταμπλό με τις δύο συνεχόμενες οθόνες, τον απαλό μπλε φωτισμό και ότι άλλο στοιχείο σηματοδοτεί το EQ γενετικό κώδικα του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό μοτέρ των 190 PS και με την κίνηση να περνά στον μπροστινό άξονα. Όσο για την μπαταρία αυτή είναι στις 66,5 kWh προσφέρει μια αυτονομία στα 400 km με μία φόρτιση. Σημαντικός είναι ο στάνταρ 11άρης onboard φορτιστής.

Θα υπάρχουν εκδόσεις που θα ξεπερνούν τους 273 ίππους σε μέγιστη ισχύ, ενώ ήδη ετοιμάζεται μία έκδοση με μεγαλύτερη αυτονομία. Το μοντέλο με το πακέτο AMG Line θα αποδίδει 292 ίππους. Η Mercedes-Benz EQB 350 4Matic, αναμένεται να έχει αυτονομία από 419 έως 478 χιλιόμετρα. Οι τιμές δεν είναι ακόμη γνωστές.

Η EQS

Η EQS είναι η ναυαρχίδα της Mercedes, πάντα για την ηλεκτροκίνηση, διαθέτοντας ένα μεγάλο αμάξωμα που φθάνει σε μήκος τα 5 μέτρα και με την κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής (cd 0,20). Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια είναι δεδομένη, ωστόσο την παράσταση κλέβουν οι τρείς ψηφιακές οθόνες, το σύνολο 43 ίντσες παρακαλώ, που καλύπτουν όλο τον πίνακα των οργάνων. H αυτονομία της μπορεί να φθάσει έως και τα 770 χιλιόμετρα. Η EQS λανσάρεται σε δύο εκδόσεις, την EQS 450 και την EQS 580 4MATIC με ισχύ 333 και 523 ίππων αντίστοιχα. Η πρώτη είναι πισωκίνητη και εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 333 ίππων στον πίσω άξονα, που προσφέρει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα. Η EQS 580 4MATIC διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με συνδυαστική απόδοση 523 ίππων και κάνει το 0-100 σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα.

Η μέγιστη ροπή είναι 568 Nm στην EQS 450 και 855 Nm στην EQS 580 4MATIC .

Και οι δύο εκδόσεις ενσωματώνουν μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 108 kWh προσφέροντας μέγιστη αυτονομία έως 770 χιλιόμετρα. Η μέγιστη ταχύτητα και στις δύο εκδόσεις περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ/ώρα.

Το καινοτόμο λογισμικό διαχείρισης μπαταριών που αναπτύχθηκε από τη Mercedes-Benz επιτρέπει ενημερώσεις over-the-air (OTA), ώστε η διαχείριση ενέργειας της EQS να παραμένει πάντοτε ενημερωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της.

Οι τιμές αρχίζουν από τα 141.750 ευρώ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.