Ένα ακόμη βραβείο για το ηλεκτρικό Fiat 500

By  |  0 Comments
  • Το νέο ηλεκτρικό 500 κατέκτησε και τον τίτλο “Best Car Award 2021” από το Βελγικό περιοδικό αυτοκινήτου Le Moniteur Automobile.
  • Οι αναγνώστες του περιοδικού εκτίμησαν ιδιαίτερα τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του, αλλά και τις πολλαπλές διαθέσιμες επιλογές σε επίπεδο αμαξωμάτων.

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, FIAT 500 κατέκτησε ακόμα ένα βραβείο, αυτή τη φορά στο Βέλγιο από το περιοδικό αυτοκινήτου Le Moniteur Automobile, φτάνοντας μέχρι στιγμής τις 19 διακρίσεις στην Ευρώπη.

Οι αναγνώστες του περιοδικού αναγνώρισαν ιδιαίτερα τον προηγμένο χαρακτήρα του μοντέλου, τις πολλαπλές επιλογές αμαξωμάτων (hatchback, cabrio και 3+1), αλλά και το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν μια γοητευτική, όσο και ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η νέα βράβευση έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα σημαντικών διακρίσεων, η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει το βραβείο “Green Car” στο Γαλλικό θεσμό Automobile Awards 2020, καθώς και τα “Car of the Year and Best Small Electric Car” της Βρετανικής έκδοσης Driving Electric’s. Παράλληλα η ξεχωριστή, όσο και έξυπνη σχεδίαση του μοντέλου, του εξασφάλισαν το βραβείο “Best Design 2020” του Γερμανικού περιοδικού Auto Motor und Sport, αλλά και το “Best Design Concept” στο διεθνή θεσμό Red Dot Design Awards.

Το νέο FIAT 500 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο, το οποίο αποτελεί ένα νέο οικοσύστημα που έχει στο επίκεντρο του το θρυλικό μοντέλο, τη μονάδα παραγωγής, αλλά και τις πρωτότυπες εγκαταστάσεις πολιτισμού Casa 500 και La Pista 500. Βασικό στοιχείο της αναβαθμισμένης εγκατάστασης αποτελεί η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου V2G “Vehicle-to-Grid” στην Ευρώπη, όπου τα ηλεκτρικά FIAT 500 συμβάλλουν στη σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης και τη μέγιστη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Παράλληλα με τη δυνατότητα του να συνεργάζεται με δίκτυα V2G, το καινοτόμο μοντέλο της FIAT διαθέτει ενσωματωμένο ταχυφορτιστή με δυνατότητα έως 85kW, στοιχείο που του επιτρέπει σε κατάλληλο δίκτυο να φορτίζει σε μόλις 35 λεπτά και να ανακτά αυτονομία 50χλμ. σε μόλις 5 λεπτά.

Από την παρουσίαση του πριν περίπου ένα χρόνο, το νέο ηλεκτρικό 500 έχει κατακτήσει 19 βραβεία, ενώ επιπλέον αποτελεί το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία του σε 13 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Παράλληλα, με το πρόσφατο εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου στο Ισραήλ και τη Βραζιλία, το νέο 500 ξεκινά την πορεία του για να καταστεί ένα πραγματικά παγκόσμιο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Στην Ελληνική αγορά το αμιγώς ηλεκτρικό 500 είναι διαθέσιμο με δύο επίπεδα χωρητικότητας μπαταρίας (24kWh και 42kWh), τρία αμαξώματα (hatchback, cabrio και το καινοτόμο 3+1), ενώ το σύνολο των εκδόσεων καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών με ισχύ έως και 200.000χλμ. και αντίστοιχης ισχύος υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Οι τιμές του μοντέλου με το όφελος που προκύπτει από την κρατική επιδότηση για αγορά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκινούν από τις 22.477 ευρώ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.