Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën στο νησί της Χάλκης (video)

By  |  0 Comments

Το νησί της Χάλκης είναι το πρώτο Gr-eco Island που έχει το ρόλο του “Πρότυπου” για την αειφόρο ανάπτυξη, την τεχνολογική πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων, καθώς αποτελεί πλέον την πρώτη κλίμακα εφαρμογών, για λύσεις που θα μας οδηγήσουν στο μέλλον. Η Χάλκη, θα αποτελέσει το πρώτο ενεργειακά απολιγνιτοποιημένο νησί και θα καλύπτει το σύνολο των μεταφορικών της αναγκών χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική βιώσιμη μετακίνηση.

Εμβαθύνοντας στην Ελληνογαλλική φιλία και τις άριστες διακρατικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γαλλική Πρεσβεία έχει ενεργό ρόλο στο εγχείρημα της Χάλκης. Υψηλής σημασίας είναι η παρουσία της σε ρόλο θεματοφύλακα για την υλοποίηση του πρωτοποριακού αυτού εγχειρήματος, καθώς έτσι επισφραγίζεται η στενή συνεργασία των δύο χωρών.

Το νησί της Χάλκης μπαίνει από σήμερα στην εποχή της αειφορίας και μετατρέπεται σε πρότυπο “πράσινης” οικονομίας, καινοτομίας και αειφόρου κινητικότητας μέσα από τη συνεργασία ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων. Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο project είναι οι: Όμιλος Συγγελίδη και Citroën, ALD Automotive, Akuo Energy Greece, Omexom/Vinci Energies, καθώς επίσης και οι Παπαστράτος, ΔΕΗ, VODAFONE.

Η Ηλεκτροκίνηση, με την παράλληλη δημιουργία σταθμών φόρτισης, τροφοδοτούμενοι με ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος των μεταφορών και γενικότερα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën, στο νησί της Χάλκης προχώρησε στον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων των δημόσιων φορέων, δωρίζοντας νέα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικού αποτυπώματος προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός πως ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις της Χάλκης να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα σε ειδικές τιμές. Η μετάβαση στην πράσινη και έξυπνη κινητικότητα θα υποστηριχθεί επιπρόσθετα με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Tα πρώτα οχήματα της Citroën που προσφέρει ως δωρεά ο Όμιλος Συγγελίδη για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, είναι ηλεκτρικά επιβατικά όσο και επαγγελματικά οχήματα και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα: ΑΜΙ, ë-C4 C-Cross, ë-SpaceTourer και ë-Jumpy, ικανοποιώντας τις ανάγκες των αντίστοιχων φορέων.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Συγγελίδη, Πολυχρόνης Συγγελίδης, δεξιά, με τα στελέχη της Citroen Ελλάς

Με αυτή τη δωρεά, το τρέχον σύστημα μεταφορών του Δήμου εκσυγχρονίζεται, και ενσωματώνει πλέον έναν νέο τεχνολογικό και πράσινο τρόπο μετακίνησης, στην υπηρεσία της άνεσης και της ευελιξίας στη χρήση: τη μετακίνηση σε «ë-Comfort class».

Παράλληλα, τα Σώματα Ασφαλείας στη Χάλκη πλέον έχουν στην διάθεσή τους μεταφορικά μέσα για την κάλυψη των αναγκών τους. Μάλιστα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, έξυπνα και εξαιρετικά ευέλικτα. Πρόκειται για τα νέα ΑΜΙ – την επαναστατική λύση της Citroën για την βιώσιμη αστική μετακίνηση – που παραδόθηκαν στην Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα σε παγκόσμια πρώτη αποκλειστικότητα! Στη Χάλκη βρίσκονται τα μοναδικά Citroën AMI στον κόσμο που φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως ορίζεται από τα Σώματα Ασφαλείας.

Με τη χρήση οικονομικής, πράσινης ενέργειας για τις μετακινήσεις και τις ευρύτερες δραστηριότητες του νησιού, η Χάλκη αναδεικνύεται σε διεθνές πρότυπο που θα επιτελέσει ρόλο “οδηγού” για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση, στη βιώσιμη μετακίνηση και την πλήρη απανθρακοποίηση των Ελληνικών νησιών.

Αυτή θα είναι η παντοτινή παρακαταθήκη της διάθεσης που δείχνει ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën απέναντι στην εξέλιξη, συμβάλλοντας στην πρόοδο της Ελλάδας σε κάθε τομέα και ιδιαίτερα σε αυτόν της μετατροπής σε χώρα “πρότυπο”.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.