Πρεμιέρες Porsche στο Los Angeles

By  |  0 Comments

Η Porsche βαδίζει ολοταχώς προς το μέλλον βασισμένη σε τρεις πυλώνες: εξαιρετικά δυνατοί βενζινοκινητήρες, αποδοτικά plug-in συστήματα και ηλεκτροκίνηση. Αυτή η στρατηγική, έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο στο διεθνές Auto Show του Los Angeles όπου συνολικά η Porsche έχει να επιδείξει πέντε παγκόσμιες πρεμιέρες.

Δίπλα στη νέα και κορυφαία 718 Cayman GT4 RS , παρουσιάζεται και η 718 Cayman GT4 RS Clubsport, οι νέες Taycan GTS, και Taycan GTS Sport Turismo καθώς και οι εκδόσεις Platinum των Panamera.

«Η Καλιφόρνια είναι κατά κάποιο τρόπο, το δεύτερο σπίτι της Porsche εδώ και πολλές δεκαετίες. Το 2018, παρουσιάσαμε εδώ στο Los Angeles την τελευταία γενιά της 911. Τώρα, παρουσιάζουμε την κορυφαία έκδοση του coupé αυτοκινήτου μας της σειράς 718, την 718 GT4 RS» δήλωσε ο Oliver Blume, Chairman του Executive Board της Porsche AG.

«Είναι δύσκολο να περιγράψεις σήμερα τους δρόμους της Καλιφόρνιας χωρίς να αναφερθείς στην Taycan, αυτό το ηλεκτροκίνητο sport αυτοκίνητο της Porsche. Και οι νέες Taycan GTS διευρύνουν την γκάμα μας ακόμη περισσότερο. Συνολικά, η σύγχρονη, τεχνολογικά  καινοτόμα γκάμα της Porsche γίνεται πολύ θετικά αποδεκτή στις ΗΠΑ, ενδεικτικά , το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, αυξήσαμε τις παραδόσεις αυτοκινήτων στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας κατά 30%».

Απόλυτη οδηγική απόλαυση: Οι νέες 718 Cayman GT4 RS and 718 Cayman GT4 RS Clubsport

Η Porsche 718 Cayman GT4 RS αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα στην γκάμα 718, ένα sport  οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο, φτιαγμένο να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, την ελαφρωμένη κατασκευή του αμαξώματος, τις πολύ μελετημένες ρυθμίσεις για κορυφαία οδική συμπεριφορά, τις προηγμένες αεροδυναμικές λύσεις και τον μοναδικό του ήχο. «Γυρνώντας» στο Nürburgring Nordschleife, η GT4 RS, ήταν ταχύτερη από την 718 Cayman GT4, για πάνω από 23 δευτ. κάνοντας χρόνο 7,04.511 λεπτά της ώρας , στην διαδρομή των 20,6 χιλιομέτρων.  Η «καρδιά» αυτού του αυτοκινήτου που απευθύνεται στους λάτρεις της οδήγησης, είναι ο ατμοσφαιρικός, εξακύλινδρος boxer που αποδίδει 500 ίππους (368 kW) και έχει μέγιστη ροπή στρέψης 450 Nm, ενώ το διπλού συμπλέκτη κιβώτιο PDK, με την κοντή κλιμάκωση, συμβάλει στις εξαιρετικές επιδόσεις του αυτοκινήτου. Η 718 Cayman GT4 RS επιταχύνεται από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,4 δευτ. και έχει τελική ταχύτητα 315 χλμ/ώρα. Δίπλα στην «πολιτική» έκδοση της GT4 RS, παρουσιάζεται και η αγωνιστή έκδοση 718 Cayman GT4 RS Clubsport, η οποία θα είναι διαθέσιμη από το 2022 για τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς αγώνες.

Στο κέντρο των μοντέλων της Taycan: Οι νέες εκδόσεις Taycan GTS και Taycan GTS Sport Turismo

Με αυτονομία πάνω από 504 χιλιόμετρα (κατά WLTP) οι νέες Taycan GTS, αντιπροσωπεύουν τη νέα γενιά sport και all-round ηλεκτροκίνητων εκδόσεων με αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Η ιπποδύναμη των GTS είναι 598 ίπποι (440 kW) και η απόδοση με το overboost μέσω του Launch Control, εντυπωσιακή. Οι ρυθμίσεις σε αυτοφερόμενο αμάξωμα, ανάρτηση και φρένα έχουν προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τα χαρακτηριστικά των GTS. Στις optional επιλογές ξεχωρίζει η τετραδιεύθυνση.

Με την ευκαιρία της πρεμιέρας των εκδόσεων GTS στο Los Angeles, η Porsche, παρουσιάζει και μια τρίτη έκδοση από πλευράς αμαξώματος, την Taycan Sport Turismo, η οποία «στέκεται» ανάμεσα στο αμάξωμα της Taycan και αυτό της Taycan  Cross Turismo. H έκδοση Taycan GTS Sport Turismo, μοιράζεται το αμάξωμα με την Cross Turismo, καθώς και τον μεγάλο και πρακτικό χώρο αποσκευών που έχει χωρητικότητα μεγαλύτερη των 1.200 λίτρων. Oι Taycan GTS και Taycan GTS Sport Turismo, θα είναι διαθέσιμες την άνοιξη του 2022, ενώ αναμένονται στο προσεχές μέλλον, περισσότερες επιλογές σε όσα αφορούν τους ηλεκτροκινητήρες των αυτοκινήτων.

Elegant and exclusive: Οι νέες Panamera Platinum Edition

Οι νέες εκδόσεις Platinum της Panamera, συνδυάζουν την κομψότητα και την sport σχεδίαση με τον αναβαθμισμένο πλούσιο εξοπλισμό σε ένα πακέτο με ειδική τιμή. Εξωτερικά οι νέες εκδόσεις ξεχωρίζουν από τις λεπτομέρειες σε αποχρώσεις Satin Gloss Platinum, όπως είναι οι εισαγωγές αέρα, το λογότυπο Porsche, ο κωδικός του μοντέλου, ή οι τροχοί των 21 ιντσών με τις sport ζάντες. Στοιχεία επίσης, όπως το φινίρισμα των παραθύρων και οι απολήξεις των εξατμίσεων είναι βαμμένες  σε High-Gloss Black προκειμένου να ξεχωρίζουν. Στο εσωτερικό των αυτοκινήτων δεσπόζουν το πολυχρηστικό τιμόνι, τα άνετα ηλεκτρικά καθίσματα με τις 14 διαφορετικές ρυθμίσεις και τις μνήμες, τα θερμαινόμενα πίσω καθίσματα, το ηχοσύστημα BOSE® Surround, το «βουρτσισμένο» μαύρο αλουμίνιο και το ανάγλυφο λογότυπο Porsche στα προσκέφαλα. Επιπρόσθετα, τα μαρσπιέ στις πόρτες είναι και αυτά επενδεδυμένα με μαύρο «βουρτσισμένο» αλουμίνιο και φέρουν τα διακριτικά Platinum Edition. Οι νέες Panamera, θα είναι διαθέσιμες από το τέλος Ιανουαρίου του 2022.

ΗΠΑ: Μια σημαντική αγορά με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης

Μετά την αγορά της Κίνας, οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Porsche. Είναι επίσης η αγορά που εμφανίζει αυτή την περίοδο ισχυρή ανάπτυξη: το οκτάμηνο του 2021, η Porsche κατέγραψε 51.615 πωλήσεις, αύξηση κατά 30%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Η πολύ ισχυρή παρουσία και η αποδοχή της Porsche στην Βόρεια Αμερική, καταγράφεται και στην τελευταία έρευνα της J.D. Power. Οι αμερικανοί οδηγοί, θεωρούν την Porsche ως την best premium μάρκα. Ειδικότερα στην Καλιφόρνια, η αποδοχή αυτή είναι ακόμη πιο ισχυρή. Αν το Golden State, ήταν μια ξεχωριστή χώρα, θα ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για την Porsche, με τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις να έχουν φανατικό κοινό. To 8% των πωλήσεων Taycan, από τις 28.640 που πουλήθηκαν παγκοσμίως το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2021, διατέθηκαν στην Καλιφόρνια, ποσοστό που μεταφράζεται σε 30% των πωλήσεων Porsche στην αγορά των ΗΠΑ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.