Γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού

By  |  0 Comments

Ο ΣΙΣΑ φημίζεται για τα μεγάλα Ράλλυ του που διατρέχουν την Ελλάδα και αναδεικνύουν τα σπορ ιστορικά αυτοκίνητα μέσα από θρυλικές ειδικές διαδρομές. Στο τέλος όμως κάθε χρονιάς μαζεύονται στο “ΣΙΣΑ Grand Prix” οι φανατικοί petrolheads για μία γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τα στελέχη του ΣΙΣΑ διαμόρφωσαν τα ξημερώματα της Κυριακής 5/12 μέσα σε λίγες ώρες τον Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης στην παραλία Βάρκιζας σε µία υπερειδική διαδροµή µήκους 1000 µέτρων. Συνολικά 102 πληρώματα είχαν δηλώσει συμμετοχή και συγκεντρώθηκαν με πολύ κέφι για να εκτελέσουν στην υπερειδική τα τρία περάσματα τους και να δείξουν τις ικανότητες και την δεξιοτεχνία τους. Ο Σύλλογος τους ευχαριστεί για την αγάπη τους και την υποστήριξη τους. Οι αγωνιζόμενοι ήταν χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες, την «κλασσική» Regularity με χαμηλότερη αλλά πάντα σβέλτη ταχύτητα και την «γρήγορη» Super Sport που όμως κινήθηκε στις επιτρεπόμενες ταχύτητες και κάτω από υψηλά μέτρα ασφαλείας.

Στις 09:00 ξεκίνησαν οι αναγνωρίσεις της πίστας και στiς 09:30 ξεκίνησε ο αγώνας. Τα τρία σκέλη εκτελέσθηκαν χωρίς απρόοπτα & καθυστερήσεις και οδηγοί & αυτοκίνητα προσέφεραν άφθονο θέαμα στους θεατές, που αγκάλιασαν την εκδήλωση με την μαζική παρουσία τους.

Στις 16:00 έγινε η απονομή επάθλων, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, και οι αντιδήμαρχοι, Δήμητρα Σουτόγλου και Λευτέρης Αργυρουδάκης.

Οι νικητές της κατηγορίας Historic Regularity ήταν Β. Ματσάγκος/Γ. Ματσάγκος/Nissan Sunny, με δεύτερους τους Δ. Τρίκαρδο/Δ. Βιδάκη/MG B και τρίτους τους μαχητικότατους Π. Παππά/Ε. Δελογλου/BMW 318i.

Οι νικητές της κατηγορίας Youngtimer Regularity ήταν Α. Πιταράκης/Ι. Μελανίτης/Ford Escort RS2000, με δεύτερους τους A. Abastado/Κ. Γιαννόπουλο/Toyota Celica και τρίτους τους Α. Χατζηγεωργίου/Μ. Χατζηγεωργίου/Toyota Starlet.

Στην κατηγορία Historic Super Sport έλαμψαν τα “ Σούπερ Μίνι” με μεγάλο νικητή τον (στην φωτογραφία επάνω) Κ. Μητρόπουλο με Leyland Mini, δεύτερο τον προπέρυσινο νικητή Α. Ματιάτο με A112 Abarth και τρίτο τον πρωτοεμφανιζόμενο Α. Νότη με την εκθαμβωτική Lancia Delta Integrale.

Τέλος η κατηγορία Youngtimer Super Sport ήταν οικογενειακή υπόθεση, με πρώτο τον Ν. Δουδούλη με BMW E36, δεύτερο τον αδελφό του Γρ Δουδούλη επίσης με BMW E36, ενώ άξιος τρίτος ήταν ο Θ. Λαλούσης με Subaru Impreza GT.

Οι νικητές των επί μέρους κατηγοριών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα www.sisa.gr

Ο ΣΙΣΑ ευχαριστεί́ τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του για την πολύτιμη βοήθεια τους, την Ελληνική́ Αστυνομία, τους κριτές,  χρονομέτρες & τα στελέχη της οργάνωσης που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.  

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.