Το νέο Honda HR-V e:HEV από 32.500 ευρώ

By  |  0 Comments

Το νέο Honda HR-V e:HEV αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ελλάδα στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, την Elegance, την Advance και την Advance Style, οι τιμές του HR-V e:HEV διαμορφώνονται στα 32.500€, τα 35.300€ και τα 38.500€ αντίστοιχα.  

Το νέο HR-V προσφέρει μία ξεχωριστή οδηγική εμπειρία με άμεση απόκριση και εξαιρετική απόδοση χάρη στο ισχυρό και αποδοτικό υβριδικό σύστημα e:HEV της Honda με δύο ηλεκτροκινητήρες (στάνταρ για πρώτη φορά στο HR-V). Η νέα γενιά του δημοφιλούς compact SUV της μάρκας διακρίνεται για την ευρυχωρία, την άνεση και τη χρηστικότητά της, ενώ αξιοσημείωτα είναι τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και η τεχνολογική εξέλιξη. Όλα πλαισιώνονται από ένα τολμηρό και κομψό σχήμα εμπνευσμένο από μοντέλο coupe.

Το νέο HR-V, είναι το τρίτο μοντέλο με το ‘διακριτικό’ e:HEV (hybrid electric vehicle) στην προϊοντική οικογένεια της Honda, μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz που κυκλοφόρησε το 2020. Συνεχίζοντας με επιτυχία τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης, η Honda πλησιάζει περισσότερο στο στόχο της να εξηλεκτρίσει όλα τα Ευρωπαϊκά mainstream μοντέλα της μέχρι το 2022.

Είναι το αποτέλεσμα εκτενούς ανάλυσης των τάσεων των σύγχρονων καταναλωτών. Αφού ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι δραστήριοι, συνδεδεμένοι άνθρωποι του σήμερα εντοπίζουν και επιλέγουν προϊόντα υψηλής αξίας, η Honda δημιούργησε το HR-V, όχι απλά ως ένα νέο συμπαγές SUV, αλλά ως ένα καταναλωτικό προϊόν που θα προσελκύει τον πελάτη μέσω της υψηλής αισθητικής, της λειτουργικότητας και της πρακτικότητάς του.

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν σε συνεργασία με έναν βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC κύκλου Atkinson, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα καινοτόμο κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης σε συνδυασμό με μία ευφυή μονάδα ελέγχου ισχύος. Το σύστημα βασίζεται στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Honda μέσα την 20ετή ενασχόλησή της με την υβριδική τεχνολογία των αυτοκινήτων δρόμου και τη Formula 1. 

Για την εγκατάστασή του στο HR-V, η ισχύς του e:HEV αυξήθηκε από 109PS  που ήταν στο Jazz, στα 96kW (131PS) με ροπή  253Nm.

Οι εκπομπές CO2 του αποδοτικού υβριδικού συστήματος είναι 122 g/km, δεν έχει δηλαδή τέλη κυκλοφορίας και η κατανάλωση 5,4L /100km, ενώ η επιτάχυνση 0 – 100 km/h του HR-V 10,6 δευτερόλεπτα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.