Ενθουσιασμός στο Moreas Winter Trial

By  |  0 Comments

Οι Argolis Classic Car Club/ AC3, Regularity Master και o ΔΗΜΟΣ  ΣΠΑΡΤΗΣ συνδιοργάνωσαν με επίκεντρο τα όρια του ομώνυμου Δήμου, το Regularity Rally “MOREAS WINTER TRIAL” στις 15 & 16/01/2022.Το MOREAS WIΝTER TRIAL, ως  νέος αγώνας  στο χώρο του ιστορικού αυτοκινήτου, και  1ος αγώνας του προκηρυχθέντος επάθλου « Regularity Master Trophy 2022»,  με την λήξη του καθιερώθηκε ήδη στο μελλοντικό πρόγραμμα των πληρωμάτων που έλαβαν μέρος και δήλωσαν ενθουσιασμένα μετά από ορεινή διαδρομή 380 χλμ. ΕΔΑ  200 χλμ. και 132 χρονομετρήσεις οι οποίες ανέβαιναν άμεσα στο διαδίκτυο ενημερώνοντας τα πληρώματα για τον ρυθμό τους.  Μία διαδρομή που πέρασε από 30 περίπου χωριά και αμέτρητους οικισμούς του Δήμου Σπάρτης δίνοντας ζωντάνια ,όπως ζωντανό προσπαθούμε  να κρατήσουμε το ιστορικό αυτοκίνητο και μέσω αυτών των εκδηλώσεων.

Από τα 50 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή, 47 κατάφεραν να εκκινήσουν κάτω από την αψίδα του AC3  το Σάββατο 15/01/2022, ελέω πανδημίας και των αναμενομένων για ιστορικά αυτοκίνητα μηχανικών βλαβών, και  εκτελώντας 5 ΕΔΑ με καλό καιρό, έφτασαν στην ανασυγκρότηση στο Καστόρειο Λακωνίας όπου τα περίμενε ο ενθουσιώδης κοινοτάρχης με τους κατοίκους για φίλεμα με τοπικά προϊόντα. Μετά την ξεκούραση και το γεύμα, τα 36 πληρώματα  κατηγορίας Regularity, συνέχισαν βόρεια έχοντας «ραντεβού» με την «Μοντεκαρλική» νυκτερινή διαδρομή μήκους 34 χλμ. αλλά το παγωμένο χιόνι είχε ήδη αναγκάσει τους Οργανωτές να την «κοντύνουν» κατά 17 χλμ για λόγους ασφαλείας, έχοντας προβλέψει εναλλακτική διαδρομή.  

Το  βράδυ του Σαββάτου, πρώτα έφτασαν από άλλη διαδρομή τα 11 πληρώματα κατηγορίας Touring, όπου τα περίμενε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας με όλο το επιτελείο του, και το κανάλι IONIAN TV έκανε live μετάδοση τις δηλώσεις των πληρωμάτων, διαδικασία που συνεχίστηκε μέχρι και την έλευση των πληρωμάτων  Regularity. Το πλήρωμα Δελαπόρτας Γιώργος -Πιπέρος Κωνσταντίνος VW Golf GTI, ένα  από τα 17 τουλάχιστον  πληρώματα- φαβορί για την νίκη, ξεχώρισε και τέθηκε στην κορυφή της κατάταξης από την αρχή ακολουθούμενο σε απόσταση αναπνοής από τους Τζιλάβη Σάββα  –Δημόπουλο Γιώργο VW Golf GTI, και Παλαβίδη Μάνο-Παλαβίδη Μαρία, Renault 5 GT Turbo.

Παρών στην «ράμπα επανεκκίνησης» της Κυριακής ο αεικίνητος Δήμαρχος Σπάρτης και τα πληρώματα εξορμούν εκτελώντας 4 ΕΔΑ για την τελική έκβαση της νίκης , σε ορεινές διαδρομές του Πάρνωνα και του χιονισμένου Ταϋγέτου. Η 1η θέση έχει ξεκαθαρίσει αλλά, η ανεξήγητη υποχώρηση των Τζιλάβη –Δημόπουλου και η μηχανική βλάβη του ζεύγους Παλαβίδη βάζει στη διεκδίκηση τους Γεωργουσόπουλο Άρη – Κοντοπό Νίκο,  CITROEN AX Sport, που τερματίζουν 2οι .  Η συναρπαστική μάχη της 3ης θέσης ήταν υπόθεση 2 πληρωμάτων με VW Golf GTI και ξεκαθάρισε στην τελευταία ΕΔΑ (ανάβαση) ΑΝΑΒΡΥΤΗ  υπέρ του πληρώματος “ Huffy” Σταυρόπουλου Δημήτρη – Χατζή Χρήστου ,που κατάφεραν να υπερκεράσουν  τους εμπειρότερους Κονταράτο Θεμιστοκλή -Ιατρίδη Ιούλιο.  

Έντονο συναγωνισμό είχαν στον ξεχωριστό αγώνα, παράλληλο στην ίδια διαδρομή αλλά με λιγότερες ΕΔΑ και χρονομετρήσεις, τα 11 πληρώματα  κατηγορίας TOURING. Από την 1η ημέρα τέθηκαν επικεφαλής και τερμάτισαν 1οι  οι  Λαγάκης Ιωσήφ – Τσαλίκης Νικήτας, SUBARY LEGACY «μαιτρ»  του είδους των  ΕΔΑ ιδανικού χρόνου-απόστασης. Η νέα διαδικασία «Auto start»  των ΕΔΑ, φόρτωσε ποινές αρκετά πληρώματα και έτσι οι ακριβέστεροι Βαξεβανίδης Γιώργος –Μαλάκης Μάκης VW Golf MKII, τερμάτισαν 2οι , και 3οι οι  Λαλούσης Ηλίας- Καστανιώτης Εμμανουήλ SUBARY LEGACY Turbo.

Ο τερματισμός κάτω από την αψίδα του Δήμου Σπάρτης, η παράταξη των αυτοκινήτων πάνω στην κεντρική πλατεία που λειτούργησε ως στατική έκθεση για κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου, η άρτια οργάνωση υπό την μέριμνα του Δήμου Σπάρτης και του ΑC3,η απονομή των επάθλων στους νικητές – διακριθέντες και τα αναμνηστικά μετάλλια σε όλα τα πληρώματα προσωπικά από τον Δήμαρχο, η ζωντανή μετάδοση του τερματισμού με δηλώσεις  των πληρωμάτων στο ΙΟΝΙΑΝ TV, η αναμνηστική φωτογραφία όλων μαζί κάτω από την αψίδα, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση και αξιοζήλευτη εικόνα  που επετεύχθη από όλους τους συντελεστές της.  

Οι AC3 & Regularity Master, δέχθηκαν ευμενή σχόλια από όλα τα πληρώματα που ζήτησαν να επαναληφθεί στον Δήμο Σπάρτης ανάλογη εκδήλωση, πρόταση που αποδέχθηκε με χαρά ο Δήμαρχος Σπάρτης. Όλοι αναχώρησαν με την ικανοποίηση στα πρόσωπα τους ανεξαρτήτως αποτελέσματος, καθώς συμμετείχαν σε μία εκδήλωση που κάλυψε τις προσδοκίες τους και ήταν ο ορισμός του “ value for money”. Η περαιτέρω κριτική της εκδήλωσης ως προς το μέγεθος της επιτυχίας, επαφίεται στα συμμετέχοντα  πληρώματα.

Ο διοργανωτής ευχαριστεί τους συντελεστές της επιτυχίας : τον Δήμαρχο  Σπάρτης, Πέτρο Δούκα  και το επιτελείο του, τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης, την Υπηρεσία Τουρισμού, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, τους Προέδρους Κοινοτήτων, Καστορείου και Αναβρυτής, το ΙΟΝΙΑΝ ΤV στο πρόσωπο του δημοσιογράφου Λαμπρόπουλου Λάμπρου,  τους χορηγούς -εταιρίες  ΒΕΚΡΑΚΟΣ Α.Ε. &  ΣΙΑΜΙΔΗΣ Α.Ε., τα μέλη και φίλους του AC3, τα  μέλη των Λεσχών ΦΙΛΠΑ, ΣΙΣΑ,ΑΛΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, και τις ιδιωτικές «αγωνιστικές» ομάδες για την συμμετοχή τους.  Και του χρόνου!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.