Mε το MINI John Cooper Works Countryman στο χειμωνιάτικο Allgäu

By  |  0 Comments

Η τετρακίνηση προσφέρει εν γένει πολλά πλεονεκτήματα στην οδήγηση. Ωστόσο οι πραγματικές δυνατότητές της γίνονται πλήρως αντιληπτές μόνο σε συνθήκες εκτός δρόμου – και ασφαλώς στο χιόνι. Ταξιδεύοντας με το MINI John Cooper Works Countryman, η εξαιρετική ισχύς και το σύστημα ALL4 δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για να απολαμβάνετε το λευκό τοπίο υιοθετώντας σπορ στυλ οδήγησης.

Το χιόνι είναι κάτι πολύ περισσότερο από μικροί κρύσταλλοι παγωμένου νερού. Η δομή του κρυσταλλικού πλέγματος εξαρτάται από τη θερμοκρασία και την υγρασία όταν σχηματίζονται οι νιφάδες. Στην καλύτερη εκδοχή του, το χιόνι έχει τη μορφή απαλής λευκής πούδρας. Καθώς πέφτει από τον ουρανό στα κατάλληλα σημεία, κατά προτίμηση σε ορεινές περιοχές, δημιουργεί τις συνθήκες για ελκυστικές σπορ δραστηριότητες όπως σκι, snowboarding  ή έλκηθρο. Επίσης, το όμορφο χιόνι μπορεί να απογειώσει την απόλαυση του σκι. Εκείνο που χρειάζεται είναι μία κάποια ικανότητα στο γκάζι, το τιμόνι και το φρένο καθώς και το κατάλληλο αυτοκίνητο. Το MINI John Cooper Works Countryman εντυπωσιάζει με τις δυνατότητές του όχι μόνο στην άσφαλτο αλλά και σε χωμάτινες διαδρομές και στο χιόνι.

Η γοητεία αυτού του εξαιρετικά σπορ πολύπλευρου μοντέλου σε χειμερινές οδικές συνθήκες προέρχεται από έναν εξαιρετικό συνδυασμό καθαρόαιμου ταπεραμέντου και ελεγχόμενης με ακρίβεια κατανομής ισχύος. Η πλούσια ισχύς του τετρακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 225 kW/306 hp με μέγιστη ροπή 450 Nm μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου Steptronic Sport (στάνταρ). Αυτό διασφαλίζεται από το σύστημα τετρακίνησης ALL4 (στάνταρ εξοπλισμός), που υποστηρίζεται επίσης από ένα μπλοκέ διαφορικό για τους εμπρός τροχούς, ενσωματωμένο στο κιβώτιο. Το συνολικό πακέτο και η ειδική τεχνολογία της ανάρτησης εγγυώνται βέλτιστες επιδόσεις σε κάθε είδους διαδρομή – ακόμα και σε χιονισμένους ή κακοτράχαλους δρόμους, με τη ροπή να κατανέμεται πάντα στους τροχούς με την καλύτερη πρόσφυση στην άσφαλτο ή το χώμα.

Συμπέρασμα: το MINI John Cooper Works Countryman είναι ιδανικό  για μία χειμερινή εκδρομή από το Μόναχο προς τη Λίμνη Κωνσταντίας (Constance Lake) μέσα από το ορεινό τοπίο του Allgäu. Το Σουαβικό τμήμα της βόρειας Αλπικής περιοχής φημίζεται για τους ποικίλους βραχώδεις σχηματισμούς του και ως οικότοπος για πολυάριθμα είδη σπάνιων ζώων και φυτών. Ως τόπος διακοπών, το Allgäu προσελκύει επισκέπτες που αγαπούν τα ταξίδια αναψυχής και τα σπορ τους θερινούς και τους χειμερινούς μήνες, εκτιμούν την ανέγγιχτη φύση, τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου και τις εντυπωσιακές πολιτισμικές εμπειρίες.

Με το MINI John Cooper Works Countryman, η οδήγηση σε στενούς ορεινούς δρόμους και μέσα από το χιονισμένο, μαγικό χειμωνιάτικο τοπίο μπορεί να είναι διασκεδαστική με τους φίλους ή όλη την οικογένεια. Με τέσσερις πόρτες και μία μεγάλη πίσω πόρτα, πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων και χώρο αποσκευών 450 – 1.390 λίτρων, το εξαιρετικά σπορ πολυτάλαντο όχημα όχι μόνο προσφέρει το επίπεδο άνεσης που είναι απαραίτητο για μακρινά ταξίδια αλλά και τις αντίστοιχες δυνατότητες μεταφοράς. Ο προαιρετικός πρόσθετος εξοπλισμός περιλαμβάνει ράγα οροφής για την πρόσδεση σχαρών του σκι ή μπαγκαζιέρων και εγκατάσταση σχάρας αποσκευών πίσω για τη μεταφορά ποδηλάτων.

Μία πρώτη στάση για φωτογράφηση φέρνει το MINI John Cooper Works Countryman κοντά στο Oberstdorf. Η κοινότητα στο άκρο των Allgäu High Alps θεωρείται η πρωτεύουσα των χειμερινών σπορ της περιοχής. Υπάρχουν 140 χιλιόμετρα χειμερινών πεζοπορικών διαδρομών όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν τοπία με χιονοσκεπή βουνά, ειδυλλιακές καλύβες και τη μαγευτική φύση. Περίπου 20 χιλιόμετρα βορειότερα, ο ταξιδιώτης φτάνει στο Sonthofen στη Βαυαρική περιοχή του Oberallgäu. Το κλιματικό θέρετρο υγείας λόγω συντεταγμένων – βόρειο γεωγραφικό πλάτος 47°31′ και ανατολικό γεωγραφικό πλάτος 10°20′ – είναι η πιο νότια πόλη της Γερμανίας.

Στους φιδίσιους επαρχιακούς δρόμους της περιοχής, το MINI John Cooper Works Countryman κινείται με ακρίβεια χάρη στο σύστημα διεύθυνσης και απόλυτο έλεγχο σε πολύ δυναμικές συνθήκες οδήγησης. Η δομή του αμαξώματος και η ‘σύνδεση’ με το βελτιστοποιημένο σε ακαμψία πλαίσιο συμβάλλουν στην ευελιξία του κορυφαίου αθλητή. Εκτός από τα τροποποιημένα εξαρτήματα για το συγκεκριμένο είδος οχήματος, το πλαίσιο περιλαμβάνει βελτιώσεις στην ανάρτηση και τις ρυθμίσεις της που αξιοποιούν την αγωνιστική τεχνογνωσία της εταιρείας, καθώς και αντίστοιχες στο DSC (Dynamic Stability Control). Ο στάνταρ εξοπλισμός του MINI John Cooper Works Countryman περιλαμβάνει επίσης ένα σπορ σύστημα πέδησης με δισκόφρενα με τετραπίστονες σταθερές δαγκάνες μπροστά και δισκόφρενα με μονοκόμματες μονοπίστονες δαγκάνες στους πίσω τροχούς. Προαιρετικά, το αυτοκίνητο διατίθεται με Adaptive Suspension.

Οδηγώντας το δυναμικά σε ορεινές διαδρομές και φιδίσιους δρόμους, το MINI John Cooper Works Countryman φτάνει γρήγορα στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας του ακόμα και το χειμώνα – ενώ ακολουθώντας ανατολική κατεύθυνση μετά από περίπου 50 χιλιόμετρα βρίσκεστε σε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Βαυαρίας. Το Neuschwanstein Castle, που δεν απέχει πολύ από το Füssen, χτίστηκε για λογαριασμό του Βαυαρού βασιλιά Ludwig II, ο οποίος για πρώτη φορά μετακόμισε εκεί 15 χρόνια αφότου ξεκίνησε η ανέγερσή του, το 1869, αλλά πέθανε μόλις δύο χρόνια αργότερα. Από τότε, το παραμυθένιο κάστρο του έχει χρησιμοποιηθεί κατ’ επανάληψη ως κινηματογραφικό σκηνικό. Πολλοί τουρίστες καταφθάνουν εντυπωσιασμένοι για να το φωτογραφήσουν από διαφορετικές προοπτικές, γι’ αυτό ενδέχεται να συναντήσετε αρκετό συνωστισμό στους δρόμους γύρω από το λόφο του κάστρου.

Μετά από την ενδιάμεση στάση στο δημοφιλές αυτό αξιοθέατο, είναι ώρα για επιστροφή στη μοναξιά – για παράδειγμα στις Ammergau Alps, το μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στη Βαυαρία. Η μεγάλη αυτή περιοχή εκτείνεται ανάμεσα στα ποτάμια Lech και Loisach. Νότια, η κοιλάδα Zwischentoren στην περιοχή Außerfern χωρίζει τις Ammergau Alps από τις Lechtal Alps. Βόρεια, αυτές συγχωνεύονται στους αλπικούς πρόποδες. Αναζητώντας φρέσκο χιόνι, συνεχίζετε τη διαδρομή προς τα σύνορα με την Αυστρία, περνάτε τη λίμνη Plansee και φτάνετε στο Ettal, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το ομώνυμο μοναστήρι, ένα κορυφαίο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Ακόμα και σε ορεινούς δρόμους που δεν έχουν ακόμα καθαριστεί από το χιόνι, το MINI John Cooper Works Countryman κινείται με άνεση καθώς αρχίζει να πέφτει γρήγορα το σκοτάδι. Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με μεταβλητή κατανομή φωτός και λειτουργία matrix για τη μεγάλη σκάλα, που διατίθεται προαιρετικά, βελτιστοποιούν την ορατότητα και κατά συνέπεια την ασφάλεια τόσο στο σκοτάδι όσο και στο πυκνό χιόνι.

Όσοι διανυκτερεύσουν στις Ammergau Alps θα βρεθούν μπροστά σε ένα εκπληκτικά όμορφο χειμερινό τοπίο την επόμενη μέρα αλλά και σε ένα μοναδικό θέαμα αντιθέσεων. Μία βόλτα κατά μήκος του μονοπατιού διαλογισμού των σχεδόν 85 χιλιομέτρων μεταξύ της εκκλησίας Wieskirche στο Steingaden και του Linderhof Castle στο Graswangtal κοντά στο Ettal υπόσχεται μία χαλαρωτική εμπειρία στη φύση. Στη συνέχεια, το MINI John Cooper Works Countryman με τον ακαταμάχητο ήχο λειτουργίας του, ακόμα και στο ρελαντί, είναι έτοιμο να σας καταπλήξει με την ενέργεια, τη δύναμη και τις ικανότητές του στο επόμενο χιονισμένο ορεινό πέρασμα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.