Η επίσημη θέση του Σ.Ο.Α.Α.

By  |  0 Comments

Σε σχέση με πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ο Σ.Ο.Α.Α. ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Α) Όπως έχει ήδη εξηγηθεί εκτενώς σε προγενέστερο δελτίο τύπου, ο Σ.Ο.Α.Α. προέβη σε καίριες παρεμβάσεις στα θέματα που αφορούν τους ελληνικούς αγώνες και βρίσκονται προς διαβούλευση. Πιο αναλυτικά, έκανε συγκεκριμένα αιτήματα προς την Ε.Π.Α./Ο.Μ.Α.Ε. για θέματα που αφορούσαν τις αυξήσεις των παραβόλων,  τις αλλαγές σε σχέση με την χρήση ή μη θερμαντικών μέσων ελαστικών στις αναβάσεις, το εύρος αλλαγών και η συχνότητα αυτών στους τεχνικούς κανονισμούς κλπ. Όλες μας οι παρεμβάσεις έχουν πάντα σαν κοινό παρονομαστή και στόχο την βελτίωση στο τρίπτυχο ασφάλεια,  ποιότητα και προβολή των αγώνων όλων των μορφών. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι κάποιες από τις εισηγήσεις μας έγιναν αποδέκτες από τις αρχές του Σπορ. Στο θέμα των παραβόλων οι ανακοινωθείσες αυξήσεις απέχουν σημαντικά σε κάποιες περιπτώσεις από αυτές που είχαν υπονοηθεί, και σε κάθε περίπτωση από αυτές που ο ΣΟΑΑ και οι αγωνιζόμενοι θεωρούν λογικές. Ευελπιστούμε σε προσαρμογή έστω και την ύστατη ώρα. Για τις άλλες μας παρεμβάσεις ο αγώνας μας θα συνεχιστεί στην βάση της πειθούς μέσω επιχειρημάτων. 

Β) Ο Σ.Ο.Α.Α. είναι ανοιχτός στο να δεχθεί και να υποστηρίξει όλα τα αιτήματα/προβλήματα αγωνιζομένων ή ομάδων αυτών προς το συμφέρον της μέγιστης πλειοψηφίας των αγωνιζομένων. Επειδή η αγκαλιά του Σ.Ο.Α.Α. είναι πάντα ανοικτή για το συμφέρον του Σπορ ο σύνδεσμος θα είναι πάντα παρών ανεξάρτητα αν τα αιτήματα προέρχονται από μέλη του η όχι. Αυτονόητη προϋπόθεση είναι ότι υποστηρίζουμε όλα τα αιτήματα που προάγουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην χώρα μας. 

Γ) Με αυτή τη θετική προαίρεση δεχθήκαμε την επιστολή αλλά και την συνάντηση με πενταμελή επιτροπή η οποία μας δήλωσε ότι εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό αγωνιζομένων. Ζητήσαμε σαφή και τεκμηριωμένα αιτήματα, ώστε να τα επικοινωνήσουμε προς την ΕΠ.Α., όπως εξάλλου ήταν και το αίτημα των αγωνιζομένων. Η υποστήριξη των αιτημάτων τους ήταν και παραμένει για εμάς υψίστης σημασίας και προτεραιότητας. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την κατάθεση από μέρους τους συγκεκριμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων για τα θέματα που τους απασχολούν, για τις δικές μας δέουσες ενέργειες.  

Κλείνοντας θα θέλαμε να παροτρύνουμε τους αγωνιζόμενους να ενώσουν την φωνή τους με αυτή του Σ.Ο.Α.Α. που επιτελεί αποτελεσματικό έργο με εμπεριστατωμένες προτάσεις και χωρίς ακραίες τοποθετήσεις, οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον της μεγίστης πλειοψηφίας των αγωνιζομένων.  Παράλληλα να ενισχύσουν περισσότερο την σχέση τους με τις λέσχες στις οποίες ανήκουν ως αθλητές καθώς αυτές (πέρα από την διοργάνωση των αγώνων) βρίσκονται στο επίκεντρο της δομής των αγώνων!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.