Νέες εκδόσεις μοντέλων MINI

By  |  0 Comments

Για πρώτη φορά, όλα τα τρέχοντα μοντέλα MINI, θα λανσαριστούν ταυτόχρονα σε μία συγκεκριμένη ειδική έκδοση. Από το Μάρτιο του 2022, το 3θυρο MINI, το 5θυρο MINI και το MINI Cabrio θα κυκλοφορήσουν στην έκδοση Resolute Edition. Η έκδοση αυτή θα διατίθεται επίσης για το MINI Cooper SE . Παράλληλα, θα λανσαριστούν το MINI Clubman στην έκδοση Untold Edition και το MINI Countryman στην Untamed Edition.

Οι εκδόσεις έχουν η κάθε μία τη δική της αυθεντική προσωπικότητα που υποστηρίζει τον ξεχωριστό χαρακτήρα. Η αποκλειστική και ακριβής σχεδίαση και τα στοιχεία εξοπλισμού τονίζουν τα ιδιαίτερα γνωρίσματα κάθε μοντέλου. Η Resolute Edition, ξεκάθαρα, δίνει έμφαση στην εξατομίκευση, το παραδοσιακό στυλ, την αυτοπεποίθηση και το αδιαμφισβήτητο χάρισμα του αρχέτυπου ‘Mini’ στα πλαίσια του πολυτελούς τμήματος της συγκεκριμένης κατηγορίας. Οι πολύπλευρες ιδιότητες του MINI Clubman, σε συνδυασμό με την κομψή σχεδίαση και τη μοναδική φιλοσοφία του αμαξώματος, αναδεικνύονται με ιδιαίτερη ένταση στην Untold Edition. Στην Untamed Edition, το MINI Countryman ενισχύει το προϊοντικό προφίλ του ως ο τέλειος σύντροφος για αυθόρμητες εκδρομές περιπέτειας εκτός των ορίων της πόλης. Κάθε ειδική έκδοση έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά με ιδιαίτερα ελκυστικά φινιρίσματα βαφής αμαξώματος και ζαντών ελαφρού κράματος, υψηλής ποιότητας σχεδιασμό εσωτερικού και αποκλειστικά διακοσμητικά στοιχεία για το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν επίσης να διαμορφώσουν τις νέες εκδόσεις μοντέλων MINI σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες και απαιτήσεις. Τα στοιχεία εξοπλισμού μπορούν να συνδυαστούν, για παράδειγμα, με τα ειδικά για κάθε μοντέλο πακέτα Comfort, Driver Assistance & Connected. Μεμονωμένες επιλογές όπως σπορ κιβώτιο Steptronic, adaptive chassis, σύστημα ηχείων Harman Kardon HiFi ή πανοραμική γυάλινη οροφή διατίθενται επίσης για τις διάφορες εκδόσεις.

MINI Resolute Edition : Γνήσια διασκεδαστική οδήγηση, απαράμιλλα χαρισματικός χαρακτήρας.
Αποτελώντας το πρώτο πολυτελές μοντέλο στη μικρή κατηγορία, το MINI συνδυάζει συναρπαστική οδήγηση με αντισυμβατική γοητεία που προσελκύει διαφορετικά target groups, προτάσσοντας πλεονεκτήματα όπως η χαρακτηριστική σχεδίαση και ο σύγχρονος premium χαρακτήρας. Αυτός είναι και ο λόγος που το MINI απολαμβάνει μία μοναδική θέση σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το 3θυρο MINI με την κλασική φιλοσοφία αμαξώματος, όπως και το 5θυρο MINI με τη μεγαλύτερη πρακτικότητά του, συμβολίζει την αστική κινητικότητα στον 21ου αιώνα που είναι προσανατολισμένη στην εμπειρία. Η αληθινή αίσθηση MINI πηγάζει από την πληθωρική χαρά της ζωής και την εξωστρέφεια, κάτι το οποίο επεκτείνεται τώρα και στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Το MINI Cooper SE συνδυάζει το στυλ του αρχέτυπου μοντέλου με διασκεδαστική οδήγηση μηδενικών ρύπων. Επιπλέον, το MINI Cabrio ολοκληρώνει την αδιαμφισβήτητη εμφάνιση της μάρκας με μία ιδιαίτερα εξεζητημένη, νεανική, φρέσκια εμφάνιση.

Η Resolute Edition διατίθεται για το 3θυρο MINI Cooper (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,1 – 5,5 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 137 – 124 g/km κατά το πρότυπο WLTP) και το 3θυρο MINI Cooper S (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,6 – 6,2 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 151 – 140 g/km κατά το πρότυπο WLTP,) για το 5θυρο MINI Cooper (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,1 – 5,5 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 139 – 126 g/km κατά το πρότυπο WLTP) και το 5θυρο MINI Cooper S (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,8 – 6,2 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 154 – 141 g/km κατά το πρότυπο WLTP). Επίσης, διατίθεται σε συνδυασμό με το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE. Οι πελάτες μπορούν να διασκεδάζουν οδηγώντας με την οροφή ανοιχτή στο αποκλειστικό στυλ της Resolute Edition με το MINI Cooper Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,4 – 5,9 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 144 – 134 g/km κατά το πρότυπο WLTP) και με το MINI Cooper S Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,9 – 6,5 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 157 – 148 g/km κατά το πρότυπο WLTP).

Ελκυστικά στιλιστικά στοιχεία, κομψοί χρωματικοί συνδυασμοί.
Τα αποκλειστικά στοιχεία σχεδίασης και τα χαρακτηριστικά εξοπλισμού της Resolute Edition ενισχύουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα των μοντέλων MINI και τα συνδυάζουν με μοντέρνες και ποιοτικές σχεδιαστικές πινελιές. Τα εξωτερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μία παραδοσιακή χρωματική παλέτα χωρίς στοιχεία χρωμίου πλέον, κάτι το οποίο θα εφαρμοστεί και στα μελλοντικά μοντέλα MINI για λόγους βιωσιμότητας. Η χρωματική έκδοση Rebel Green δηλώνει γνήσιο σπορ χαρακτήρα και μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά για το κορυφαίο σπορ μοντέλο MINI John Cooper Works (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,1 – 6,8 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 162 – 156 g/km κατά το πρότυπο WLTP). Συνδυάζεται με οροφή και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών χρώματος Pepper White για το 3θυρο και 5θυρο μοντέλο. Στο MINI Cabrio Resolute Edition, η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μαλακή οροφή και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών έχουν μαύρο φινίρισμα.

Χρώμα ‘κατατεθέν’ αυτής της έκδοσης είναι το αποκλειστικό Resolute Bronze. Χρησιμοποιείται στα πλαίσια των προβολέων, στη μάσκα και στα πίσω φώτα, στα διακοσμητικά των εμπρός πλαϊνών πάνελ, στις χειρολαβές των θυρών και της πίσω πόρτας και, στο MINI Cooper S, στις εισαγωγές αέρα της εμπρός ποδιάς και στην τάπα του ρεζερβουάρ. Τα λογότυπα της μάρκας και τα σήματα με την ονομασία των μοντέλων δημιουργούν μία ελκυστική αντίθεση όπως και το εσωτερικό πλαίσιο της  μάσκας, η απόληξη του συστήματος εξαγωγής και η οριζόντια μπάρα της μάσκας του MINI Cooper S σε Piano Black. Στην έκδοση Resolute Edition του 3θυρου και του 5θυρου MINI υπάρχει επίσης μία μαύρη λωρίδα που διατρέχει το κάτω άκρο των παραθύρων.

Τόσο οι λωρίδες του καπό όσο και τα μαρσπιέ των εκδόσεων υιοθετούν ένα μοτίβο παράλληλων γραμμών με χρωματική διαβάθμιση μεταξύ μιας ανοιχτής και μιας σκούρας χρυσαφί απόχρωσης καθώς και το διακριτικό “RESOLUTE”. Η ασύμμετρη σχεδίαση τους προσδίδει μία ιδιαίτερα ποιοτική και αντισυμβατική εμφάνιση σε τυπικό στυλ MINI. Η διακριτική σπορ εμφάνιση των εκδόσεων ολοκληρώνεται με ζάντες ελαφρού κράματος 18-ιντσών σε σχεδίαση Pulse Spoke Black. Το MINI Cooper SE φέρει ζάντες ελαφρού κράματος 17-ιντσών σε σχεδίαση Electric Collection Spoke. Εναλλακτικά, ζάντες ελαφρού κράματος 17-ιντσών σε σχεδίαση Tentacle Spoke Black προσφέρονται για όλα τα μοντέλα.

Η αύρα αποκλειστικότητας στο εσωτερικό των εκδόσεων επιτείνεται με τα σπορ καθίσματα σε Black Pearl / Light Chequered fabric/leatherette (ύφασμα/δερματίνη), που συνδυάζονται με μαύρα υποβραχιόνια και προστατευτικά γονάτων. Αυτοί οι χρωματικοί συνδυασμοί εναρμονίζονται άριστα με το φινίρισμα Rebel Green και τις μαύρες και χρυσαφί λεπτομέρειες στο εξωτερικό. Η έκδοση MINI Yours Leather Lounge διατίθεται επίσης κατόπιν παραγγελίας σε Carbon Black με ιδιαίτερα εντυπωσιακή βαφή και αυλακώσεις καθώς και διάτρητο μοτίβο Union Jack (Αγγλική Σημαία) στα προσκέφαλα. Το σπορ τιμόνι από δέρμα Nappa φέρει ένα λογότυπο της έκδοσης στην κάτω ακτίνα, και η επένδυση οροφής του 3θυρου και του 5θυρου ΜΙΝΙ έχει ανθρακί απόχρωση.

Όπως και οι διαθέσιμες επιλογές καθισμάτων, οι επιφάνειες του εσωτερικού που δημιουργήθηκαν ειδικά για την Resolute Edition τονίζουν το πολυτελές στυλ των αυτοκινήτων. Παράλληλες και ομοιόμορφες καμπύλες με γραμμές, σε ανοιχτή χρυσαφί απόχρωση, σχηματίζουν ένα αριστοκρατικό ριγέ μοτίβο στο μαύρο φόντο των επιφανειών. Την ίδια στιγμή, παραπέμπουν στις ρίγες του καπό. Αυτά τα ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία αναδεικνύονται με τη βοήθεια του πακέτου φωτισμού, του οποίου οι μονάδες LED προσφέρουν στοχευμένο φωτισμό εσωτερικού, αλλά και με τον κρυφό φωτισμό (Ambient Light), που επίσης περιλαμβάνει ένα πλαίσιο χαραγμένο με λέιζερ για το κεντρικό όργανο, φωτεινές λωρίδες στις πόρτες και στην περιοχή του cockpit καθώς και στις χειρολαβές των θυρών και στις περιοχές εισόδου. Επιπλέον, τα MINI Driving Modes αποτελούν μέρος του πακέτου εξοπλισμού που προορίζεται για την Resolute Edition.

Τα αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία της Resolute Edition συνθέτουν ένα περίτεχνο πακέτο που προσδίδει πολυτελές στυλ στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Επίσης δένουν αρμονικά με την σαφή και απέριττη σχεδιαστική γλώσσα MINI.  Στο εσωτερικό, η κλασική σπορ αίσθηση χρωμάτων και υλικών συνδυάζεται με προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία. Η τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος MINI βελτιστοποιεί τον γρήγορο και διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, του ηχοσυστήματος και των συστημάτων επικοινωνίας, πλοήγησης και εφαρμογών. Live widgets στην οθόνη αφής των 8,8 ιντσών στο κεντρικό όργανο χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση του επιθυμητού στοιχείου του μενού, που μπορεί να επιλεγεί με μία απλή κίνηση του χεριού (swipe) όπως σε ένα smartphone.

MINI Untold Edition: Σπορ απλότητα .
Το MINI Clubman είναι ένα εξαιρετικό φαινόμενο στην πολυτελή compact κατηγορία. Η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής φιλοσοφίας shooting-brake συνδυάζει την παράδοση και το λιτό στυλ με προηγμένα χαρακτηριστικά που είναι προσανατολισμένα στο lifestyle. Η μοναδική φιλοσοφία 4θυρου αμαξώματος, η ιδιαιτέρως μακριά γραμμή οροφής και η ‘σπαστή’ πίσω πόρτα με τα δύο φύλλα να ανοίγουν προς τα έξω, όχι μόνο χαρίζουν στο MINI Clubman μία εξεζητημένη εμφάνιση, αλλά προσφέρουν και ένα υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας. Το εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει πέντε άτομα προσφέροντας έναν γενναιόδωρο και μεταβλητό χώρο αποθήκευσης που μπορεί να επεκταθεί από τα 360 έως και τα 1.250 λίτρα.

Η Untold Edition τονίζει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του MINI Clubman με αποκλειστικά χαρακτηριστικά. Η εκλεπτυσμένη κομψότητα του σχεδιασμού του συνδυάζεται με μία δυναμική σπορ εμφάνιση σε διαφορετική εκτέλεση. Η Untold Edition διατίθεται για πέντε εκδόσεις του μοντέλου. Η γκάμα περιλαμβάνει τα MINI Cooper Clubman (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,5 – 6,0 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 148 – 136 g/km κατά το πρότυπο WLTP), MINI Cooper S Clubman (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,1 – 6,7 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 161 – 152 g/km κατά το πρότυπο WLTP), MINI Cooper D Clubman (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 5,2 – 4,8 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 136 – 125 g/km κατά το πρότυπο WLTP) και MINI Cooper SD Clubman (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 5,3 – 5,0 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 139 – 130 g/km κατά το πρότυπο WLTP). Επιπλέον, το κορυφαίο σπορ μοντέλο MINI John Cooper Works Clubman με 225 kW/306 hp (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,9 – 7,4 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 180 – 168 g/km κατά το πρότυπο WLTP) διατίθεται στην έκδοση Untold Edition.

Ξεχωριστές εξωτερικές λεπτομέρειες, κομψή αισθητική εσωτερικού.
Η αμίμητη εμφάνιση του MINI Clubman τονίζεται με ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία της Untold Edition που του προσδίδουν ένα συναρπαστικό στυλ. Η μεταλλική βαφή Sage Green, που διατίθεται για πρώτη φορά με το MINI Clubman, και η ξεχωριστή σχεδίαση των εμπρός και πίσω ποδιών, που είναι εμπνευσμένη από το Αεροδυναμικό Κιτ του John Cooper Works, προσφέρουν μία κομψή, σπορ εμφάνιση. Τα χαρακτηριστικά πλαίσια MINI στα κάτω τμήματα του αμαξώματος δεν είναι μαύρα όπως συνήθως, αλλά βάφονται σε μία σκούρα πράσινη απόχρωση για πρώτη φορά. Οι πέντε στενές, παράλληλες σπορ ρίγες που διατρέχουν κεντρικά το καπό και την οροφή είναι επίσης ιδιαίτερα γνωρίσματα της Untold Edition. Τα πλαϊνά διακοσμητικά που κατασκευάζονται με μία υψηλής ποιότητας διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης υιοθετούν ένα ειδικό ριγέ μοτίβο. Αυτό το αποκλειστικό γραφικό χρησιμοποιείται και στο λογότυπο που προβάλλεται από τους εξωτερικούς καθρέπτες και στα διακοσμητικά των μαρσπιέ.

Οι ζάντες ελαφρού κράματος 18-ιντσών σε Untold Spoke σχεδίαση με δίχρωμες επιφάνειες στο συνδυασμό Jet Black/Refined Brass έχουν επίσης αναπτυχθεί αποκλειστικά για τις συγκεκριμένες εκδόσεις. Αυτός ο χρωματικός συνδυασμός, που βασίζεται σε ραφιναρισμένο μπρούτζο, χρησιμοποιείται επίσης στο πλαίσιο και στην εγκάρσια μπάρα της μάσκας στα μοντέλα MINI Cooper S Clubman, MINI Cooper SD Clubman και MINI John Cooper Works Clubman, καθώς και στο διακριτικό “Clubman” στη ‘σπαστή’ πίσω πόρτα. Μαύρο φινίρισμα για την οροφή και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών διατίθεται προαιρετικά. Ο εξοπλισμός εξωτερικού σε Piano Black με χειρολαβές θυρών, απολήξεις εξαγωγής, λογότυπα MINI και ονομασία μοντέλου σε μαύρο αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της Untold Edition.

Σπορ καθίσματα στην αποκλειστική έκδοση MINI Yours Leather Lounge Sage Green μεταφέρουν δυναμικό εξωτερικό στυλ στο εσωτερικό των εκδόσεων. Ανοιχτού χρώματος ραφές και αυλακώσεις και υφασμάτινα ένθετα στην άνω και εξωτερική περιοχή των πλατών των καθισμάτων δημιουργούν μία απαράμιλλα κομψή εμφάνιση. Εναλλακτικά, σπορ καθίσματα διατίθενται επίσης στην έκδοση MINI Yours Leather Lounge Carbon Black. Στο cockpit, συνδυάζονται φωτιζόμενες χαρακτηριστικές λωρίδες σε απόχρωση Sage Green και αποκλειστικά σχεδιασμένες επιφάνειες με διακριτικό ριγέ μοτίβο και πράσινους χρωματικούς τόνους. Μία ακόμα κομψή πινελιά είναι τα πλαίσια των αεραγωγών σε Refined Brass. Η κάτω ακτίνα του σπορ τιμονιού από δέρμα Nappa όπως και τα πατάκια φέρουν το έμβλημα της έκδοσης.

Το MINI Clubman στην Untold Edition προσφέρει επίσης εξαιρετικής ποιότητας εξοπλισμό πλέον των αποκλειστικών σχεδιαστικών χαρακτηριστικών. Επιπλέον του στάνταρ εξοπλισμού του πολυτελούς compact μοντέλου, περιλαμβάνει Προβολείς Adaptive LED, το MINI Excitement Package και MINI Driving Modes καθώς και ανθρακί επένδυση οροφής και το Πακέτο Εσωτερικού Φωτισμού (Interior Light Package).

MINI Untamed Edition : Έτοιμο για περιπέτειες εκτός των ορίων της πόλης.
Το μεγαλύτερο μοντέλο της οικογένειας MINI είναι και το πιο ευέλικτο: το MINI Countryman έχει καθιερωθεί στην πολυτελή compact κατηγορία ως ένα ιδιαιτέρως κομψό όχημα για όλες τις χρήσεις. Τέσσερις πόρτες, μία μεγάλη πίσω πόρτα, πέντε θέσεις και ένα εξαιρετικά μεταβλητό εσωτερικό με όγκο χώρου αποσκευών από 450 έως 1.390 λίτρα εξασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο πρακτικότητας. Η προαιρετική τετρακίνηση ALL4 κατανέμει την ισχύ ανάλογα με τις απαιτήσεις σε όλες τις καιρικές και οδικές συνθήκες. Το MINI Countryman διαχειρίζεται τη καθημερινή αστική κυκλοφορία με την ίδια αυτοπεποίθηση που επιδεικνύει στις εκδρομές περιπέτειας εκεί όπου η άσφαλτος τελειώνει. Επίσης, διαδραματίζει πρωτοποριακό ρόλο στην πορεία για μία ιδιαιτέρως βιώσιμη κινητικότητα. Το MINI Cooper SE Countryman ALL4 (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 2,1 – 1,7 l/100 km, συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 15,9 – 14,8 kWh/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 47 – 39 g/km κατά το πρότυπο WLTP) προσφέρει διασκεδαστική οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην κυκλοφορία της πόλης και εκτός των ορίων αυτής χάρη στο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Η ηλεκτρική αυτονομία του, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, φτάνει τα 51 χιλιόμετρα.

Ο χαρακτήρας ενός μοντέλου που αγαπά την εξερεύνηση και την περιπέτεια τονίζεται ακόμα περισσότερο με τη νέα έκδοση Untamed Edition για το MINI Countryman. Τα αποκλειστικά στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού των εκδόσεων αναδεικνύουν τη στιβαρή εμφάνιση και τις off-road ικανότητες. Η έκδοση Untamed Edition διατίθεται για τα μοντέλα MINI Cooper Countryman (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,9 – 6,2 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 157 – 142 g/km κατά το πρότυπο WLTP), MINI Cooper S Countryman (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,1 – 6,6 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 163 – 151 g/km κατά το πρότυπο WLTP), MINI Cooper D Countryman (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 5,2 – 4,7 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 137 – 124 g/km κατά το πρότυπο WLTP) και MINI Cooper SD Countryman (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 55 – 51 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 144 – 134 g/km, κατά το πρότυπο WLTP) καθώς και για το plug-in υβριδικό MINI Cooper SE Countryman ALL4.

Στιβαρή εμφάνιση, αποκλειστικές λεπτομέρειες.
Χάρη σε μία εξωτερική σχεδίαση που είναι έντονα προσανατολισμένη προς τη στιβαρότητα και την ευελιξία, το MINI Countryman στην έκδοση Untamed Edition σας ενθαρρύνει περισσότερο από ποτέ να εκδράμετε στη φύση και να εξερευνήσετε εντελώς νέους δρόμους και μονοπάτια. Δεν είναι μόνον η αποκλειστική μεταλλική βαφή Momentum Grey που χαρίζει σε αυτό το MINI Countryman μοναδικό στυλ, αλλά και η εμφάνιση MINI ALL4, με ιδιαίτερες λεπτομέρειες που έχουν επίσης φινίρισμα στο χρώμα του αμαξώματος. Οι αρμονικοί χρωματικοί τόνοι υπογραμμίζουν την απέριττη σχεδιαστική γλώσσα των εξωτερικών επιφανειών του MINI Countryman. Τόσο το πλαίσιο της κάτω εισαγωγής αέρα, συμπεριλαμβανομένης της προστατευτικής ποδιάς, τα ένθετα της αεροκουρτίνας στην εμπρός ποδιά και οι πλαϊνές ποδιές, τα ένθετα των ανακλαστήρων και το κάτω ένθετο στην πίσω ποδιά βάφονται σε μεταλλικό χρώμα Momentum Grey. Και μία ματιά στα λογότυπα MINI στο καπό και την πίσω πόρτα αποκαλύπτει ότι τα μαύρα γράμματα και τα γραφικά στοιχεία του εμβλήματος επίσης συνδυάζονται με φόντο στο χρώμα του αμαξώματος. 

Τέσσερις διαγώνιες ρίγες, η κάθε μία σε Frozen Bluestone, στην κάτω περιοχή των θυρών δείχνουν ότι αυτό το αυτοκίνητο είναι έτοιμο για οποιονδήποτε δρόμο ή μονοπάτι. Οι ζάντες ελαφρού κράματος 18-ιντσών σε δίχρωμη Untamed σχεδίαση με στιλβωμένες επιφάνειες έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά για τις νέες εκδόσεις. Πλέον της οροφής και των καλυμμάτων των εξωτερικών καθρεπτών, οι ράγες οροφής και τα περιβλήματα των προβολέων του MINI Countryman στην έκδοση Untamed Edition έχουν επίσης μαύρο φινίρισμα. Η επιλογή Piano Black Exterior, που επίσης περιλαμβάνεται στη γκάμα εξοπλισμού των ειδικών αυτών εκδόσεων, προσθέτει και άλλες μαύρες σχεδιαστικές πινελιές και αφορούν τα πλαίσια της μάσκας, των προβολέων, των πίσω φώτων και των πλαϊνών διακοσμητικών, τις χειρολαβές θυρών, τις απολήξεις εξαγωγής, την ονομασία του μοντέλου και, ανάλογα με τον εξοπλισμό, τα λογότυπα ALL4 στα εμπρός πλαϊνά πάνελ.

Όπως τα μαρσπιέ, τα πλαϊνά διακοσμητικά φέρουν ένα γραφικό μοτίβο εμπνευσμένο από ορεινό τοπίο και λογότυπο με την επιγραφή “Untamed”. Αντίστοιχα διακριτικά υπάρχουν στα πίσω πλαϊνά παράθυρα. Πέρα από τα ένθετα και τα πλαϊνά διακοσμητικά στα φτερά, το λογότυπο E στην πίσω πόρτα του plug-in υβριδικού μοντέλου MINI Cooper SE Countryman ALL4 είναι επίσης βαμμένο σε Frozen Bluestone.

Εμπνευσμένες από τη φύση πράσινες και μπλε αποχρώσεις κυριαρχούν στο εσωτερικό του MINI Countryman στην Untamed Edition. Ο αποκλειστικός χρωματισμός Highland Green συνδυάζεται με μπλε και πράσινες ραφές στις επιφάνειες των σπορ καθισμάτων που υιοθετούν φινίρισμα MINI Yours Leather Lounge. Εναλλακτικά, διατίθεται επένδυση MINI Yours Leather Lounge Carbon Black. Η φωτιζόμενη διακοσμητική επένδυση σε Frozen Bluestone είναι τυπωμένη με οριζόντιο μοτίβο ανάλογο με τα διακοσμητικά των μαρσπιέ στις πόρτες. Για πρώτη φορά, ένα γραφικό μεγάλης κλίμακας χρησιμεύει ως μοτίβο σε αυτήν την περιοχή του εσωτερικού αντί για μια ενιαία δομή. Ένα επιπλέον εφέ επιτυγχάνεται με τα γράμματα “Untamed” που είναι ορατά στο σκοτάδι. Οι λωρίδες στο cockpit και στην κεντρική κονσόλα είναι βαμμένες σε μεταλλικό Frozen Blue, οι λωρίδες επένδυσης των θυρών σε μεταλλικό Arctic Silver και το περίγραμμα των αεραγωγών σε γυαλιστερό μαύρο.

Επιπλέον, το αυτοκίνητο διαθέτει λογότυπα με την επιγραφή “Untamed” στα καθίσματα και στο κάτω μέρος του σπορ τιμονιού με τη δερμάτινη επένδυση Nappa, πατάκια με τρισδιάστατα ανάγλυφο μοτίβο οριζόντιας διάταξης στο στυλ των μαρσπιέ και διακοσμητικά και επένδυση οροφής σε χρώμα ανθρακί. Το χαρακτηριστικό γραφικό του ορεινού τοπίου κοσμεί και τις διακριτικές επιφάνειες στην εξωτερική περιοχή των πλατών των καθισμάτων. Η Untamed Edition για το MINI Countryman περιλαμβάνει επίσης το Light Package, το MINI Excitement Package και τα MINI Driving Modes.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.