Classic Rally “Acropolis Legends” 2 και 3 Απριλίου

By  |  0 Comments

Στις 2 & 3 Απριλίου θα διεξαχθεί το Classic Rally “Acropolis Legends”, μία εκδήλωση που εδώ και χρόνια διοργανώνει ο ΣΙΣΑ για ιστορικά αυτοκίνητα και πολύ καλά προετοιμασμένα πληρώματα. Το Ράλλυ θα ξεκινήσει από την Ακρόπολη, θα διατρέξει θρυλικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας & της Θεσσαλίας και θα διανυκτερεύσει στην Καλαμπάκα.

Το Σάββατο 2/4 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του 1ου σκέλους από τους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης με ελεύθερη διαδρομή προς τη Λειβαδιά. Το χορό των ειδικών διαδρομών θα ανοίξουν τα Τζιμέικα και θα ακολουθήσουν Μόδι, Καλλίδρομος, Μενδενίτσα, Ανάβρα & Λιανοκλάδι. Ανάβαση Μοσχοκαρυάς, Μακρυράχη & Λουτρά Σμοκόβου θα μας οδηγήσουν προς Καρδίτσα, Τρίκαλα & Καλαμπάκα. Οι απογευματινές ειδικές Μετέωρα, Βλαχάβα & Σκεπάρι θα ξυπνήσουν ένδοξες μνήμες και μετά από τα 420 χιλιόμετρα της πρώτης ημέρας θα ακολουθήσει διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Divani Meteora.

Την Κυριακή 3/4 θα γίνει η εκκίνηση της δεύτερης μέρας υπό την σκιά των Μετεώρων με κατεύθυνση προς Τρίκαλα, Πύργο Ιθώμης, Μητρόπολη, Ραχούλα, Νεράιδα, Κλειτσό, Πλάτανο, Φουρνά, Παλαιόκαστρο και Άγιο Γεώργιο για ανασυγκρότηση. Το τελευταίο σκέλος θα λύσει τις διαφορές των μονομάχων σε Μπράλο, Οινοχώρι, Χάνι Ζαγκανά, Σουβάλα και Δαδί. Με τη συμπλήρωση 760 χιλιομέτρων ο τερματισμός θα γίνει στην Αμφίκλεια και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή επάθλων.

Δεκτά να συμμετάσχουν θα είναι διμελή πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως 31/12/1992 τα οποία είναι εφοδιασμένα με πιστοποιητικά FIA ή FIVA καθώς και αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος “potentially historic – youngtimer”, κατασκευής 1/1/1993-31/12/2002. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο Κατηγορίες, Regularity και Touring Trophy με ελαφρώς λιγότερες ειδικές διαδρομές & χρονομετρήσεις. Η κατηγορία Regularity χωρίζεται σε 2 υποκατηγορίες, τους Πράσινους, όπου δικαίωμα δήλωσης έχουν μόνο τα αυτοκίνητα με αναλογία βάρους/ιπποδύναμης ίση ή μεγαλύτερη με «10» και τους Κόκκινους. Επίσης για την κατηγορία Touring Trophy υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε μία απο τις 2 ημέρες, δηλαδή είτε το Σάββατο, είτε την Κυριακή.

Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 300€. Για δηλώσεις συμμετοχής έως 4/3 υπάρχει εκπτωτικό παράβολο 260€. Η τιμή για ημερήσια συμμετοχή (Σάββατο ή Κυριακή) ανέρχεται στα 150€.Οι τιμές περιλαμβάνουν τα οργανωτικά έξοδα, ασφάλιση, δορυφορική χρονομέτρηση με GPS tracking, συμμετοχή στην απονομή επάθλων και αναμνηστικά της εκδήλωσης. Η διαμονή στο ξενοδοχείο Divani Meteora κοστίζει 100€ σε δίκλινο δωμάτιο και πρέπει να κλειστεί μέσω ΣΙΣΑ. Η λήξη συμμετοχών είναι την Παρασκευή 25/3/2022 20:00.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Classic Rally “Acropolis Legends” 2022, μετά τον ενθαρρυντικό αριθμό συμμετεχόντων στον 29ο Γύρο Αττικής στη νεοσύστατη κατηγορία “Classique” και αναγνωρίζοντας την ανάγκη επιβράβευσης της συμμετοχής παλαιοτέρων & γνησίων κλασσικών αυτοκινήτων, δεν διαχωρίζει ανάμεσα σε μέλη και μη μέλη και μειώνει το παράβολο συμμετοχής για αυτήν την κατηγορία ως εξής:

Για δηλώσεις έως 11/3/2022 χωρίς ξενοδοχείο: 220€
Για δηλώσεις από 12 έως 25/3/2022 χωρίς ξενοδοχείο: 250€
Τιμή διαν/σης διμελούς πληρώματος σε δίκλινο δωμάτιο στο Hotel Divani Meteora 5*: 100€

Η υφιστάμενη δήλωση συμμετοχής δεν θα τροποποιηθεί και παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ιδιοχείρως το νέο ποσό στην δήλωση τους.

Για πληροφορίες και Ειδικό Κανονισμό μπορείτε να ενημερώνεστε στη γραμματεία του ΣΙΣΑ και στην ιστοσελίδα www.sisa.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.