Με 30 πληρώματα εκκινεί το Roman Roads 2022 στην «Αιώνια Πόλη»

By  |  0 Comments

Με 30 πληρώματα και με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό θα εκκινήσει το Roman Roads την Τετάρτη 27 Απριλίου από την Ρώμη. Αποτελεί την πρώτη εκδήλωση του ΣΜΑ ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ στην Ιταλία, με την συνδιοργάνωση της Scuderia Campidoglio. Ήδη φορτώθηκαν τα πρώτα 9 ελληνικά οχήματα με περιορισμό την Ιταλία ενώ ακολουθούν ακόμη 5 από Μπάρι.

Τα  6 Βρετανικά καθώς και 3 Ολλανδικά πληρώματα που θα μεταβούν οδικώς στη Ρώμη, επιλέγοντας την περιπέτεια της αυτοτελούς μετάβασης, θα συναντήσουν τα 7 τοπικά πληρώματα από την «οικοδέσποινα» συνδιοργανώτρια Scuderia Campidoglio, μια από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές ιταλικές λέσχες αυτοκινήτου της Ιταλίας.

 Το Roman Roads 2022 θα διεξαχθεί στην Ιταλία, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, το διάστημα 27 Απριλίου έως 1 Μαΐου.  Με 700 χλμ διαδρομής, 11 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας και 30 μετρήσεις οι αγωνιζόμενοι θα απολαύσουν ένα μοναδικό πενθήμερο, γεμάτο ιστορία, γεύσεις και μοναδικές τοποθεσίες!

Ο ήπιος ανοιξιάτικος καιρός θα επιτρέψει σε όλους να πλοηγηθούν με ασφάλεια και να απολαύσουν τις υπέροχες διαδρομές γνωρίζοντας από κοντά μια άλλη πλευρά της Ιταλίας και δοκιμάζοντας οχήματα και πληρώματα εκτός των συνηθισμένων ελληνικών διαδρομών. Ο διοικητικός και τεχνικός Έλεγχος έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Απριλίου στο Ξενοδοχείο Carpegna Palace Hotel Rome. Το πρώτο όχημα θα εκκινήσει για το 1ο (νυχτερινό) σκέλος το ίδιο βράδυ στις 22:30. Οι συμμετέχοντες, αφού διανύσουν 30 χιλιόμετρα μέσα από “κινηματογραφικά” τοπία της νυχτερινής Ρώμης, θα καταλήξουν στο λόφο Belvedere del Gianicolo με πανοραμική θέα της “αιώνιας πόλης”.

Η δεύτερη μέρα ξεκινά με επίσκεψη στο περίφημο κάστρο Bracciano και στην συνέχεια, περνώντας μέσα από μεσαιωνικές πόλεις και παραδοσιακούς οικισμούς οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους στάση για ανασυγκρότηση στο Viterbo όπου και το γεύμα εντός της μεσαιωνικής πόλης. Το απόγευμα θα κλείσει με 2 ακόμη δοκιμασίες ακριβείας πριν την άφιξη στη Ρώμη.

Η τρίτη μέρα περιλαμβάνει επίσκεψη στο διάσημο Μουσείο Οχημάτων της Ιταλικής Αστυνομίας. Σειρά έχουν οι περίφημες λίμνες Belvedere και Nemi στα περίχωρα της Ρώμης πριν την  άφιξη για γεύμα στη γραφική ορεινή Cori με τον διάσημο ελληνικό ναό του Ηρακλή. Μια ακόμη ΕΔΑ πριν την στάση στην Ninfa. Η μέρα θα ολοκληρωθεί με την άφιξη στην παραθαλάσσια Sabaudia, όπου σύμφωνα με τον μύθο ήταν η κατοικία της Κίρκης, και διαμονή στο ξενοδοχείο il San Francesco.

Την τελευταία μέρα και μετά από 2 απαιτητικές ΕΔΑ, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν τα μοναδικής ομορφιάς σπήλαια Pastena (όπου και το γεύμα) ενώ το απόγευμα μετά από μια ειδυλλιακή παραθαλάσσια διαδρομή, το χωρίο Sperlonga θα είναι η ιδανική στάση με την απίστευτη θέα προς το Τυρρηνικό πέλαγος πριν το τέλος του αγώνα.

Έχοντας θέσει όριο τις 30 συμμετοχές, λόγω της φύσης του αγώνα και της ιδιαιτερότητας των σημείων επίσκεψης, το Roman Roads 2022 αποτελεί την πρώτη εκτός Ελλάδας προσπάθεια μας σε συνεργασία με την Scuderia Campidoglio. Αποτελεί δε μέρος του TRIATHLON TROPHY, του διεθνούς επάθλου μας, με 3 αγώνες (οι άλλοι 2 είναι το Transylvania Vintage Tour και το Tour du Péloponnèse).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.