Rotax MAX Challenge GR 2022: Η συνέχεια

By  |  0 Comments

Για 22η συνεχή χρονιά διοργανώνεται από τη Rotax Hellas, το Rotax MAX Challenge GR ένας θεσμός που έχει συνδέσει την ανάπτυξη και την προβολή του karting  στην Ελλάδα. Παράλληλα οι νικητές των κατηγοριών παίρνουν το ”εισιτήριο” για τη συμμετοχή τους στον διεθνή θεσμό Rotax MAX Challenge Grand Finals, όπου οι κορυφαίοι οδηγοί της χρονιάς διεκδικούν τον Παγκόσμιο τίτλο σε μία εκδήλωση που χαρακτηρίζεται ως η Ολυμπιάδα του Karting! 
Το Rotax MAX Challenge GR’22 περιλαμβάνει τρεις αγώνες και για κάθε συνάντηση διεξάγονται τρία σκέλη. Από το σύνολο των εννέα σκελών του θεσμού, στην τελική βαθμολογία που αναδεικνύει και τον επαθλούχο, μετρούν τα επτά! Ο πρώτος αγώνας διεξήχθει ήδη, στην πίστα Kartodromo των Αφιδνών και οι συμμετέχοντες οδηγοί προσέφεραν ένα σπουδαίο και εντυπωσιακό θέαμα στους φίλους του karting που τον παρακολούθησαν. Παράλληλα η βαθμολογία ήδη ξεκίνησε να ”γράφει” με αποτέλεσμα να αυξάνει το ενδιαφέρον των οδηγών ως προς την τελική επικράτηση. Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, παραθέτουμε περιγραφή του αγώνα ανά κατηγορία καθώς και την βαθμολογία μετά από αυτό τον πρώτο γύρο: 
Το πρόγραμμα κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως θεσμού ανοίγει πάντα με την κατηγορία όπου συμμετέχουν οι μικροί πιλότοι, τα παιδιά ηλικίας από 8 ετών! Έτσι και στο Rotax MAX Challenge GR! Ειδικά στον φετινό πρώτο αγώνα στη Mini MAX, που ήταν η κατηγορία που συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές και το έντονο ενδιαφέρον! Ο Βασίλης Μαλάμης (Speed Force) ήταν ο νικητής και των τριών τελικών συγκεντρώνοντας μάλιστα τον απόλυτο αριθμό των 102 βαθμών που αποτελούν και τεράστια παρακαταθήκη τελικής επικράτησης μετά το πέρας και των υπολοίπων δύο συναντήσεων του Rotax MAX Challenge GR. Οι ”δελφίνιοι” του συγκεκριμένου τίτλου πολλοί, οι Φαίδωνας Παπαφιλίππου (DR Rotax Racing) , Αντώνης Βούρος (Saganas CL Karting Team) και Νικόλας Καραγιάννης (Speed Force) περιορίστηκαν, κερδίζοντας από μία δεύτερη θέση που σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα στα άλλα σκέλη αυτή τη στιγμή έχουν τους εξής βαθμούς: Παπαφιλίππου 95 και οι Βούρος, Καραγιάννης 88.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτοί που συγκαταλέγονται στους πρωταγωνιστές-διακριθέντες, ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος (Maitos Kosmic Kart Racing Team) είχε μία υψηλή και σταθερή απόδοση το ίδιο και ο Λευτέρης Τούμπακας (Speed Force) που έφτασε στον τρίτο τελικό έως την τρίτη θέση, κι ανέβηκε στο βάθρο! Οι βαθμοί για το Αλεξόπουλο είναι πλέον 94 και για τον Τούμπακα 93. Ο Σεμπάστιαν Παυλόπουλος (Ecinisi Gr Sports Team) μετά τον πρώτο γύρο του Rotax MAX Challenge GR, έχει συγκεντρώσει 86 βαθμούς, οι Λευτέρης Αργύρης (Drak Karting) 81, Joel Mac Hollings (Praga Zahos Karting Team) 58 και η νεαρή Agam Shriky (DR Rotax Racing) 50!  


Η κατηγορία του Junior MAX του φετινού Rotax MAX Challenge GR έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η Επ.Α. της Ο.Μ.Α.Ε. προκήρυξε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, ορίζοντας στη κατηγορία Junior, ως ενιαίο κινητήρα τον Rotax Max Evo 125. Αυτό προσέδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σημαντική αυτή κατηγορία αρχίζοντας από τον περιορισμό του κόστους συμμετοχής στους Εθνικούς θεσμούς και στο Rotax MAX Challenge GR, λαμβάνοντας υπόψη την αξιοπιστία του συγκεκριμένου κινητήρα καθώς και την χαμηλού κόστους συντήρησή του! Δεύτερο στοιχείο αυτό της ίσης απόδοσής των συγκεκριμένων κινητήρων κάτι που αυξάνει τον ανταγωνισμό και καθώς δεν τίθεται θέμα ”ειδικού” κινητήρα από τους βελτιωτές του εξωτερικού περιορίζοντας κι εδώ το κόστος!

Οι σημαντικοί πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Κυπέλλου καθώς και του πρώτου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (Praga Zahos Karting Team), Μανώλης Λιουδάκης (Speed Force) και Χριστόφορος Μπέζας (DR Rotax Racing) άφησαν και στην πρεμιέρα του φετινού Rotax MAX Challenge GR στην κατηγορία Junior το στίγμά τους. Φυσικά ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος το άφησε πιο έντονα όντας ταχύτερος και νικητής και στους τρεις τελικούς ”καταλαμβάνοντας” την κορυφαία θέση στο βάθρο. Ο Μανώλης Λιουδάκης είχε δύο δεύτερες θέσεις και μία τρίτη και ο Χριστόφορος Μπέζας τρεις τετάρτες! Ο Yam Pinto (KartWorks) από το Ισραήλ, είχε δύο τρίτες και μία δεύτερη. Η βαθμολογία για την συγκεκριμένη κατηγορία, μετά τον πρώτο γύρο του Rotax MAX Challenge GR  έχει διαμορφωθεί ως εξής: Αναστασόπουλος 102, Λιουδάκης 98, Pinto 97, Μπέζας 93 ενώ οι Βασίλης Αποστολίδης (Galaxy Motorsport Parolin) 90 και Γιώργος Κουρής (Praga Zahos Karting Team)  88 ακολουθούν. Με ανοιχτούς λογαριασμούς οι οδηγοί της Junior MAX καλούνται στον δεύτερο γύρο του θεσμού στην πίστα Karting του Αυτοκινητοδρομίου των Μεγάρων να δείξουν τις δυνατότητές τους. Να σημειώσουμε πως εκτός από τον Βασίλη Αποστολίδη, κανείς από τους υπόλοιπους δεν έχει λάβει μέρος σε αγώνα στην συγκεκριμένη πίστα! 


Στην κατηγορία Senior MAX, είχαμε μία σπουδαία μονομαχία ”δύο” νικητών! Οι Χρήστος Χατζής ( RedSpeed Chatzis Racing Team) και ο επανεμφανιζόμενος σε αγώνα και μάλιστα πρωτοεμφανιζόμενος στον θεσμό του RMC, Γιάννης Καρδαμάκης (Speed Force) έκλεψαν την παράσταση από την αρχή του αγώνα ώς το τέλος. Στην κυριολεξία ώς την στιγμή της απονομής! Στα δύο πρώτα σκέλη ο Χρήστος Χατζής ήταν νικητής, ενώ στο τρίτο και τελευταίο ο Γιάννης Καρδαμάκης πήρε την πρώτη θέση. Κατόπιν του τεχνικού ελέγχου οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν πως ο ”νικητής” για τεχνική παραποίηση τέθηκε εκτός τελικού. Ο Χρήστος Χατζής πήρε την καρό σημαία του νικητή, συγκεντρώνοντας τον απόλυτο αριθμό βαθμών (34Χ3=102) που τον καθιστά από τα φαβορί για την τελική έκβαση του θεσμού. Ο Γιάννης Καρδαμάκης έμεινε στους 66 βαθμούς από τις δύο δεύτερες θέσεις του πρώτου και δεύτερου σκέλους. Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε εκεί! Ο Χρήστος Χατζής ανεβαίνοντας κατά την απονομή στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάλεσε τον συναθλητή του και  αντίπαλο στον αγώνα Γιάννη Καρδαμάκη και μοιράστηκαν μαζί φωτογραφιζόμενοι την πρώτη θέση!

Δείγμα υψηλής αθλητικής παιδείας από τον νικητή και τον συναθλητή του που χωρίς εγωισμό ή ξένη με αθλητικά ιδεώδη αντίδραση δέχθηκε την πρόταση, διδάσκοντας και οι δύο στην κυριολεξία πλούσιο πολιτισμό που έχει ανάγκη κάθε άθλημα! Οι Yarin Schultz (DR Rotax Racing Team) με 97 βαθμούς, οι Andy Loutsios (Praga Zahos Karting Team) και Γιώργος Αραβανής (Speed Force) με 91, Μαρκ Μποζζολι (Maitos Kosmic Kart Racing Team) 90 και Νave Ori (DR Rotax Racing) με 87 ακολουθούν στην μέχρι στιγμής ανεπίσημη βαθμολογια σε αυτή την κατηγορία!
O επόμενος γύρος του Rotax MAX Challenge GR’22 έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Μαΐου. Το ενδιαφέρον των οδηγών για τον μακροβιότερο αγωνιστικό θεσμό που διοργανώνεται στη χώρα μας ”χτυπάει” κόκκινο! Ο δεύτερος γύρος του Rotax MAX Challenge  θα γίνει στην πίστα Karting του Αυτοκινητοδρομίου των Μεγάρων, αυξάνοντας έτσι το ενδιαφέρον των οδηγών, που αναζητούν τη διαφορετικότητα, μακριά από την ρουτίνα μιας πίστας, που θα τους προσφέρει τη δυνατότητα οδηγικής εξέλιξης!  Ραντεβού στα Μέγαρα την Κυριακή 8 Μαΐου για τον δεύτερο γύρο του Rotax MAX Challenge.
Η πίστα Karting του Αυτοκινητοδρομίου των Μεγάρων θα είναι ανοιχτή καθημερινά από την Τρίτη έως την Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι και τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το πρωί.

Η εφαρμογή για τις δηλώσεις συμμετοχής ανοίγει τη Δευτέρα 18 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.