«24 Ώρες Ελλάδα» από τον ΣΙΣΑ

By  |  0 Comments

Το 1998 διοργανώθηκε για πρώτη φορά το ανατρεπτικό Ράλλυ αντοχής για ιστορικά αυτοκίνητα «24 Ώρες Ελλάδα». Ένα Ράλλυ που με τη συνεχή 25ετή παρουσία του κατάφερε να κερδίσει καρδιές και να αποκτήσει φανατικούς ακόλουθους. Το «24 Ώρες Ελλάδα» καθιερώθηκε μέσα από απίστευτες διαδρομές, νυχτερινές περιπέτειες, ηρωικές προσπάθειες και διάφορα ευτράπελα, που έχτισαν τον μύθο αυτού του μοναδικού Ράλλυ.

Στις 22 Οκτωβρίου 2022 λοιπόν εκκινεί η 25η έκδοση του «24 Ώρες Ελλάδα», που θα αναβιώσει την διαδρομή του 1998 σε συνδυασμό με διαδρομές της Πελοποννήσου & της Στερεάς Ελλάδας που άφησαν ιστορία στο θεσμό. Ενενήντα ετοιμοπόλεμα πληρώματα θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί από την Κόρινθο με κατεύθυνση προς Αγ. Ιωάννη, Αθίκια, Λύρκεια, Δούκα Βρύση, Καρτέρι, Μάτι και Βυτίνα, όπου θα γίνει η πρώτη ανασυγκρότηση. Θα ακολουθήσουν Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Δημητσάνα, Ζάτουνα, Ράπτης, Κοντοβάζαινα, Λαμπεία και Πάτρα, όπου θα γίνει η τρίωρη ανασυγκρότηση και ο τερματισμός του επάθλου «12 Ώρες Ελλάδα». Στις 11 το βράδυ θα ανάψουν οι προβολείς και θα εκκινήσει το νυχτερινό κομμάτι, που έχει προσδώσει έναν σκοτεινό χαρακτήρα σε αυτό το περιπετειώδες Ράλλυ. Τα αποφασισμένα πληρώματα θα περάσουν από την Πελοπόννησο στη Στερά Ελλάδα, θα συνεχίσουν προς Ανάληψη, Ριγάνι, Ναύπακτο, Ευπάλιο, Τείχιο, Στίλια, Μηλέα, Αμυγδαλέα και θα σταματήσουν για μια ώρα ανασυγκρότηση στο Γαλαξίδι. Με το ξημέρωμα, Δεσφίνα, Στείρι, Αγία Άννα, Καπαρέλι, Πλαταιές, Δάφνη και Φυλή θα φέρουν τους μονομάχους στους πρόποδες της Ακρόπολης για τον τερματισμό. Η δεξίωση απονομής επάθλων θα γίνει παραδοσιακά στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

  • Το Ράλλυ αντοχής «24 Ώρες Ελλάδα» απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένα πληρώματα που θέλουν να ζήσουν μια 24ωρη περιπέτεια στις θρυλικές διαδρομές της χώρας μας. Ο αγώνας διεξάγεται βάσει των κανονισμών της FIVA σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία, αλλά απομακρυσμένους δρόμους.
  • Δεκτά είναι όλα τα πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, καθώς & «youngtimer» 20-29 ετών. Μέτρα ασφαλείας (π.χ. roll cage) δεν είναι απαραίτητα, είναι όμως αποδεκτά.
  • Δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια, είναι απαραίτητο όμως να υπάρχουν δίπλωμα οδήγησης για τον οδηγό, ασφάλεια για το αυτοκίνητο καθώς και οδική βοήθεια.
  • Η διάρκεια του αγώνα από την εκκίνηση έως τον τερματισμό είναι 24 ώρες και ενδιάμεσα θα υπάρχουν 2 μονόωρες στάσεις καθώς και μία τρίωρη ανασυγκρότηση για ξεκούραση. Η απόσταση κάλυψης ανέρχεται στα 800 χλμ και οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε περίπου 20 ειδικές διαδρομές, με δορυφορική χρονομέτρηση & live έκδοση αποτελεσμάτων.
  • Στην κατηγορία Touring Trophy & το έπαθλο «12 Ώρες Ελλάδα» αγωνίζονται όσοι θέλουν να ζήσουν αυτήν την μοναδική εμπειρία, αλλά δεν θέλουν να υπερτιμήσουν τις δυνάμεις τους. Σε αυτήν την κατηγορία έχουν προβλεφθεί ελαφρώς λιγότερα χιλιόμετρα και επιλεκτικά χαμηλότερες μέσες ωριαίες ταχύτητες
  • Για την εκτέλεση των ειδικών διαδρομών δεν απαιτούνται εξελιγμένα όργανα πλοήγησης και αρκούν ένα καλό οδόμετρο & ένα χρονόμετρο. Όλα τα όργανα μέτρησης απόστασης, χρόνου ή πλοήγησης είναι ελεύθερα! Όλες οι αποστάσεις, οι μέσες ωριαίες ταχύτητες και τα σημεία χρονομέτρησης των ειδικών διαδρομών γνωστοποιούνται έγκαιρα.
  • Ειδικός κανονισμός και ενημερώσεις στην ιστοσελίδα www.sisa.gr

Η καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων συμμετοχής είναι η Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ενώ η προθεσμία για συμμετοχές με μειωμένο παράβολο λήγει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.