Έτοιμο και με 41 συμμετοχές το Pindos Historic Rally 2022 (video)

By  |  0 Comments

Στις 23/6 ξεκινά το Pindos Historic Rally 2022. Με 41 συμμετοχές (27 Regularity, 14 Sport touring, 6 διεθνείς)

Με παρακαταθήκη τις επιτυχίες των ετών 2020-2021 έχοντας πλέον καθιερωθεί στο πρόγραµµα των Ελληνικών αγώνων ιστορικού αυτοκινήτου, ο Αλυτάρχης του Pindos Historic Rally 2022 έχει θέσει τον πήχη ακόμα υψηλότερα και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στα πληρώματα που έζησαν τις εμπειρίες των παρελθόντων ετών.

Οι περιγραφές του αγώνα όσων συμμετείχαν, το «παρεΐστικο κλίμα» (στις συνεστιάσεις και στα ξενοδοχεία), τα αφιερώματα στον ξένο τύπο, αλλά και το προκηρυχθέν Regularity Master Trophy 2022 έχουν δώσει το έναυσμα και σε «πρωτοεμφανιζόμενα» πληρώματα, να ζήσουν την εμπειρία ενός αγώνα ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην χώρα μας.   

Κάπως έτσι, ο φετινός αγώνας έγινε 3ήμερος και στηρίζεται στην περυσινή πετυχημένη «συνταγή» με σωστές δοσολογίες ήτοι: Αντοχή συνδυασμένη με γρηγοράδα για πληρώματα και αυτοκίνητα, στο όριο της Regularity, µε σφιχτά ωράρια, σε µαγευτικά τοπία, νυχτερινές ειδικές, αλλαγή ρυθμού λόγω πλοήγησης και άµεση έκδοση αποτελεσµάτων , στοιχεία που τα πληρώματα με διεθνή εμπειρία τα εκθειάζουν. 

 Ο αγώνας έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο την πανέµορφη πόλη των Ιωαννίνων και περιλαµβάνει πλήθος αναβάσεων και καταβάσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου. Το υψόμετρο και το ορεινό ανάγλυφο του εδάφους δίνει την δυνατότητα στον Αλυτάρχη να σχεδιάσει διαδρομές  που συγκρίνονται και  κατά περίπτωση υπερτερούν των φημισμένων διαδρομών Targa Florio, Turini, Tour de Corse , κ.α.

Τα πληρώματα απαλλαγμένα από τους περιορισμούς της πανδημίας, καλούνται να διανύσουν περίπου 850  συνολικά χλµ. εκ των οποίων 500 χλμ. σε ειδικές διαδροµές ακριβείας, όπου θα υπάρξουν 250+ κρυφές χρονοµετρήσεις, µε ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου, µέσω του δορυφορικού συστήµατος  χρονοµέτρησης της ANUBE Motorsport.

Το πρώτο σκέλος θα εκκινήσει την Πέμπτη 23/6 στις 7:30 το βράδυ  από την πλατεία Μαβίλη στην Λίμνη των Ιωαννίνων και θα έχει κατατακτήριο ρόλο. Οι διαδροµές του πρώτου σκέλους θα διεξαχθούν γύρω από το όρος Μιτσικέλι, συμπεριλαμβάνοντας την ειδική “δυναμόμετρο” Περίβλεπτος, καθώς και την superstage Λιγκιάδες, ανάβαση που θα οδηγήσει τα πληρώματα στο ομώνυμο χωριό, όπου και θα έχουν την ευκαιρία να δειπνήσουν με φόντο την λίμνη Παμβώτιδα.

Η δεύτερη ηµέρα (εκκίνηση Παρασκευή 24/6  στις 10 το πρωί), περιλαµβάνει διαδροµές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, καταλήγει για µεσηµεριανή ανασυγκρότηση στο πάντα φιλόξενο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου και συνεχίζει νότια µέσα από άγριας ομορφιάς διαδροµές του εθνικού πάρκου Τζουμέρκων, για να καταλήξει το απόγευµα στη μαγευτική λίμνη Ζηρού. Το τελευταίο  σκέλος της ημέρας , περιλαµβάνει διαδροµές γύρω από το ιστορικό Σούλι και την Δωδώνη για να καταλήξει τελικά το βράδυ και πάλι στη γραφική Λίμνη  των  Ιωαννίνων , όπου και η τελική ανασυγκρότηση  της ημέρας.

Σάββατο 25/6 πρωί, επανεκκίνηση και πάλι από τη Λίμνη των Ιωαννίνων, για την τελική αναμέτρηση μεταξύ των πληρωμάτων που θα κρίνει τους νικητές και διακριθέντες του αγώνα.

Διαδρομή  3ης ημέρας  στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, όπου περνώντας από Μηλιωτάδες, Φλαμπουράρι, Βοβούσα, Περιβόλι, τα πληρώματα θα φθάσουν ως το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και εν συνεχεία θα περάσουν από την χαράδρα Αώου, Ηλιοχώρι, Τσεπέλοβο για να τερματίσουν γύρω στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία Μαβίλη.

Οι συμμετοχές του αγώνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 20/6/2022 18:30-20:30 έκτακτος διοικητικός/τεχνικός έλεγχος στα γραφεία του ΣΙΣΑ όσων αφιχθούν Παρασκευή πρωί.

Πέμπτη 23/6/2022 Διοικητικός /Τεχνικός Έλεγχος (σύμφωνα με το πρόγραμμα) 2 Βραδινές κατατακτήριες ειδικές διαδρομές shake down Ανακοίνωση Τελικής Λίστας εκκίνησης

Παρασκευή 24/6/022 10:30 Επίσημη Εκκίνηση αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τον αγώνα, επισκεφθείτε την επίσηµη ιστοσελίδα http://www.pindos.org/, όπου επίσης μπορείτε  να παρακολουθήσετε και ζωντανά τόσο την διαδροµή των πληρωµάτων, όσο και την βαθµολογική τους κατάταξη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.