Οδηγούμε το το ηλεκτρικό Fiat 500e (RED)

By  |  0 Comments

Με την ειδική σειρά (RED), η Fiat, αποτελεί την πρώτη μάρκα στον κόσμο που δημιουργεί μια σειρά μοντέλων, αφενός με στόχο την οικονομική ενίσχυση του φιλανθρωπικού οργανισμού (RED) και αφετέρου την περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά στην αντιμετώπιση των πανδημιών.

Ο οργανισμός (RED) ιδρύθηκε το 2006 από το δημοφιλή Ιρλανδό μουσικό Bono και τον Αμερικανό ακτιβιστή Bobby Shriver, με σκοπό να ενισχύσει τον αγώνα κατά του AIDS. Σήμερα, παράλληλα με τη συνεχόμενη προσπάθεια για την εξάλειψη του AIDS, ο οργανισμός παίρνει και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Μια μεγάλη συλλογή προϊόντων με την υπογραφή (RED) συμβάλλουν στη συλλογή πόρων που βοηθούν περισσότερα από 220 εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Πλέον, σε αυτή την ξεχωριστή λίστα προϊόντων, έχουν προστεθεί και οι ειδικές εκδόσεις (RED) των μοντέλων της θρυλικής οικογένειας 500 της Fiat, τα οποία είναι διαθέσιμα και στην Ελληνική αγορά.

 Η γκάμα (500)RED στην Ελλάδα περιλαμβάνει το νέο ηλεκτρικό (500)RED, το υβδριδικό (500)RED, καθώς και το SUV (500Χ)RED. «Σημαιοφόρος» αυτής της προσπάθειας για την αντιμετώπιση των πανδημιών είναι το νέο ηλεκτρικό 500, ένα αυτοκίνητο που ανοίγει μια νέα σελίδα στις αστικές μετακινήσεις χάρη στη ξεχωριστή σχεδίαση, την προηγμένη τεχνολογία, αλλά και τον προσιτό του χαρακτήρα. Όπως είναι αναμενόμενο, το κόκκινο χρώμα κυριαρχεί στο αμάξωμα και στο εσωτερικό των μοντέλων της ειδικής σειράς, ενώ ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, συνδυάζεται με αποκλειστικές στιλιστικές πινελιές, όπως το χαρακτηριστικό λογότυπο (RED). Ειδικότερα για το ηλεκτρικό 500, οι σχεδιαστές ακολούθησαν την πλέον ξεχωριστή επιλογή, όπου το κάθισμα του οδηγού είναι σε κόκκινο χρώμα και τα υπόλοιπα σε μαύρο. Με αυτό τον τρόπο τονίζεται περαιτέρω η πρόσκληση που απευθύνει το νέο ηλεκτρικό 500 στο κοινό, να πάρει στα χέρια του το τιμόνι της αλλαγής για ένα πιο ασφαλές, φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά βιώσιμο μέλλον για όλους. Το αμιγώς ηλεκτρικό (500)RED είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις hatchback  και cabrio και δύο επίπεδα ιπποδύναμης/αυτονομίας, η πρώτη με 95 ίππους και 190χλμ. στον κύκλο WLTP και η δεύτερη με 118 ίππους και 320χλμ. στον κύκλο WLTP.

Το 500e RED της δοκιμής μας ήταν εφοδιασμένο με το ηλεκτρικό μοτέρ των 87 kW (118 PS) και με την μπαταρία των 42 kWh (τιμή με επιδότηση 23.084 ευρώ) συνδυασμός που προσφέρει θεωρητικά 320 km αυτονομίας. Στην πράξη, η μέγιστη αυτονομία του 500e άνετα φτάνει στα 250 km, με τη μέση κατανάλωση ενέργειας κυμαίνεται στα 16 kWh/100 km.

Το RED ηλεκτρικό Fiat 500 στην Πανεπιστημιούπολη

Υπάρχουν τρία διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης. Το Normal, το Range για αυξημένη αυτονομία, και το Sherpa, στα οποία ενεργοποιείται η λειτουργία οδήγησης One Pedal Mode με τη χρήση μόνο του πεντάλ του γκαζιού. Στα δύο τελευταία, το 500e φρενάρει μόνο του όταν αφήνουμε το γκάζι και παράλληλα λειτουργεί η ανάκτηση ενέργειας για τη φόρτιση της μπαταρίας. Σε κάθε περίπτωση, το 500e είναι πολύ ευέλικτο και ευχάριστο οδηγικά, ενώ η άμεση επιτάχυνση σου δίνει τη δυνατότητα να κινείσαι γρήγορα, με αντίτιμο την ανάλογη μείωση στην ένδειξη της αυτονομίας. Φορτίζει γρήγορα, σε 4 ώρες στα 11kW, και δεν απαιτεί ακόμη και σήμερα με το ακριβό ρεύμα, περισσότερα από 2,5 ευρώ /100 χλμ.

Ασφάλεια σε κάθε επίπεδο

Πέρα από τον πλήρη εξοπλισμό ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας των μοντέλων της σειράς (500)RED, η Fiat προσφέρει ένα καινοτόμο πακέτο που συμβάλει στη δημιουργία μιας ασφαλέστερης ατμόσφαιρας για τον οδηγό και τους επιβάτες. Το πακέτο περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά προηγμένο φίλτρο καμπίνας το οποίο είναι αποτελεσματικό στο να εμποδίζει το 99,9% των ιών και βακτηρίων. Παράλληλα οι επιφάνειες στο εσωτερικό, με τις οποίες έρχονται συνήθως σε επαφή ο οδηγός και οι επιβάτες –όπως το τιμόνι, τα καθίσματα και ο χώρος αποσκευών-, έχουν υποστεί ειδική αντι-μικροβιακή επεξεργασία, η οποία είναι αποτελεσματική έως και σε ποσοστό 99,9%, συμβάλλοντας περεταίρω στην ασφάλεια, αλλά και την άνεση όσων βρεθούν μέσα σε ένα (500)RED. Παράλληλα, με κάθε νέο αυτοκίνητο, ο αγοραστής θα παραλαμβάνει ένα αντι-μικροβιακό κιτ, καθώς και ένα ειδικό κάλυμμα για το κλειδί, το οποίο είναι αποκλειστικό για τα μοντέλα της ειδικής σειράς.

Η γκάμα (500)RED είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τις 19.900 ευρώ με την επιδότηση και για την έκδοση 500 Hb 23,65 kWh. Με 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000χλμ. και αντίστοιχης ισχύος υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.