Το MINI John Cooper Works ολοκληρώνει ένα ακόμα ορόσημο

By  |  0 Comments

Καθώς προετοιμάζεται για τον υψηλού κύρους αγώνα αντοχής στο Nürburgring, το MINI John Cooper Works ολοκληρώνει με επιτυχία τα πρώτα test drives στην πίστα δοκιμών του BMW Group στη Νότια Γαλλία.

Το νέο MINI John Cooper Works της ομάδας Bulldog Racing πήρε το βάπτισμα του πυρός. Στο Circuit de Provence κοντά στη Μασσαλία στη Ν. Γαλλία, το αυτοκίνητο ολοκλήρωσε το εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών τις τελευταίες εβδομάδες.

Στόχος των δοκιμών ήταν η συλλογή δεδομένων και η αποκόμιση γνώσεων σχετικά με τα συνεχή φορτία που ασκούνται στο πλαίσιο και τα εξαρτήματα του συστήματος κίνησης και την αντοχή τους. Ο μηχανικός πλαισίου του BMW Group, Patrick Häussler, βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του ΜΙΝΙ που αποδίδει ισχύ σχεδόν 225 kW (306 hp). Ήταν μεγάλο πλεονέκτημα για την αγωνιστική ομάδα: Ο Patrick εργάζεται υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης στον τομέα εξέλιξης μοντέλων παραγωγής των BMW και MINI και γνωρίζει την πίστα του Miramas από τις δοκιμές που διεξάγονται εκεί εδώ και πολλά χρόνια.

«Κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος τον Μάρτιο, αποστολή μας ήταν βασικά να διασφαλίσουμε ότι το MINI John Cooper Works λειτουργεί. Τώρα μπορέσαμε να δοκιμάσουμε όλες τις βελτιώσεις στην πίστα δοκιμών του BMW Group στο Miramas. Εκτός από τους υποχρεωτικούς γύρους αντοχής και το σετάρισμα, μπορέσαμε να κάνουμε τροποποιήσεις και επισκευές στο όχημά μας επί τόπου εδώ», δήλωσε ο Friedhelm Thelen, επικεφαλής της Bulldog Racing.

«Οδήγησα το MINI John Cooper Works για τον 24ωρο αγώνα στο Miramas για πρώτη φορά. Το MINI John Cooper Works είναι εντελώς νέο, γι’ αυτό ακριβώς είναι συναρπαστικό το πόσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Καταφέραμε να διανύουμε περισσότερα χιλιόμετρα την κάθε ημέρα δοκιμών και να ξεκινήσουμε με τη διαδικασία σεταρίσματος και τη δοκιμή των ελαστικών. Η εντύπωσή μου για το αυτοκίνητο παραμένει σταθερά θετική.  Για μένα ήταν μεγάλη χαρά που μπόρεσα να έχω το δικό μου μερίδιο σε αυτή την προσπάθεια, προσβλέποντας σε έναν θαυμάσιο αγώνα στο Nürburgring».

Η Bulldog Racing θα συνεχίσει το πρόγραμμα εξέλιξης του νέου MINI John Cooper Works στο Nordschleife τις επόμενες εβδομάδες. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί από 06 – 08 Μαΐου 2022 στο ADAC 24h Qualifiers στο Nürburgring.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.