Το Toyota Aygo X έφτασε στην Ελλάδα

By  |  0 Comments

Με την υπογραφή της Toyota, τεχνολογία αιχμής και οδηγική ικανότητα μεγαλύτερης κατηγορίας, σε τιμή που ξεκινάει από τα 14.370 ευρώ, ενώ είναι και σχεδόν ετοιμοπαράδοτο!

Το πολυαναμενόμενο city-crossover, το Toyota Aygo X, έφτασε στην Ελλάδα. Ένα μοναδικό αυτοκίνητο πόλης, εμπνευσμένο από τις ανάγκες της σύγχρονης αστικής ζωής, που συνδυάζει συμπαγές cross-over design με υψηλή θέση οδήγησης και εξαιρετική ευελιξία, προσφέροντας ταυτόχρονα πληθώρα τεχνολογιών, οδηγική αυτοπεποίθηση και κορυφαία οικονομία καυσίμου.

Το Aygo X θα κεντρίσει την προσοχή ήδη από την εμφάνισή του. Ο cross-over χαρακτήρας του ενισχύεται από τους μεγάλους τροχούς που καταλαμβάνουν το 40% του συνολικού ύψους του, δίνοντας μια ξεχωριστή παρουσία στον δρόμο και αίσθηση στιβαρότητας. Η νέα σφηνοειδής οροφή επιτείνει την αίσθηση δυναμισμού πετυχαίνοντας μία πιο σπορ εικόνα. Μπροστά, φώτα υψηλής τεχνολογίας αγκαλιάζουν το πάνω τμήμα του καπό δημιουργώντας ένα σήμα φτερού, ενώ λίγο πιο κάτω η μεγάλη μάσκα, τα φώτα ομίχλης και η ποδιά βασίζονται στο θέμα ‘double trapezoid’ που αποτελεί μέρος της ταυτότητας του Aygo Χ, προσδίδοντας την εικόνα ενός οχήματος “ready to go”.

Την ίδια στιγμή, η προαιρετική αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά σε crossover της κατηγορίας A. Ο νέος σχεδιασμός της μεγιστοποιεί την εμπειρία του οδηγού, με το άνοιγμα να έχει αυξηθεί κατά 40mm και με γωνία θέασης αυξημένη κατά 20%.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η τολμηρή διχρωμία του Aygo X, που, σε συνδυασμό με μία νέα, ζωηρή χρωματική φιλοσοφία, συνθέτουν ένα μοναδικό προφίλ και προσδίδουν νέα διάσταση στον χαρακτήρα του μοντέλου. Η νέα χρωματική φιλοσοφία είναι εμπνευσμένη από μπαχαρικά, αποτυπώνοντας την αύρα και τις διαφορετικές προσωπικότητες του αυτοκινήτου. Cardamom (Κάρδαμο), Chilli (Τσίλι), Ginger (Τζίντζερ), Juniper (Άρκευθος): το καθένα από αυτά τα δυναμικά χρώματα μπαχαρικών δημιουργεί αντίθεση με τη δίχρωμη μαύρη οροφή και το πίσω τμήμα που καθιστά το Aygo X ξεχωριστό και άμεσα αναγνωρίσιμο. Tο θέμα των μπαχαρικών, όμως, δε μένει απλώς στην επιφάνεια, καθώς ξεχωριστά στοιχεία του εσωτερικού συνδυάζονται με τα εξωτερικά χρώματα προσδίδοντας μία μοναδική προσωπικότητα.

Καινοτομία που κερδίζει

Το νεότερο compact μοντέλο στην προϊοντική οικογένεια της Toyota βασίζεται στην επιτυχημένη πλατφόρμα GA-B της αρχιτεκτονικής Toyota Global New Architecture (TNGA), η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το νέο Yaris — Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 στην Ευρώπη — και πιο πρόσφατα στο Yaris Cross. Η προσαρμογή της στο Aygo X, είχε ως αποτέλεσμα ένα μοναδικό crossover, με τροποποιημένο και μειωμένων διαστάσεων πίσω τμήμα πλαισίου και πιο κοντούς εμπρός και πίσω προβόλους.

Με μήκος 3.700mm, το νέο Aygo X είναι 235mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του, με το μεταξόνιο να έχει αυξηθεί κατά 90mm. Ο εμπρός πρόβολος είναι 72mm μικρότερος από του Yaris, ενώ η μέγιστη διάσταση των τροχών έχει αυξηθεί στις 18”. Το συνολικό πλάτος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 125mm, φτάνοντας τώρα στα 1.740mm, μόλις 5mm μικρότερο του Yaris. Ως αποτέλεσμα, τα εμπρός καθίσματα απέχουν κατά +20mm, αυξάνοντας τον χώρο για τους ώμους κατά 45mm. Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης από τους κορυφαίους στην κατηγορία, διαθέτοντας 125mm μεγαλύτερο μήκος και έξυπνη σχεδίαση, με αποτέλεσμα την αύξηση της χωρητικότητάς του πάνω από 60 λίτρα συγκριτικά με τον προκάτοχό του, στα 231 λίτρα. Παράλληλα, το ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 65mm στα 1.525mm.

Σχεδιασμένο για τους πιο στενούς δρόμους της πόλης, το Aygo X έχει εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής με ακτίνα μόλις 4,7m, που αποτελεί έναν από τους μικρότερους στην κατηγορία. Το σύστημα διεύθυνσης έχει ρυθμιστεί για οδήγηση σε αστικά κέντρα και προάστια, ενώ το νέο κιβώτιο S-CVT προσφέρει την καλύτερη στην κατηγορία αρχική απόκριση, διαισθητικές αλλαγές ταχυτήτων και γραμμικότητα, διατηρώντας ταυτόχρονα μία ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και την κατανάλωση καυσίμου.

Είτε κινείται στην πόλη, είτε στον ανοιχτό δρόμο, είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό αυτοκίνητο πόλης, διαθέτοντας συμπαγείς διαστάσεις και ευελιξία και μεταδίδοντας αίσθηση αυτοπεποίθησης στον οδηγό.

Η θέση οδήγησης είναι ψηλότερη κατά 55mm, με συνολικά αυξημένη απόσταση του οχήματος από το έδαφος κατά 11mm, διασφαλίζοντας καλύτερη οπτική επαφή με τους άλλους χρήστες των δρόμων, κυρίως δικυκλιστές και πεζούς. Επιπλέον, η γωνία της κολόνας A έχει αυξηθεί κατά 10% στις 24º για βέλτιστη ορατότητα.

Οι μεγαλύτεροι τροχοί και ελαστικά συνεργάζονται με την αποτελεσματική ανάρτηση της πλατφόρμας TNGA, η οποία μαζί με τη βελτιωμένη ακαμψία του αμαξώματος και τις μικρότερες γωνίες κλίσης προσφέρουν εξαιρετική οδηγική άνεση και έλεγχο.

Την ίδια στιγμή ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις σε ένα συμπαγές πακέτο που προσφέρει μία μοναδική εμπειρία. Το Aygo X είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα, σημαντικά νέα χαρακτηριστικά και συστήματα. Το μοντέλο έχει κάνει άλματα προόδου στον τομέα της ασφάλειας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense και Advanced Driver Assistance, στην πιο εξελιγμένη γενιά Τ-Mate, ως στάνταρ εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις για πρώτη φορά σε μοντέλο της A κατηγορίας.

Τεχνολογία αιχμής

Ταυτόχρονα, οι πελάτες θα μπορούν να μένουν συνδεδεμένοι με το Aygo X μέσω του Toyota Smart Connect και του MyT smartphone app. Το Toyota Smart Connect επικεντρώνεται σε χαρακτηριστικά όπως η υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 9”, η ασύρματη φόρτιση και η ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay. Με την εφαρμογή MyT, οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν διάφορα στατιστικά στοιχεία του οχήματος όπως ανάλυση οδήγησης, στάθμη καυσίμου, προειδοποιήσεις και vehicle tracker. Το τελευταίο σύστημα πολυμέσων της Toyota προσφέρει επίσης πλοήγηση βασισμένη σε cloud για πληροφορίες διαδρομής σε πραγματικό χρόνο μέσω των διαρκώς συνδεδεμένων υπηρεσιών στις υψηλότερες εκδόσεις. Νέες υπηρεσίες θα λανσαριστούν μελλοντικά μέσω over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεων, ώστε το νέο λογισμικό και οι συνδεδεμένες υπηρεσίες να εγκαθίστανται αυτόματα στο σύστημα.

Το premium ηχοσύστημα, με προφίλ ήχου προσαρμοσμένου στα χαρακτηριστικά του Aygo X, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Toyota με την JBL. Το ηχοσύστημα αποτελείται από τέσσερα ηχεία σε συνδυασμό με έναν ενισχυτή 300W και ένα μεγάλο subwoofer 200mm που βρίσκεται στο χώρο αποσκευών για να προσφέρει ισχυρό μπάσο ήχο, δυναμική απόκριση των ηχείων και ένα καθαρό και διευρυμένο sound stage.

Τέλος, το Aygo X είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της Α κατηγορίας που προσφέρει Full LED τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων διασφαλίζοντας βέλτιστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού και κάνοντάς την προσιτή σε περισσότερους πελάτες. Επίσης, η ενσωμάτωση των φλας στα φώτα ημέρας προσδίδει ακόμα μία premium αίσθηση ενισχύοντας την εμφάνισή του.

Το Aygo X έχει σχεδιαστεί εξ αρχής με στόχο τη μέγιστη οικονομία και τη βέλτιστη αεροδυναμική. Χρησιμοποιεί τον πολυβραβευμένο σε αξιοπιστία και αποδοτικότητα 3-κύλινδρο κινητήρα 1KR-FE του 1-λίτρου που έχει βελτιωθεί σημαντικά, πετυχαίνοντας την μικρότερη κατανάλωση καυσίμου της κατηγορίας, μόλις 4,8l/100km και εκπομπές CO2 109 g/km.

Διατίθεται σε επτά εκδόσεις, με την τιμή να ξεκινά από τα 14.370€. Οι εκδόσεις με βάση τον εξοπλισμό, είναι οι X, X–Play, X–Style, X–Pulse, X–Trend, X–Envy και X–Limited, με την τιμή του να ξεκινά από τα 14.370 ευρώ και από τα 16.070 ευρώ με το CVT ενώ καλύπτεται από 6 χρόνια εγγύηση. Κάτι σημαντικό: Ετοιμοπαράδοτο και έως 3 μήνες το πολύ, σύμφωνα με τα στελέχη της αντιπροσωπείας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.