Το νέο Land Rover Defender 130 (video)

By  |  0 Comments

Μαζί με τα καταξιωμένα μοντέλα Defender 90 and Defender 110, το Defender 130 προσθέτει μία ακόμα διάσταση στην κυρίαρχη οικογένεια οχημάτων παντός εδάφους, χάρη στις τρεις σειρές καθισμάτων του, που προσφέρουν την ευκαιρία σε οκτώ ενήλικες να μοιραστούν ταξίδια περιπέτειας.

Όπως τα Defender 90 και 110, το στυλ αμαξώματος του νέου 130 δανείζεται το όνομά του από την αρχική οικογένεια Defender, εμπνευσμένο από το μακρύτερο σε μήκος μοντέλο της γκάμας. Αυτό επιτρέπει την απρόσκοπτη μεταφορά οκτώ ατόμων σε οποιοδήποτε έδαφος, αποτελώντας την απόλυτη έκφραση του εύρους ταλέντων του Defender.

Μία σειρά τεχνολογιών και σχεδιαστικών βελτιώσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό διαφοροποιούν το Νέο Defender 130, συνδυάζοντας μοναδικά την άνεση με τη γνώριμη αντοχή και ικανότητα του Defender.

Με την ευκαιρία του εορτασμού του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η Land Rover προσφέρει στην ίδια και τον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό ένα ειδικά διαμορφωμένο Νέο Defender 130 για την υποστήριξη δράσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μηχανικοί της Land Rover θα συνεργαστούν με εκπροσώπους του φιλανθρωπικού οργανισμού, τον οποίο η Βασίλισσα υποστηρίζει, για την προσαρμογή του Defender 130 πριν τεθεί σε λειτουργία αργότερα μέσα στο χρονιά.

Η Land Rover υποστηρίζει τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) από το 1954 και είναι περήφανη που διατηρεί τη σχέση της με τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό οργανισμό του κόσμου. Ειδικοί στη βάση του παγκόσμιου στόλου του IFRC στο Ντουμπάι συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρόγραμμα δοκιμών του Defender πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του το 2019.

Ο Nick Collins, Εκτελεστικός Διευθυντής, Προγραμμάτων Οχημάτων της Land Rover, δήλωσε: «Το Νέο Defender 130 φέρνει μία νέα διάσταση στην ικανότητα της πιο ανθεκτικής και στιβαρής οικογένειας οχημάτων μας. Το ευρύχωρο εσωτερικό του καλωσορίζει και μεταφέρει μέχρι οκτώ άτομα με εξαιρετική άνεση, προσφέροντας απαράμιλλες ευκαιρίες περιπέτειας για οικογένειες, με μοναδικές σχεδιαστικές υπογραφές για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας με το Νέο Defender».

Το Defender 130 έχει τη δική του χρωματική παλέτα, με μία νέα, αποκλειστική επιλογή Sedona Red που καθιστά το 130 ξεχωριστό στη γκάμα. Το εξωτερικό συμπληρώνεται από το Extended Bright Pack – που διατίθεται πλέον του υπάρχοντος Bright Pack – το οποίο προσφέρει ένα ξεχωριστό design στο εξωτερικό, με φινίρισμα Ceres Silver Satin γύρω από όλες τις κάτω επενδύσεις του αμαξώματος και τις εμπρός και πίσω προστατευτικές ποδιές σε χρωματισμό Noble Chrome.

Στο εσωτερικό, όλοι οι επιβάτες, στις τρεις σειρές καθισμάτων, έχουν στη διάθεσή τους μελετημένες λύσεις αποθήκευσης και άνεσης. Αυτό σημαίνει ότι το Defender 130 φροντίζει όλους τους επιβάτες του, με άνετη πρόσβαση στην ευρύχωρη τρίτη σειρά, σε μία φωτεινή και ευάερη καμπίνα.

Η σχεδίαση εσωτερικού χαρακτηρίζεται από νέες επιλογές χρωμάτων και υλικών, που αναβαθμίζουν την εμπειρία σε όλα τα εδάφη. Οι πιο πρόσφατες συνδεδεμένες τεχνολογίες και τα συστήματα πλαισίου – συμπεριλαμβανομένης της νέας, μεγαλύτερης οθόνης αφής 11.4” Pivi Pro, της στάνταρ Ηλεκτρονικής Αερανάρτησης (Electronic Air Suspension) και του εξελιγμένου συστήματος καθαρισμού αέρα καμπίνας (Cabin Air Purification Plus) – προσφέρουν την απόλυτη υποστήριξη και άνεση για σύγχρονες off-road εκδρομές. 

Το Νέο Defender 130 διατίθεται σε εκδόσεις SE, HSE, X-Dynamic και X specifications, πλέον της First Edition. Η First Edition διατίθεται σε τρεις διαμορφώσεις, προσεκτικά επιμελημένες από τους σχεδιαστές, με την κάθε μία να έχει το δικό της χρωματικό και σχεδιαστικό χαρακτήρα:

  • Fuji White με Extended Bright Pack με Πλήρως Δερμάτινο Εσωτερικό Windsor σε Light Oyster και Ξύλινη Επένδυση Natural Light Oak Veneer
  • Sedona Red με Πλήρως Δερμάτινα Καθίσματα Windsor σε Ebony και Ξύλινη Επένδυση Smoked Oak Veneer
  • Carpathian Grey με Πλήρως Δερμάτινο Σαλόνι Windsor σε  Vintage Tan και Ξύλινη Επένδυση Rough-Cut Walnut Veneer

Η έκδοση First Edition βασίζεται στις προδιαγραφές HSE διαθέτοντας μία εκτενή λίστα εξοπλισμού που περιλαμβάνει προβολείς Matrix LED, θερμαινόμενα καθίσματα στη δεύτερη και τρίτη σειρά, σύστημα ελέγχου του κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, σύστημα ήχου Meridian, Driver Assist Pack και Privacy Glass (φιμέ κρύσταλλα). Όλα διατίθενται με ζάντες ελαφρού κράματος 20” στάνταρ, με δυνατότητα επιλογής εξακύλινδρων κινητήρων βενζίνης (P400) και diesel (D300) της γενιάς Ingenium.

Εξασφαλίζοντας ότι οι περιπέτειες ξεκινούν και τελειώνουν με άνεση, τώρα όλα τα Defender με Keyless Entry – συμπεριλαμβανομένου του Defender 130 – διαθέτουν Approach Unlock και Automated Walkaway Lock. Όταν ανιχνευτεί το χειριστήριο πλησιάζοντας το αυτοκίνητο, αυτό ξεκλειδώνει αυτόματα όταν βρίσκεται σε απόσταση 1,5 m. Όταν ο οδηγός φεύγει από το αυτοκίνητο, το  Νέο Defender 130 θα κλειδώσει αυτόματα όταν το χειριστήριο βρίσκεται σε απόσταση άνω των 1,5 m.

Εξωτερικός σχεδιασμός

Η εμβληματική σιλουέτα του Defender έχει επεκταθεί κατά 340mm με κομψό τρόπο στο πίσω τμήμα προσφέροντας αυξημένη ευρυχωρία και στις τρεις σειρές, χωρίς να υπονομεύονται οι απαράμιλλες ικανότητές του σε όλα τα είδη εδαφών.

Αναγνωρίσιμο, εμφανισιακά, ως μέλος της οικογένειας, το Defender 130 διαθέτει εκτεταμένο πίσω πρόβολο που προσφέρει ακόμα περισσότερο χώρο στην τρίτη σειρά καθισμάτων και στο χώρο αποσκευών.

Το κομψό προφίλ αναδεικνύεται από τη νέα εξωτερική χρωματική επιλογή Sedona Red – αποκλειστική για το Defender 130 που προσδίδει ακόμα περισσότερο βάθος και σοφιστικέ στυλ στη σχεδίαση. Όλα τα μοντέλα εφοδιάζονται με μία πανοραμική ηλιοροφή στάνταρ, με μία δεύτερη πάνω από την τρίτη σειρά να περιλαμβάνεται σε όλα τα Defender 130.

Για να διατηρήσουν το χαρακτηριστικό σχήμα του πίσω τμήματος του Defender, οι μηχανικοί της Land Rover επέλεξαν μια ανυψωμένη γραμμή στην ουρά του αυτοκινήτου, που παραπέμπει σε εκείνη που απαντάται στη σχεδίαση των σκαφών, κάτι που μεγιστοποιεί επίσης τις απαράμιλλες παντός εδάφους ικανότητες, τις οποίες οι πελάτες προσδοκούν από το Defender. Ως αποτέλεσμα, η γωνία αναχώρησης διαμορφώνεται στις 28.5 μοίρες2. Τα πλαίσια των πίσω φωτιστικών σωμάτων LED έχουν επανασχεδιαστεί για να διατηρηθούν οι τρεις χαρακτηριστικές γραμμές που προσδιορίζουν το προφίλ του Defender, καθώς ανυψώνονται διακριτικά προς τα πίσω.

Η πρόσβαση στον ευρύχωρο χώρο αποσκευών παραμένει αμετάβλητη, ενώ διατίθεται ένα σκληρό κάλυμμα στο χρώμα του αμαξώματος για τη ρεζέρβα, αντικατοπτρίζοντας την κορυφαία θέση του Defender 130 στην οικογένεια Defender. Οι ράγες οροφής σε Narvik Black τοποθετούνται στάνταρ, ενώ διατίθεται η πλήρης γκάμα αξεσουάρ εξωτερικού του Defender – συμπεριλαμβανομένων των πακέτων Explorer, Adventure, Country και Urban.

Οι εκλεπτυσμένες αναλογίες του 130 αναδεικνύονται με το προαιρετικό Extended Bright Pack. Σε αυτή τη διαμόρφωση, όλα τα κάτω πάνελ του αμαξώματος έχουν φινίρισμα σε Ceres Silver Satin, προδίδοντας μία ξεχωριστή εμφάνιση στα αυτοκίνητα που είναι βαμμένα σε Hakuba Silver, Fuji White και Yulong White. Λεπτομέρειες σε Ceres Silver υπάρχουν στις γρίλιες του καπό και στα πλαϊνά φτερά όλων των μοντέλων Defender 130, σε τέλεια αρμονία με τις ζάντες ελαφρού κράματος 20”, που διατίθενται σε χρωματισμό Bright Silver.

Το φινίρισμα εξωτερικού αποτελεί προέκταση του Bright Pack, που περιλαμβάνει εμπρός και πίσω ποδιές σε Noble Chrome, μαζί με κάτω προφυλακτήρες και προεκτάσεις τόξων τροχών σε Gloss Black. Οι δύο επιλογές χαρίζουν στους πελάτες του Defender 130 μία γκάμα από ξεχωριστά και σοφιστικέ εξωτερικά φινιρίσματα.

Ευρύχωρο εσωτερικό

Για το Defender 130, η Land Rover εισάγει αναβαθμισμένες επιλογές χρωμάτων και υλικών για όσους πελάτες αναζητούν μία ακόμα πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία, που ισορροπεί αβίαστα τόσο με τον στιβαρό και σκληροτράχηλο χαρακτήρα του αυτοκινήτου όσο και με ένα εσωτερικό που είναι πιο ευρύχωρο από ποτέ.

Οι μηχανικοί της Land Rover δημιούργησαν έναν εντυπωσιακό εσωτερικό χώρο, συγκεντρώνοντας με αποτελεσματικό τρόπο τα περιφερειακά εξαρτήματα γύρω από το πλαίσιο, μεγιστοποιώντας έτσι τον ωφέλιμο εσωτερικό χώρο, χωρίς την ανάγκη για μεγάλο αποτύπωμα στο δρόμο.

Με την κομψή επέκταση του πίσω τμήματος, η ευρυχωρία στην τρίτη σειρά αυξάνεται χωρίς συμβιβασμούς: το πλάτος είναι αρκετό για να κάθονται άνετα τρεις ενήλικες, ενώ το γνώριμο περίγραμμα του Defender εξασφαλίζει άφθονο χώρο για το κεφάλι και στις τρεις σειρές. Πρόσθετες πινελιές διαμορφώνουν μία άνετη εμπειρία για τους επιβάτες της τρίτης σειράς, συμπεριλαμβανομένων των θερμαινόμενων καθισμάτων, των υποβραχιονίων με επένδυση, των μελετημένων αποθηκευτικών χώρων και της θύρα USB-C για τη φόρτιση συσκευών εν κινήσει. Μοκέτες τοποθετούνται σε όλο το δάπεδο, όπως αρμόζει στο μοναδικό χαρακτήρα του Defender 130.

Τα μεγάλα παράθυρα προσφέρουν εξαιρετική ορατότητα και στις τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ η στάνταρ πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή, που συμπληρώνεται από μία δεύτερη πάνω από την τρίτη σειρά, καθιστά το εσωτερικό φωτεινό και ευάερο για όλους. Πρόσθετη άνεση προσφέρει ο εξαερισμός σε κάθε σειρά, με επιπλέον αεραγωγούς που αυξάνουν τις δυνατότητες θέρμανσης και κλιματισμού μέσω του προαιρετικού Four Zone Climate Control, που προσφέρεται αποκλειστικά για το Defender 130.

Οι επιβάτες της δεύτερης και τρίτης σειράς επωφελούνται επίσης από την αμφιθεατρική θέση των καθισμάτων, για ανώτερη ορατότητα. Η πρόσβαση στην τρίτη σειρά γίνεται αβίαστα, καθώς τα καθίσματα της δεύτερης σειρά σύρονται και αναδιπλώνονται προς τα εμπρός διευκολύνοντας την είσοδο. Από την πίσω πόρτα, οι πελάτες μπορούν απλά να χαμηλώσουν την ηλεκτρονική αερανάρτηση (Electronic Air Suspension) του Defender με μπουτόν που βρίσκονται στο χώρο αποσκευών, για ευκολότερη φόρτωση αντικειμένων στο πίσω τμήμα.

Το Defender 130 προσφέρει έναν ευρύχωρο και πρακτικό χώρο φόρτωσης, με χωρητικότητα 389 λίτρων, ακόμα και όταν τα πιο πίσω καθίσματα είναι σε όρθια θέση. Όταν τα καθίσματα δεν χρησιμοποιούνται, αποθηκεύονται για τη δημιουργία μιας μεγάλης επιφάνειας φόρτωσης, ώστε οι πελάτες να έχουν τις καλύτερες επιλογές για τη διαμόρφωση της διάταξης του εσωτερικού που ταιριάζει άριστα στις ανάγκες τους. Είναι διαιρούμενα σε διάταξη 40:20:40 για πρόσθετη ευκολία.

Για οικογένειες, βάσεις παιδικών καθισμάτων ISOFIX υπάρχουν σε έως και πέντε καθίσματα επιβατών – στα εξωτερικά της δεύτερης και τρίτης σειράς καθώς και στο κάθισμα του συνοδηγού. Η πενταθέσια έκδοση του Defender 130 προσφέρει έναν τεράστιο χώρο φόρτωσης έως και 2.516 λίτρων με τη δεύτερη σειρά αναδιπλωμένη.

Χωρητικότητα χώρου αποσκευώνDefender 130 8-θέσιοDefender 130 5-θέσιο
Με αναδιπλωμένες τη δεύτερη και τρίτη σειρά2.291 lt2.516 lt
Με αναδιπλωμένη την τρίτη σειρά1.232 lt1.329 lt
Με όλα τα καθίσματα σε όρθια θέση389 lt

Οι νέες επιλογές και λεπτομέρειες εσωτερικού συνεισφέρουν στο εκλεπτυσμένο περιβάλλον της καμπίνας. Λεπτομέρειες σε Noble Chrome υπάρχουν στα χειριστήρια των αεραγωγών και στους διακόπτες των ηλεκτρικών καθισμάτων, ενώ τα ηχεία έχουν φινίρισμα σε λαμπερό Ceres Silver και οι μεντεσέδες του υποβραχιονίου σε Atlas, συνδυάζοντας τα στοιχεία του εξωτερικού Extended Bright Pack.

Ένα νέο φινίρισμα υλικού – ξύλινη επένδυση Natural Light Oak – είναι εμπνευσμένο από ξύλο που έχει ξεβράσει η θάλασσα και χαρίζει μία φυσική, μοντέρνα εμφάνιση και αίσθηση, συμπληρώνοντας με κομψό τρόπο τα διάτρητα δερμάτινα καθίσματα Windsor σε Light Oyster. Με αυτή την επιλογή καθισμάτων, οι χειρολαβές συγκράτησης των επιβατών που βρίσκονται στην οροφή και στο ταμπλό έχουν φινίρισμα σε Lunar – δημιουργώντας αντίθεση με τη λευκή επίστρωση Cross Car Beam επιμέρους στοιχείων στην καμπίνα που δημιουργούν πρόσθετο βάθος και αντίθεση. Διάτρητο δέρμα Windsor σε Vintage Tan διατίθεται σε όλη τη γκάμα του Defender, ενώ τα μοντέλα X-Dynamic μπορούν να παραγγέλνονται με ύφασμα Robustec σε φινίρισμα δύο τόνων.

Στο εμπρός τμήμα δεσπόζει μία μεγαλύτερη οθόνη αφής 11,4” Pivi Pro (στάνταρ εξοπλισμός), που προηγουμένως εισήχθη στα Defender 90 και το 110 V8, επιτρέποντας βελτιωμένο έλεγχο των βασικών λειτουργιών του οχήματος μέσω μιας ευκρινούς και διαισθητικής απεικόνισης. Η κυρτή γυάλινη διεπαφή προσφέρει ταχεία, προηγμένη λειτουργικότητα και ανταποκρίνεται αμέσως μόλις το όχημα ξεκινήσει, προσφέροντας ένα μενού με απλή δομή και δυνατότητα ασύρματων αναβαθμίσεων Software Over The Air ώστε να είναι πάντα ενημερωμένη.

Οι οδηγοί μπορούν να εξατομικεύουν τη διάταξη τριών πάνελ σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους και τις λειτουργίες που χρησιμοποιούν συχνότερα. Το έξυπνο σύστημα μπορεί να μαθαίνει συνήθειες και να προσαρμόζεται ανάλογα, όπως να προτείνει καθοδήγηση πλοήγησης στην αρχή μιας αναγνωρισμένης διαδρομής, μειώνοντας την ίδια στιγμή των αριθμό των ηχητικών οδηγιών μέσω Smart Voice Guidance σε γνώριμα περιβάλλοντα.

Το νέο Defender 130 ενσωματώνει την παγκόσμια πλατφόρμα εντοπισμού, what3words, παρέχοντας στους πελάτες ακριβή και στοχευμένη πλοήγηση ακόμα και στις πιο απομονωμένες τοποθεσίες. Η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας what3words έχει χωρίσει τον κόσμο σε ένα πλέγμα 57 τρισεκατομμυρίων τετραγώνων με διάσταση 3m x 3m, το καθένα με μία μοναδική, εύκολη στην απομνημόνευση διεύθυνση τριών λέξεων.

Η ενσωματωμένη τεχνολογία επιτρέπει την εισαγωγή διευθύνσεων της what3words απευθείας στη μπάρα πλοήγησης του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro ή μέσω της εφαρμογής συνδεδεμένου αυτοκινήτου, λειτουργώντας απρόσκοπτα μαζί με το υπάρχον λογισμικό συνδεδεμένης πλοήγησης και χαρτογράφησης της HERE.

Οι πελάτες θα μπορούν να πλοηγούνται με ακρίβεια σε οποιαδήποτε τοποθεσία στον κόσμο, ταχύτερα και πιο βολικά από ποτέ χρησιμοποιώντας μόνο τρεις λέξεις – είτε βρίσκοντας το τέλειο μέρος για εξερεύνηση off-road ή εντοπίζοντας έναν μεμονωμένο χώρο στάθμευσης, είτε αναγνωρίζοντας μία συγκεκριμένη είσοδο.

Η ποιότητα αέρα εσωτερικού σε κάθε ταξίδι αναβαθμίζεται με το σύστημα Cabin Air Purification Plus, που κάνει το ντεμπούτο του στο Defender στο νέο 130. Το σύστημα τοποθετείται στο μεγαλύτερο Defender της γκάμας ως στάνταρ εξοπλισμός και συνδυάζει την τεχνολογία nanoeTM X για μείωση των αλλεργιογόνων ουσιών και απομάκρυνση των παθογόνων, συμβάλλοντας στη σημαντική μείωση των οσμών και των ιών. Επιπλέον, το σύστημα Διαχείρισης CO2 και το Φίλτρο Αέρα Καμπίνας PM2.5 βελτιώνουν το περιβάλλον της καμπίνας παρακολουθώντας τον εσωτερικό και εξωτερικό αέρα και κάνοντας ανάλογες ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα να διασφαλίζουν ότι οι επιβάτες απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα αέρα.

Η προηγμένη τεχνολογία nanoeTM X είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει σημαντικά τους ιούς και τα βακτήρια και η λειτουργία Purge επιτρέπει στους πελάτες να προετοιμάζουν το περιβάλλον της καμπίνας πριν από την αναχώρησή τους, από απόσταση, χρησιμοποιώντας το smartphone τους, για να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη ποιότητα αέρα από την αρχή κάθε ταξιδιού.

Αποδοτικοί κινητήρες

Το Defender 130 διατίθεται με μία γκάμα ισχυρών και αποδοτικών εξηλεκτρισμένων συνόλων, που περιλαμβάνουν τους εξακύλινδρους βενζινοκινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας P300 και P400 της γενιάς Ingenium, καθώς και τους εξακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες D250 και D300, ομοίως της γενιάς Ingenium.

Η τεχνολογία Mild-Hybrid Electric Vehicle (MHEV) υποστηρίζει τους εξακύλινδρους κινητήρες Ingenium της Land Rover, παρέχοντας απρόσκοπτη απόκριση και βελτιωμένη κατανάλωση. Χρησιμοποιεί μία ενσωματωμένη γεννήτρια-μίζα (BiSG) 48 V που συλλέγει την ενέργεια που συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα και την επιβράδυνση, η οποία αποθηκεύεται και στη συνέχεια χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αυτή η τεχνολογία καθιστά επίσης το σύστημα stop-start πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό.

Βενζινοκινητήρες:

  • P300 – 3.0L εξακύλινδρος, MHEV, 300PS, ροπή 470Nm στις 1.500-4.250 σαλ.
    • P400 – 3.0L εξακύλινδρος, MHEV, 400PS, ροπή 550Nm στις 2.000-5.000 σαλ.

Diesel:

  • D250 – 3.0L εξακύλινδρος, MHEV, 250PS, ροπή 600Nm στις 1.250-2.250 σαλ.
    • D300 – 3.0L εξακύλινδρος, MHEV, 300PS, ροπή 650Nm στις 1.500-2.500 σαλ.

Η έκδοση P300 προσφέρει αβίαστη, εκλεπτυσμένη απόδοση από τον εξακύλινδρο κινητήρα των 3.0 λίτρων της γενιάς Ingenium και ολοκληρώνει το 0-100km/h σε 8,0 δευτερόλεπτα. Η P400 πετυχαίνει επιτάχυνση 0-100km/h σε 6,6 δευτερόλεπτα, με άφθονη ισχύ και εκλεπτυσμένη λειτουργία.

Οι diesel κινητήρες της γενιάς Ingenium προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση ροπής, ομαλή απόκριση και εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου, μαζί με χρόνο επιτάχυνσης 0-100km/h 7,5 δευτ. για την έκδοση D300. Η έκδοση D250 προσφέρει επίσης αβίαστη απόδοση με ισχύ 250PS και ροπή 600Nm από τον εξακύλινδρο κινητήρα της και μπορεί να επιταχύνει από 0-100km/h σε 8,9 δευτερόλεπτα.

Ασταμάτητη ικανότητα

Κάθε Defender 130 εφοδιάζεται με το σύστημα Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) της Land Rover και αυτόματο κιβώτιο της ZF οκτώ σχέσεων, στάνταρ. Η τεχνολογία iAWD διαχειρίζεται αποδοτικά και αποτελεσματικά το σύστημα μετάδοσης κίνησης και την κατανομή ισχύος μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, βελτιστοποιώντας την απόδοση στο δρόμο και την ικανότητα σε όλα τα είδη εδαφών, ανάλογα με τις ανάγκες.

Κάθε Defender 130 εφοδιάζεται με Electronic Air Suspension με Adaptive Dynamics και το προηγμένο σύστημα Terrain Response® της Land Rover για απαράμιλλη ικανότητα παντός εδάφους και αυτοπεποίθηση του οδηγού σε όλα τα περιβάλλοντα. Ο συνδυασμός προηγμένων συστημάτων εξασφαλίζει άνετη και αβίαστη κίνηση σε κακοτράχαλα εδάφη, προσφέροντας ευέλικτη απόδοση.

Η Electronic Air Suspension επιτρέπει 430mm άρθρωσης στην ανάρτηση, με πρόσθετη δυνατότητα αύξησης του ύψους της κατά 71,5mm μπροστά (73,5mm πίσω) κατά την εκτός δρόμου οδήγηση, κάτι που βοηθά ώστε το Defender 130 να ‘καθαρίζει’ κάθε εμπόδιο και να περνά αβίαστα μέσα από νερά – το μέγιστο ύψος διέλευσης φτάνει εδώ έως και τα 900mm. Τις απαράμιλλες ικανότητες του Defender κατά την κίνηση εκτός δρόμου διαχειρίζεται το σύστημα Terrain Response® της Land Rover, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει την οδηγική εμπειρία σε οποιαδήποτε επιφάνεια μέσω της οθόνης Pivi Pro.

Τα θεμέλια για τις κυρίαρχες επιδόσεις του Defender σε κάθε επιφάνεια βασίζονται στην αρχιτεκτονική αυτοφερόμενου πλαισίου D7x της Land Rover, που χαρακτηρίζεται από την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου. Με στρεπτική ακαμψία 25 kNm/μοίρα, το Defender είναι τρεις φορές πιο άκαμπτο από τα παραδοσιακά πλαίσια τύπου σκάλας, διαθέτοντας ανεξάρτητη αερανάρτηση σε όλους τους τροχούς, κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού και το Έξυπνο Σύστημα Τετρακίνησης.

Το Defender 130 παρέχει ικανότητα ρυμούλκησης έως και 3.000kg4, ενώ η προσάρτηση κοτσαδόρου γίνεται ευκολότερη με το Electronic Air Suspension – που ελέγχεται μέσω ενός πίνακα διακοπτών μέσα στην πίσω πόρτα. Η Land Rover διαθέτει αποσπώμενους κοτσαδόρους, αλλά και κοτσαδόρους διαφορετικού ύψους για εύκολη ρυμούλκηση.

Το Defender 130 σε αριθμούς:

Μήκος5.358mm
Πλάτος2.008mm (εξωτερικοί καθρέπτες αναδιπλωμένοι)
Ύψος1,970mm
Μεταξόνιο3,022mm
Κύκλος στροφής (από κράσπεδο σε κράσπεδο)12.84m
Εμπρός πρόβολος845mm
Πίσω πρόβολος1,491mm
Γωνία προσέγγισης237,5ο
Γωνία φυγής228,5 ο
Γωνία ράμπας227,8 ο
Απόσταση από το έδαφος2290mm
Άρθρωση430mm
Μέγιστο βάθος βύθισης900mm
Μέγιστο φορτίο οροφήςΣτατικό: 300kg Δυναμικό: 168kg
Μέγιστο βάρος ρυμούλκησης3.000kg
Μέγιστο ωφέλιμο φορτίοΜέχρι 750kg (8 καθίσματα), Μέχρι 800kg (5 καθίσματα)

Βελτιώσεις για την έκδοση Hard Top

Η Land Rover κατέστησε ακόμα πιο ελκυστικό το ασταμάτητο επαγγελματικό της 4×4 με την εισαγωγή των βελτιωμένων εκδόσεων X-Dynamic και X για το Defender Hard Top 90 και 110, καθιστώντας το πιο σκληροτράχηλο και στιβαρό μέλος της οικογένειας Defender πιο θελκτικό σε ένα ευρύτερο φάσμα πελατών. Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τους ισχυρούς και αποδοτικούς εξακύλινδρους κινητήρες diesel της γενιάς Ingenium της Land Rover: το D300 διατίθεται στις εκδόσεις X-Dynamic ή X στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το D250 προσφέρεται στην έκδοση X-Dynamic μόνο στην ΕΕ. Επιπλέον, η αερανάρτηση είναι πλέον διαθέσιμη προαιρετικά σε όλα τα μοντέλα Defender 90 Hard Top.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.