21η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου: Η μεγάλη γιορτή

By  |  0 Comments

Το όμορφο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής σε συνδυασμό με το εορταστικό κλίμα μεταξύ των αγωνιζόμενων, είχε ως αποτέλεσμα η 21η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου να εξελιχθεί σε  γιορτή για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό της χώρα μας.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε κάθε σημείο της τεχνικής διαδρομής για να απολαύσει τα θεαματικά περάσματα των 42 συμμετεχόντων που αν μη τι άλλο χάρισαν μοναδικές εικόνες με τα αγωνιστικά τους οχήματα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν υπήρχαν καθόλου χρονικές καθυστερήσεις και αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να δούμε εντυπωσιακές μάχες μεταξύ των οδηγών.

Στην Cat 4, απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο στην φωτογραφία Πολύδωρος Φούντας με το Peugeot 106 S16, σημειώνοντας και στα δύο σκέλη του αγώνα τον ταχύτερο χρόνο κατάφερε να επικρατήσει στην 21η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Βασίλης Ντέρμας με το Citroen Saxo VTS. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Χρήστος Ντέκας με το Citroen Saxo VTS. Ο νεαρός οδηγός κάνοντας στο δεύτερο σκέλος του αγώνα μια εξαιρετική επίδοση κατάφερε να αφήσει πίσω του τον έμπειρο Δημήτρη Τσούργιαννη με το Peugeot 106 S16, ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Στην Cat 3, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του. Με το Honda Civic Type R κατάφερε να σημειώσει και στα δύο σκέλη του αγώνα τον ταχύτερο χρόνο επικρατώντας στην 21η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Παράβαλος με ακόμη ένα Honda Civic Type R. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Ντέκας με το Peugeot 106 S16.

Στην Cat 2, o Νίκος Μπόμπης με το Peugeot 106 Rallye δεν άφησε κανέναν να τον απειλήσει. Σημείωσε και στα δύο σκέλη του αγώνα τον ταχύτερο χρόνο κερδίζοντας στην 21η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου. Ο Κωνσταντίνος Ντέκας με το Peugeot 205 Rallye κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση, με τον Διονύση Καλούδη με το Peugeot 205 Rallye να εκμεταλλεύεται το μηχανικό πρόβλημα του Σταύρου Χατούπη (Opel Corsa-B) και να ανεβαίνει αυτός στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στην Cat 1, είχαμε τη μάχη των Mitsubishi Lancer EVO. Ο Δημήτρης Μουργελάς με το Mitsubishi Lancer EVO VII κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο σκέλη του αγώνα, επικρατώντας στην 21η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο εξαιρετικός Ταξιάρχης Ασημακόπουλος. Ο τοπικός οδηγός στην πρώτη του εμφάνιση με το Mitsubishi Lancer EVO IX κατάφερε να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η σταθερή Θεοδώρα Χόνδρου με το Ford Sierra RS Cosworth.

Η Formula Saloon όπως πάντα έκλεψε τις εντυπώσεις με τα ξεχωριστά αγωνιστικά οχήματα. Νικητής στη Formula Saloon στην 21η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου αναδείχθηκε ο Αργύρης Τσούλος με το εντυπωσιακό Mitsubishi Lancer EVO VIII. Η μάχη για τη δεύτερη θέση που περίμεναν όλοι δεν έγινε ποτέ καθώς το Ford Escort RS2000 του Νίκου Παπαδόπουλου είχε πρόβλημα με το ημιαξόνιο στο δεύτερο σκέλος του αγώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναγιώτης Δούβαλης με την BMW E36 να βρεθεί με άνεση στη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Παναγόπουλος με ακόμη μία BMW E36.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, στην πλατεία της Δημητσάνας πραγματοποιήθηκε μέσα σε ευχάριστο κλίμα η τελετή απονομής της 21ης Ανάβασης Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.