Το νέο Range Rover Sport στην Ελλάδα (video+τιμές)

By  |  0 Comments

Το νέο Range Rover Sport επαναπροσδιορίζει την έννοια της σπορ πολυτέλειας, συνδυάζοντας αβίαστα δυναμική και ενστικτώδη απόδοση στο δρόμο με τη χαρακτηριστική ποιότητα, την προοδευτική εκλεπτυσμένη σχεδίαση και τη συνδεδεμένη άνεση ενός Range Rover. Η τρίτη γενιά του μοντέλου είναι πιο ελκυστική, προηγμένη και δυναμική από ποτέ. Αμέσως μετά το καλοκαίρι θα βρίσκεται στην εκθέσεις των αντιπροσώπων. Από 111.115 ευρώ.

Μία γκάμα ισχυρών και αποδοτικών μηχανικών συνόλων περιλαμβάνει εξακύλινδρες μονάδες εκτεταμένης αυτονομίας Electric Hybrid, έναν ισχυρό νέο V8 και εξακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel της γενιάς Ingenium ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα λανσαριστεί το 2024, καθώς η Land Rover συνεχίζει το ταξίδι εξηλεκτρισμού της.

Το Range Rover Sport διατίθεται σε εκδόσεις S, SE, HSE και Autobiography, ενώ η First Edition θα διατίθεται το πρώτο έτος παραγωγής με ειδικές προδιαγραφές.

Σχεδίαση με έμφαση στη λεπτομέρεια

Το σοφιστικέ εξωτερικό είναι αναμφίβολα Range Rover Sport με στιβαρές επιφάνειες, μία δυναμική σιλουέτα και ένα άμεσα αναγνωρίσιμο προφίλ, που αναδεικνύεται τέλεια από stealth  λεπτομέρειες και μυώδεις αναλογίες – δημιουργώντας την εντύπωση ενός συγκροτημένου αυτοκινήτου σε ετοιμότητα.

Οι έντονες αναλογίες αναδεικνύουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του Range Rover Sport, με κοντούς προβόλους, ένα δυναμικό εμπρός τμήμα και έντονα κεκλιμένα παρμπρίζ μπροστά και πίσω. Αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά διαμορφώνουν μία ισχυρή και επιβλητική παρουσία στο δρόμο που εκφράζει δύναμη και απόδοση.

Το σμιλευμένο εξωτερικό κοσμείται με εξαιρετικές λεπτομέρειες, όπως η εμπρός μάσκα τύπου stealth και τα Digital LED φωτιστικά σώματα, τα οποία δημιουργούν μία χαρακτηριστική υπογραφή φώτων ημέρας Daytime Running Light (DRL). Οι εντυπωσιακοί προβολείς, οι λεπτότεροι που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε Land Rover, τοποθετούνται επάνω από ένα σμιλεμένο κάτω προφυλακτήρα με δύο ανοίγματα που ενσωματώνει ένα οριζόντιο διχοτομικό στοιχείο στο χρώμα του αμαξώματος, το οποίο διευρύνει το οπτικό πλάτος, ενισχυμένο με μαύρες λεπτομέρειες.

Η αριστοτεχνική σχεδίαση δίνει το παρών και στο πίσω τμήμα, που περιλαμβάνει μία ανάγλυφη πίσω πόρτα και ένα πλήρους πλάτους στοιχείο με την επιγραφή Range Rover. Τα αδιάλειπτα γραφικά φωτός LED εισάγουν την τεχνολογία επιφανειακών LED σε όχημα παραγωγής για πρώτη φορά, προσδίδοντας μία ευδιάκριτη και μοντέρνα εμφάνιση τις νυχτερινές ώρες, που είναι ζωηρή και σταθερή από οποιαδήποτε γωνία κι αν το κοιτάξεις. Μία χαρακτηριστική γραμμή ώμου διατρέχει το όχημα σε όλο του το μήκος και τονίζεται από νέες λεπτομέρειες στο κάτω φτερό και τη μεγαλύτερη αεροτομή που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Range Rover.

Οι καθαρές γραμμές του εξωτερικού αναδεικνύονται από την μελετημένη σχεδίαση των παραθύρων και των λαβών που δεν προεξέχουν από το αμάξωμα, ένα κρυφό φινίρισμα στη μέση και τη συγκολλημένη με λέιζερ οροφή που προσδίδει μία ακριβή, τεχνική και σοφιστικέ εμφάνιση. Αυτές οι τεχνολογίες που διευκολύνουν τη σχεδίαση συνεισφέρουν στην άριστη αεροδυναμική απόδοση, με το Νέο Range Rover Sport να πετυχαίνει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,29.

Το νέο μοντέλο Dynamic προβάλλει ακόμα περισσότερο το δυναμικό χαρακτήρα του SUV υψηλών επιδόσεων με μοναδικά εξωτερικά σχεδιαστικά στοιχεία. Ζάντες αλουμινίου σε Satin Grey συνδυάζονται με φινιρίσματα σε Satin Burnished Copper στις γρίλιες του καπό και τις πλαϊνές  μπάρες, ενώ η μάσκα και η επιγραφή Range Rover έχουν φινίρισμα σε Matte Graphite Atlas.

Με μοναδικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και ειδικές κάτω επενδύσεις στο χρώμα του αμαξώματος, η έκδοση Dynamic αποτελεί την πιο εντυπωσιακή εκδοχή του Range Rover Sport.

Η μινιμαλιστική σχεδίαση του Νέου Range Rover Sport επεκτείνεται στο εντελώς νέο εσωτερικό του, όπου κυριαρχούν η ηγετική θέση οδήγησης Command Driving Position – σήμα κατατεθέν του Range Rover – οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες και τα καλύτερα υλικά που συνδυάζονται για μία απαράμιλλη ισορροπία αψεγάδιαστης κομψότητας και έμφυτης γοητείας. Η καμπίνα τύπου cockpit δίνει τον τόνο για μία δυναμική οδηγική εμπειρία, προσφέροντας εξαιρετική ορατότητα, αγκαλιάζοντας την ίδια στιγμή τον οδηγό με μία ψηλή, κεκλιμένη κεντρική κονσόλα και διαισθητικές τεχνολογίες.

Η γκάμα καινοτόμων και βιώσιμων υλικών περιλαμβάνει απτικά και ελαφριά premium υφάσματα Ultrafabrics™ με ελκυστική, διχρωμία (Duo Tone), ενώ διατίθεται επίσης μία μοναδική υφασμάτινη επένδυση που εκτείνεται μέχρι το ταμπλό και τις λεπτομέρειες θυρών. Εναλλακτικές προτάσεις περιλαμβάνουν επιλογές από πολυτελές δέρμα σαγρέ, Windsor ή μαλακή Ημιανιλίνη.

Αυτά τα απτικά υλικά δένουν αρμονικά με το Moonlight Chrome φινίρισμα, ενώ στοιχεία όπως τα ενσωματωμένα ηχεία που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Meridian και είναι κρυμμένα πίσω από την επένδυση των πίσω θυρών, συνεισφέρουν σε μία απέριττη, ευδιάκριτη και μοντέρνα αισθητική.

Συναρπαστικό σε κάθε ταξίδι

Το Νέο Range Rover Sport εισάγει πιο προηγμένες από ποτέ τεχνολογίες πλαισίου, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων για την πλέον συναρπαστική και δυναμική οδηγική εμπειρία.

Η εγγενής ακαμψία και αντοχή της ευέλικτης αρχιτεκτονικής μικτών μετάλλων MLA-Flex – που προσφέρει μέχρι και 35% υψηλότερη στρεπτική ακαμψία από το προηγούμενο Range Rover Sport – θέτει τα θεμέλια γι’ αυτή την τεχνολογία. Συνεργάζεται αρμονικά με μία σουίτα συστημάτων που ελέγχονται από το σύστημα Integrated Chassis Control – όλα είναι ειδικά ρυθμισμένα για το Νέο Range Rover Sport.

Το νέο Dynamic Response Pro συνεργάζεται με την τελευταία γενιά του συστήματος Dynamic Air Suspension, που εισάγει ελατήρια προσαρμοζόμενου όγκου αέρα για πρώτη φορά.

Το Dynamic Response Pro προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο κλίσεων μέσω ενός ηλεκτρονικού, ενεργού συστήματος ελέγχου κλίσεων 48-volt, που μπορεί να ασκήσει ροπή έως 1.400Nm σε κάθε άξονα, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη του οδηγού και βελτιώνοντας τον έλεγχο του αμαξώματος στις στροφές.

Η Dynamic Air Suspension τοποθετείται σε κάθε Νέο Range Rover Sport με το ευφυές σύστημα να αυξάνει την αποτελεσματικότητα της ανάρτησης. Αυτό λειτουργεί μεταβάλλοντας την πίεση μέσα στους θαλάμους  (η υψηλότερη πίεση καθιστά την ανάρτηση πιο σκληρή), ώστε να επιτυγχάνεται η παραδοσιακή άνεση του Range Rover με τη δυναμική συμπεριφορά που είναι συνυφασμένη με το Range Rover Sport. Το προληπτικό σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης eHorizon για να «διαβάζει» το δρόμο εκ των προτέρων και να προετοιμάζει την ανάρτηση για βέλτιστη απόκριση στις επερχόμενες στροφές.

Η τεχνολογία Adaptive Dynamics 2 συνεισφέρει στις δυναμικές ικανότητες ελέγχοντας συνεχώς τα ενεργά αμορτισέρ διπλών βαλβίδων – Active Twin Valve Dampers – ώστε να μειώνονται οι ανεπιθύμητες κινήσεις του αμαξώματος. Αυτή παρακολουθεί τους εξωτερικούς παράγοντες έως και 500 φορές το δευτερόλεπτο, ώστε να επιτυγχάνεται άριστη απόκριση και, σε αρμονία με τις υπόλοιπες τεχνολογίες του πλαισίου,  προσφέρει την πιο ακριβή και συγκροτημένη δυναμική συμπεριφορά από οποιοδήποτε Range Rover Sport.

Η ευελιξία του Νέου Range Rover Sport στις στροφές ανεβαίνει επίπεδο με τα συστήματα τετραδιεύθυνσης All-Wheel Steering, ελέγχου κατανομής ροπής μέσω πέδησης Torque Vectoring by Braking και το Ηλεκτρονικό Ενεργό Διαφορικό (Electronic Active Differential). Με το All-Wheel Steering οι τροχοί του πίσω άξονα μπορούν να στρίψουν έως και 7,3 μοίρες αντίθετα από τους εμπρός, ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ευελιξία και το όχημα να στρίβει πιο εύκολα στις χαμηλές ταχύτητες. Στις υψηλότερες ταχύτητες, αντίθετα, οι πίσω τροχοί στρίβουν στην ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός βελτιώνοντας την αίσθηση σταθερότητας του οχήματος. Αυτό χαρίζει στο Νέο New Range Rover Sport τον κύκλο στροφής ενός hatchback και την ευελιξία ενός πολύ μικρότερου αυτοκινήτου στο δρόμο.

Τα καλύτερα συστήματα πλαισίου του Νέου Range Rover Sport συνδυάζονται στο Stormer Handling Pack, που περιλαμβάνει Dynamic Response Pro, All-Wheel Steering, Electronic Active Differential με Torque Vectoring by Braking και Configurable Programs (Διαμορφούμενα Προγράμματα). Τα τελευταία προσφέρουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης των προφίλ οδήγησης, προσαρμόζοντας την οδηγική εμπειρία τόσο εντός, όσο και εκτός δρόμου. Όλα τα στοιχεία αυτού του πακέτου είναι στάνταρ στα συστήματα μετάδοσης κίνησης P510e Electric Hybrid και P530.

Όλα τα μοντέλα του Νέου Range Rover Sport εφοδιάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο της ZF οκτώ σχέσεων και Intelligent All-Wheel Drive, το οποίο προβλέπει διαισθητικά τις απαιτήσεις πρόσφυσης και εμπλέκεται αποδοτικά, ώστε να πετυχαίνει βέλτιστη προοδευτικότητα στις αλλαγές κάτω από όλες τις συνθήκες, βελτιστοποιώντας την ίδια στιγμή την οικονομία.

Ένα σύστημα που βελτιώνει τη συμπεριφορά σε συνθήκες εκτός δρόμου είναι η πιο πρόσφατα εξελιγμένη έκδοση του συστήματος Terrain Response 2® της Land Rover, που εφαρμόζει έξυπνα τις πιο κατάλληλες ρυθμίσεις αναλόγως του εδάφους. Το Νέο Adaptive Off-Road Cruise Control κάνει το ντεμπούτο του στο Νέο Range Rover Sport και βοηθά τους οδηγούς να διαχειρίζονται δύσκολα εδάφη διατηρώντας σταθερό ρυθμό, σύμφωνα με τις εδαφικές συνθήκες. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν μία από τις τέσσερις ρυθμίσεις άνεσης και το σύστημα έξυπνα προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα, επιτρέποντας στον οδηγό να επικεντρώνεται στον έλεγχο διεύθυνσης. 

Η επιτομή της σπορ πολυτέλειας

Το Νέο Range Rover Sport καθιστά το κάθε ταξίδι ένα ξεχωριστό γεγονός. Το αυτοκίνητο διαμορφώνεται, ώστε να είναι δυναμικό όσο επιθυμεί ο οδηγός, προσφέροντας την ίδια στιγμή βελτιωμένα επίπεδα φινέτσας και άνεσης. Αυτή η ικανότητα να συνδυάζει δύο διαφορετικούς χαρακτήρες, προσφέροντας μία ανώτερη πολυτέλεια και συμπεριφορά εστιασμένη στον οδηγό, καθίσταται εφικτή χάρη σε μία ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών και χαρακτηριστικών.

Τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα που ρυθμίζονται ηλεκτρικά σε 22 κατευθύνσεις και διαθέτουν λειτουργία μνήμης και μασάζ, καθώς και τα προσκέφαλα με πλευρικά πτερύγια, αποτελούν το τέλειο υπόβαθρο για ένα συναρπαστικό, άνετο και ασφαλές ταξίδι. Τα κορυφαία αυτά καθίσματα προσφέρουν την απόλυτη υποστήριξη για μακρινά ταξίδια και διαδρομές με στροφές, ενώ οι πίσω επιβάτες επωφελούνται από την εργονομικά βελτιστοποιημένη γεωμετρία των καθισμάτων, με μία αύξηση 31mm στην περιοχή των ποδιών και 20mm μεγαλύτερη απόσταση γονάτων, για βελτιωμένη άνεση και υποστήριξη.

Η επόμενη γενιά του συστήματος Cabin Air Purification Pro είναι διαθέσιμη για τη δημιουργία και διατήρηση του ιδανικού περιβάλλοντος οδήγησης. Αυτό συνδυάζει φιλτράρισμα μικροσωματιδίων PM2.5 και τεχνολογία nanoeTM X για σημαντική μείωση των οσμών, των βακτηρίων και των αλλεργιογόνων ουσιών, συμπεριλαμβανομένου του ιού SARS-CoV-24. Μία δεύτερη συσκευή nanoeTM X τοποθετείται στη δεύτερη σειρά για να προσφέρει σταθερή ποιότητα αέρα σε όλη την καμπίνα. Τέλος, η προηγμένη λειτουργία διαχείρισης CO2 επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να καθαρίζουν την καμπίνα πριν από ένα ταξίδι ή ενώ οδηγούν, διασφαλίζοντας αυξημένη εγρήγορση σε κάθε διαδρομή και μεγαλύτερη ευεξία για όλους τους επιβάτες.

Διατίθενται ισχυρά συστήματα ήχου Meridian, με το Meridian Signature Sound System να είναι το πιο προηγμένο και ισχυρό ηχοσύστημα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Range Rover Sport. Αυτό προσφέρει μία καθηλωτική εμπειρία ήχου χρησιμοποιώντας 29 ηχεία, ένα νέο subwoofer και ισχύ ενισχυτή έως 1.430W – συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ηχείων στα προσκέφαλα ώστε όσοι ταξιδεύουν στα τέσσερα βασικά καθίσματα του οχήματος να απολαμβάνουν προσωπικές ζώνες ήχου.

Η επόμενη γενιά του συστήματος Active Noise Cancellation διαδραματίζει σημαντικό ρόλο εδώ, καθώς μειώνει την επίδραση των θορύβων από το δρόμο και τα ελαστικά που εισέρχονται στην καμπίνα, με στόχο τη διαμόρφωση ενός εξαιρετικά αθόρυβου περιβάλλοντος, αλλά και να μπορούν οι επιβάτες να απολαμβάνουν ανόθευτο τον ήχο που παράγει το σύστημα μετάδοσης κίνησης του Νέου Range Rover Sport. Η εμπειρία αυτή επιτείνεται όταν το όχημα λειτουργεί σε Dynamic driving mode, με το προηγμένο σύστημα να αναδεικνύει τους ήχους του κινητήρα. Σε συνθήκες κανονικής οδήγησης, τα μικρόφωνα και τα επιταχυνσιόμετρα που βρίσκονται στους θόλους όλων των τροχών παρακολουθούν συνεχώς τους ήχους που περνούν μέσα στο όχημα, ενώ οι ψηφιακοί επεξεργαστές υπολογίζουν το επίπεδο του ήχου ακύρωσης που απαιτείται για το φιλτράρισμά τους – όπως ένα ζευγάρι ακουστικών υψηλών προδιαγραφών.

Η εγγενής άνεση συνεισφέρει στην αίσθηση σύγχρονης πολυτέλειας και το Νέο Range Rover διαθέτει Πτυσσόμενες Λαβές Θυρών με Αισθητήρες Εγγύτητας  (Proximity Sensing), Soft Door Close και Approach Unlock, για άνετη είσοδο στο όχημα διατηρώντας παράλληλα τις απέριττες γραμμές του εξωτερικού. Η προστασία είναι εγγυημένη με το Automated Walkaway Lock.

Απρόσκοπτη τεχνολογία

Η πανίσχυρη Electrical Vehicle Architecture (EVA 2.0) της Land Rover υποστηρίζει ένα οικοσύστημα απρόσκοπτα συνδεδεμένων τεχνολογιών, όπως η ενημέρωση Software Over The Air (SOTA). Αυτή η έξυπνη τεχνολογία προσφέρει απομακρυσμένες ενημερώσεις για 63 ηλεκτρονικές μονάδες, εξασφαλίζοντας ότι το Νέο Range Rover Sport παραμένει στην αιχμή της καινοτομίας, της σύγχρονης τεχνολογίας και των υπηρεσιών σε όλη τη διάρκεια ζωής του.

Το βραβευμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro περιλαμβάνει μία κυρτή, αιωρούμενη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης  13,1”  τοποθετημένη στο κέντρο του μοντέρνου ταμπλό. Ελέγχοντας τα πάντα, από το σύστημα πλοήγησης μέχρι πολυμέσα και ρυθμίσεις του οχήματος, μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη και εξατομικεύει έξυπνα την εμπειρία του ταξιδιού, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε έναν πραγματικά διαισθητικό, ψηφιακό βοηθό.

Το Pivi Pro διαθέτει μία εύχρηστη διεπαφή με αρχική οθόνη που μπορεί να εξατομικεύεται ώστε να περιλαμβάνει τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, ενώ η πρόσβαση στην πλειοψηφία των λειτουργιών πραγματοποιείται με δύο μόνο αγγίγματα στη βασική οθόνη. Η απτική ανάδραση αναβαθμίζει το σύστημα  προσφέροντας θετικό feedback στις εντολές του χρήστη, μειώνοντας την ανάγκη του οδηγού να πάρει τα μάτια του από το δρόμο για να επιβεβαιώσει την επιλογή του. Η οθόνη του Pivi Pro συμπληρώνεται από μία διαδραστική οθόνη οδηγού Interactive Driver Display 13,7”, με γραφικά υψηλής ευκρίνειας που παραπέμπουν στο βασικό σύστημα Pivi, και μία προσαρμοζόμενη διάταξη για να μπορούν οι οδηγοί να βλέπουν τις πληροφορίες που είναι σημαντικότερες γι’ αυτούς.

Η ψηφιακή βοηθός Amazon Alexa5 φέρνει ένα νέο επίπεδο άνεσης, προσφέροντας τη δυνατότητα ελέγχου διαφόρων ρυθμίσεων και λειτουργιών  χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές με φυσική ομιλία, ενώ μειώνει το ενδεχόμενο διάσπασης της προσοχής. Η υπηρεσία Alexa είναι ενσωματωμένη στο Pivi Pro και ενεργοποιείται απλά λέγοντας “Alexa” ή πατώντας το μπουτόν Alexa στην οθόνη αφής. Ο έξυπνος φωνητικός έλεγχος AI ενσωματώνει ακόμη και τη χρήση συσκευών Alexa στο σπίτι μέσω του smartphone app της Land Rover και των Remote Skills.

Η υπηρεσία Alexa λειτουργεί χωρίς smartphone – το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι ιδιοκτήτες είναι να συνδεθούν μέσω του Amazon λογαριασμού τους, ώστε η ενσωματωμένη κάρτα eSIM να προσφέρει συνδεσιμότητα. Τα ασύρματα Apple CarPlay® και Android Auto™ περιλαμβάνονται στον στάνταρ3 εξοπλισμό, που σημαίνει ότι  τα smartphones μπορούν να τοποθετούνται στον ειδικό ασύρματο φορτιστή, 15W Wireless Device Charger, κάτω από την οθόνη Pivi, χωρίς να χρειάζονται καλώδια.

Η δυναμική απόδοση και η αναβαθμισμένη ποιότητα του Range Rover Sport υποστηρίζεται από την τελευταία σουίτα προηγμένων τεχνολογιών υποβοήθησης οδηγού με έμφαση στην ασφάλεια –  Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με Emergency Braking, 3D Surround Camera, συμπεριλαμβανομένων εμπρός και πίσω αισθητήρων παρκαρίσματος, Wade Sensing, ClearSight Ground View7 και Manoeuvring Lights – Cruise Control, Driver Condition Monitor, Lane Keep Assist και Traffic Sign Recognition.  

Ηλεκτρική απόδοση

Μία ολοκληρωμένη γκάμα εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης προσφέρουν τη γνώριμη απόδοση του Range Rover Sport. Η γκάμα περιλαμβάνει δύο εκδόσεις εκτεταμένης αυτονομίας Electric Hybrid, εξακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel της γενιάς Ingenium που κάνουν χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας και έναν εντελώς νέο V8 Twin Turbo κινητήρα. Το 2024, η οικογένεια του Νέου Range Rover Sport θα εξελιχθεί με την προσθήκη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

Το νέο P510e Electric Hybrid είναι σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των οδηγών που αναζητούν κίνηση υψηλών επιδόσεων, εντυπωσιακή αποδοτικότητα και ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 100km με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η μονάδα κίνησης συνδυάζει απρόσκοπτα τον εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium 3.0 λίτρων της Land Rover με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 105kW και μπαταρία 38,2kWh, αποδίδοντας συνολική ισχύ 510PS.

Έχει επιτάχυνση 0-100km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα, ηλεκτρική αυτονομία έως και 113km και αναμενόμενη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες 88km– αρκετή για να μπορούν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες να ολοκληρώνουν το 75% των ταξιδιών τους αμιγώς με ηλεκτροκίνηση6 – και εκπομπές CO2 μόλις 18g/km.1 Για μεγαλύτερα ταξίδια, το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης προσφέρει συνδυασμένη αυτονομία (βενζίνης+ηλεκτρική) 740km.

Επίσης διατίθεται μία έκδοση P440e Electric Hybrid, που αποδίδει συνολικά ισχύ 440PS προσφέροντας την ίδια ηλεκτρική αυτονομία και χαμηλές εκπομπές CO2. Επίσης προσφέρει αβίαστη επιτάχυνση και αθόρυβη λειτουργία, ολοκληρώνοντας το 0-100km/h σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα.

Εναλλακτικά, η νέα ναυαρχίδα V8 Twin Turbo αποδίδει 530PS αποκαλύπτοντας τον πιο συναρπαστικό χαρακτήρα του Range Rover Sport. Η έκδοση αυτή επιταχύνει από 0-100km/h σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Dynamic Launch, φέρνοντας έτσι ένα επιπλέον επίπεδο ενθουσιασμού στη γκάμα.

Η ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τους ισχυρούς, 6κύλινδρους εν σειρά P360 και P400 βενζινοκινητήρες της γενιάς Ingenium ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, καθώς και τους εξακύλινδρους κινητήρες diesel D250, D300 και D350 ήπιας υβριδικής τεχνολογίας.

Απαράμιλλες ικανότητες

Το νέο Range Rover Sport συνιστά την πιο δυναμική έκδοση του πολυτελούς SUV υψηλών επιδόσεων στην ιστορία της Land Rover, και το πιο ικανό μοντέλο σε συνθήκες εκτός δρόμου. Το Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) ενσωματώνεται με τις πιο πρόσφατες καινοτομίες και τεχνολογίες παντός εδάφους διευρύνοντας τις δυναμικές ικανότητες του αυτοκινήτου.

Το Adaptive Off-Road Cruise Control αποτελεί εξέλιξη του All-Terrain Progress Control και επιτρέπει στον οδηγό να ορίσει το επιθυμητό επίπεδο ταχύτητας και άνεσης, επιλέγοντας από τέσσερις ρυθμίσεις, σε δύσβατα εδάφη. Είναι το πρώτο Land Rover που διαθέτει αυτή τη δυνατότητα, χαρίζοντας στη γκάμα του μοντέλου βελτιωμένες επιδόσεις εκτός δρόμου που επιτρέπουν στον οδηγό να εστιάζει αποκλειστικά στο να κατευθύνει το όχημα σε απαιτητικές εδαφικές συνθήκες.

Το Terrain Response 2® ανιχνεύει αυτόματα την επιφάνεια και το είδος του εδάφους για να προσαρμόσει το πλαίσιο, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση, προτρέποντας και ενημερώνοντας τον οδηγό μέσω της οθόνης αφής του Pivi Pro. Λειτουργεί αρμονικά με τα ολοκληρωμένα συστήματα πλαισίου βελτιώνοντας την απόδοση του αυτοκινήτου σε συνθήκες off-road.

Το Νέο Range Rover Sport θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Solihull στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με το Νέο Range Rover, σε μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή των πρώτων Σειρών Land Rover. Η ιστορική αυτή τοποθεσία είναι το πνευματικό σπίτι της Land Rover και η αναμόρφωσή του σε ένα νέο, υπερσύγχρονο κέντρο για την παραγωγή του Range Rover και του Range Rover Sport αποτελεί την επιτομή του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία προστατεύει και γιορτάζει τη μοναδική της κληρονομιά.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

  • Range Rover Sport 3.0 T/C Diesel MHEV AWD 5 Door Auto 249PS SE  111.115 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Diesel MHEV AWD 5 Door Auto 249PS Dynamic SE 114.877 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Diesel MHEV AWD 5 Door Auto 300PS SE 115.582 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Diesel MHEV AWD 5 Door Auto 300PS Dynamic SE 119.343 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Diesel MHEV AWD 5 Door Auto 300PS Dynamic HSE 129.683 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Diesel MHEV AWD 5 Door Auto 350PS Autobiography 146.874 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Diesel MHEV AWD 5 Door Auto 350PS First Edition 151.150 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Petrol MHEV AWD 5 Door Auto 400PS Dynamic SE  126.923 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Petrol MHEV AWD 5 Door Auto 400PS Dynamic HSE 137.255 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Petrol MHEV AWD 5 Door Auto 400PS Autobiography 148.061 €
  • Range Rover Sport 4.4 T/C Petrol AWD 5 Door Auto 530PS Dynamic SE 168.767 €
  • Range Rover Sport 4.4 T/C Petrol AWD 5 Door Auto 530PS Dynamic HSE 180.719 €
  • Range Rover Sport 4.4 T/C Petrol AWD 5 Door Auto 530PS Autobiography 193.085 €
  • Range Rover Sport 4.4 T/C Petrol AWD 5 Door Auto 530PS First Edition  198.443 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Petrol PHEV AWD 5 Door Auto 440PS S 110.235 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Petrol PHEV AWD 5 Door Auto 440PS SE 117.289 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Petrol PHEV AWD 5 Door Auto 440PS Dynamic SE 120.762 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Petrol PHEV AWD 5 Door Auto 440PS Dynamic HSE 130.313 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Petrol PHEV AWD 5 Door Auto 510PS Autobiography 151.799 €
  • Range Rover Sport 3.0 T/C Petrol PHEV AWD 5 Door Auto 510PS First Edition 155.921 €

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.