Οι Αθανασούλας / Ζακχαίος πρώτοι Έλληνες στη «γιορτή» του ΟΑKA

By  |  0 Comments

Οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος μοιράστηκαν μαζί με δεκάδες χιλιάδες θεατές τη μοναδική βραδιά στο ΟΑΚΑ, όπου με πανηγυρικό τρόπο πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια Ειδική Διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, η EKO SSS Olympic Stadium.

Οι 60.000 θεατές που γέμισαν τις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας έδωσαν στα πληρώματα το καλύτερο κίνητρο για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της μήκους 1,95 χιλιομέτρων ασφάλτινης Υπερειδικής Διαδρομής. Ο Λάμπρος και ο Νίκος εισέπραξαν αυτήν την ενέργεια και έφεραν το Hyundai i20 N στην πρώτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα και στην 24η θέση της γενικής κατάταξης μετά την πρώτη ΕΔ του αγώνα.

Ο Λάμπρος ήταν καταιγιστικός στη «μονομαχία» του και κέρδισε με πολύ μεγάλη διαφορά, σημειώνοντας χρόνο 2:02,4 και προσφέροντας ταυτόχρονα άπλετο θέαμα στους χιλιάδες φίλους των ράλλυ στις εξέδρες και στους εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο, που παρακολούθησαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να πλαγιολισθαίνουν στην άσφαλτο με τα χωμάτινα ελαστικά τους.

Ακόμα πιο σημαντική από το θέαμα που πρόσφεραν οι οδηγοί, ήταν η μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τον κόσμο που κατέκλυσε το ΟΑΚΑ, στα 40ά γενέθλια του μεγαλύτερου και σημαντικότερου αθλητικού σταδίου στη χώρα μας. Οι θεατές με τις επευφημίες τους επιβράβευσαν τα πληρώματα για τις προσπάθειες και τη μαχητικότητά τους.

Σε αυτήν ακριβώς την ατμόσφαιρα στάθηκε ο Λάμπρος Αθανασούλας μετά την ξεχωριστή εμπειρία αυτής της Υπερειδικής: «Ο κόσμος ήταν τόσο πολύς που ήταν σαν να σε ‘έσπρωχνε’ να πας ακόμα πιο γρήγορα. Ήταν μια μοναδική εμπειρία και είμαι πολύ χαρούμενος που την έζησα. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσουμε αυτές τις στιγμές. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Η πραγματική μάχη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις όμως ξεκινάει αύριο, με τις Ειδικές Διαδρομές της Παρασκευής. Η δεύτερη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει τις διαδρομές γύρω από το Λουτράκι, τις οποίες οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος γνωρίζουν καλά και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν, ενώ η ημέρα θα κλείσει με τους θρυλικούς «Βωξίτες». Οι Λάμπρος και Νίκος θα ριχτούν με το Hyundai i20 N στη μάχη της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής κατηγορίας WRC2 και όλοι θα τους περιμένουμε να επιστρέψουν στο Service Park γεμάτοι από τα μοναδικά συναισθήματα που μόνο το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μπορεί να προσφέρει

Την συμμετοχή υποστηρίζει η Hyundai Hellas, η Club Hotel Casino Loutraki, η Atlas Tapes- Anker, η Pietris Catering και το περιοδικό 4Τροχοί.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.