Πέτυχαν το στόχο τους οι Αθανασούλας-Ζακχαίος

By  |  0 Comments

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μπήκε στην κυρίως φάση του την Παρασκευή και οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος ξεκίνησαν την ωραία αυτήν περιπέτεια με καλή διάθεση και αισιοδοξία. Με «όπλο» το Hyundai i20 N Rally2 και καύσιμα την ενέργεια από την καταπληκτική χθεσινή Υπερειδική Διαδρομή του ΟΑΚΑ, ρίχτηκαν στη μάχη και ήδη από την πρώτη Ειδική Διαδρομή, το Λουτράκι 1, έδωσαν το στίγμα τους, σημειώνοντας έναν πάρα πολύ καλό χρόνο.

Ο στόχος του Λάμπρου και του Νίκου ήταν να ολοκληρώσουν την ημέρα χωρίς προβλήματα και να φτάσουν «άθικτοι» το βράδυ στη Λαμία. Όσον αφορά το αυτοκίνητο τα κατάφεραν απόλυτα, καθώς το Hyundai i20 N Rally2 μπήκε στο Service Park χωρίς ουσιαστικά να έχει ούτε μια γρατζουνιά και χωρίς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να αντιμετωπίσει το παραμικρό μηχανικό πρόβλημα.

Όσον αφορά τους ίδιους, οι προκλήσεις ήταν λίγο μεγαλύτερες. Ο Λάμπρος από το καλοκαίρι ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα υγείας, που δεν του έχει επιτρέψει να προπονηθεί και να φέρει τη φυσική του κατάσταση στο επιθυμητό επίπεδο. Αυτό έχει αποτέλεσμα κάθε Ειδική Διαδρομή να τον καταπονεί και η κόπωση αυτή να συσσωρεύεται, κάτι που σε ένα βαθμό αποτυπώθηκε στους χρόνους τους στις Ειδικές, οι οποίοι έρχονταν όλο και πιο δύσκολα όσο προχωρούσε η ημέρα.

Μια επιπλέον δυσκολία που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν η σκόνη από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα στις Ειδικές Διαδρομές της ημέρας, κυρίως στο Λουτράκι και στους Βωξίτες. Η σκόνη αυτή δυσκόλευε πολύ την ορατότητα στο δρόμο και τους ανάγκασε να κόψουν ρυθμό, ιδιαίτερα στους Βωξίτες, όπου έχασαν πολύ χρόνο.

Με τα λόγια του Λάμπρου: «Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε στη Λαμία χωρίς κανένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο, αλλά όπως βλέπατε οι χρόνοι χειροτέρευαν ειδική με ειδική. Η απραξία και ο τραυματισμός που είχα συνέβαλαν σε αυτό. Δεν έχω κάνει προπόνηση και δεν έχω οδηγήσει καθόλου και όλο αυτό αρχίζει και φαίνεται. Αν αύριο αντέχουμε, καλώς, αλλιώς θα κόψουμε ρυθμό και θα πάμε να τερματίσουμε γιατί είναι πολύ σημαντικό για τους χορηγούς μας»

Ωστόσο, το πρόσημο είναι αναμφίβολα θετικό. Το τέλος της δεύτερης ημέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις βρίσκει τους Λάμπρο Αθανασούλα και Νίκο Ζακχαίο χαρούμενους που πέτυχαν τον πρωταρχικό στόχο τους και βρίσκονται στη Λαμία, πρόθυμοι να ζήσουν και τις επόμενες δύο ημέρες του αγώνα. Η χαρά αυτή συνοδεύεται και από την ικανοποίηση που φέρνει η πρωτιά ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα, παρότι δεν ήταν αυτό το ζητούμενο της φετινής τους συμμετοχής.

Ο στόχος για τις επόμενες δύο ημέρες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις παραμένει ο ίδιος: να συνεχίσουν χωρίς προβλήματα με το Hyundai i20 N και να φτάσουν μέχρι τον τερματισμό, πιέζοντας όσο τους επιτρέπουν οι δυνάμεις τους.

Τη συμμετοχή υποστηρίζει η Hyundai Hellas, η Club Hotel Casino Loutraki, η Atlas Tapes- Anker, η Pietris Catering και το περιοδικό 4Τροχοί.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.