Το Volkswagen ID. BUZZ στην αστική συγκοινωνία της Αστυπάλαιας

By  |  0 Comments

Σε μία μικρή αλλά πολύ ουσιαστική τελετή παραδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «K2» που αποτελεί το δημόσιο φορέα της υπηρεσίας «ASTYBUS», και την τοπική κοινωνία της Αστυπάλαιας, τρία νέα ηλεκτρικά μίνι-βαν Volkswagen ID. BUZZ. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστυπάλαια – Έξυπνο και αειφόρο νησί», που εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς με το συντονισμό και την υποστήριξη της Kosmocar, τη συνδρομή του Ομίλου Volkswagen και την υποστήριξη του Δήμου Αστυπάλαιας.

Τα τρία εμβληματικά νέα ηλεκτρικά οχήματα της Volkswagen, που είναι διαθέσιμα για χρήση από το κοινό για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εντάσσονται στις υπηρεσίες shuttle service «ASTYBUS» που αποτελούν μέρος του καινοτόμου οικοσυστήματος έξυπνης και οικολογικής μετακίνησης στο νησί της Αστυπάλαιας, «astyMOVE». Η μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα αυτή υπηρεσία αστικής κατά παραγγελίας μετακίνησης θα είναι διαθέσιμη καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους  και τους επισκέπτες του νησιού να μετακινηθούν άνετα και εύκολα προς όλους τους δημοφιλείς προορισμούς της Αστυπάλαιας.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια –  Έξυπνο και αειφόρο νησί», που βρίσκεται πλέον στο δεύτερο έτος υλοποίησής του, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μέσω του μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας σε υπόδειγμα πράσινης κινητικότητας και κυκλικής οικονομίας, τόσο σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις όσο και στο σκέλος της παραγωγής ενέργειας.

Στον πυλώνα της έξυπνης κινητικότητας, ξεκίνησε εφέτος το καλοκαίρι επίσημα, με το συντονισμό της Kosmocar, η λειτουργία της υπηρεσίας vehicle sharing  «astyGO» που σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες shuttle service “ASTYBUS” ολοκληρώνουν το καινοτόμο οικοσύστημα έξυπνης και οικολογικής μετακίνησης στο νησί της Αστυπάλαιας. Έτσι όλες οι ανάγκες μετακίνησης στο νησί, μπορούν να πραγματοποιηθούν με εύκολο και απλό τρόπο μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής «astyMOVE» ενσωματώνοντας με καινοτόμο τρόπο όλες τις υπηρεσίες στο smartphone του επισκέπτη και του μόνιμου κατοίκου της Αστυπάλαιας.

Ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια αυξάνεται συνεχώς τόσο από ιδιώτες όσο και από τους τοπικούς θεσμούς της πολιτείας που έχουν υιοθετήσει την ηλεκτροκίνηση όπως οι Αστυνομικές Αρχές του νησιού, τις Υπηρεσίες του Αεροδρομίου, ο Δήμος Αστυπάλαιας, καθώς και οι υπηρεσίες υγείας με το πρώτο ηλεκτρικό ασθενοφόρο στην Ελλάδα, ένα e-Crafter, δωρεά του Ομίλου Volkswagen. Επίσης το πρώτο ηλεκτρικό ταξί μεταφέρει πελάτες σε όλο το νησί και πρόσφατα, οι πρώτοι ιδιώτες πελάτες παρέλαβαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volkswagen e-up! ID.3 και ID.4 καθώς και τα Seat Mo 125 eScooters.

Στο σύνολό τους, ήδη αυτό το καλοκαίρι κυκλοφορούν στην Αστυπάλαια περισσότερα από 50 ηλεκτρικά οχήματα, με τις ανάγκες φόρτισης να καλύπτονται τόσο από το δίκτυο δημόσιας φόρτισης (20 σημεία φόρτισης) αλλά και από ιδιωτικούς φορτιστές των επιχειρήσεων φιλοξενίας και ενοικίασης οχημάτων ενώ φυσικά και οι ιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν φορτιστές AC με επιδότηση μέσα από το πρόγραμμα e-Astypalea.  

Το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί», που από κοινού υλοποιούν η Ελληνική Δημοκρατία και o Όμιλος Volkswagen, με την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Αστυπάλαιας, σκοπεύει να προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση του μετασχηματισμού ενός ολόκληρου συστήματος. Μέσα σε πέντε χρόνια, η Αστυπάλαια πρόκειται να μετατραπεί σε ένα νησί με μεγάλο βαθμό βιώσιμης κινητικότητας και ενέργειας – με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, έξυπνες υπηρεσίες κινητικότητας και ένα πράσινο υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.